Kurbanlıklar pazara inmeye başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sıkıntı yaşamaması için Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kurban pazarında başlatılan hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülüyor.

Süleymanpaşa 27.08.2017 19:21:00 0
Kurbanlıklar pazara inmeye başladı

Kurbanlıklar kamyonlarla Süleymanpaşa Belediyesi tarafından özel olarak tahsis edilen alana getirilirken, burada kurbanlıklar Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle kontrol ediliyor. Her aracı alana girmeden ilaçlayan ekipler, dışarıdan gelebilecek bakteri ve mikroplara karşı önlem alıyorlar. Öte yandan çalışmalar Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenirken, temizlik ve hijyen konusunda esnafa da bilgi veriliyor.

 

‘’KURBAN SATIŞ ALANI DIŞINDA SATIŞ YAPILAMAYACAK’’

 

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalarımızı eksiksiz bir şekilde sürdürüyoruz. Bir kez daha esnafımızı ve hayvancılarımızı bilgilendirmek isterim ki Süleymanpaşa Belediyesine bağlı canlı hayvan pazarı dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyecektir. Esnafımız kendilerine gösterilen alanda hijyen kurallarına ve yönlendirmelere riayet ederek rahatça satış yapabilirler” ifadelerini kullandı.

 

EŞKİNAT VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Öte yandan, vatandaşları da çalışmalarla ilgili duyarlı olmaya davet ederek Kurban Bayramı’nı kutlayan Eşkinat, “Vatandaşlarımızı da belediyemizce belirlenen alan dışında kurbanlık alışverişi yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Bizler sizlerin sağlıklı bir şekilde kurban ibadetinizi yerine getirebilmeniz için her türlü önlemi alarak kurban satış alanında hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın yaklaşan Kurban Bayramı’nı da kutluyor, keyifli bir bayram geçirmelerini diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10