Akay'dan Tır parkı müjdesi

Uzun süredir Çerkezköy-Çorlu yolunda konuşlanan TIR'ların oluşturduğu kaza riski ve kötü manzaranın önüne geçmek amacıyla yapılacak TIR parkı hakkında Çerkezköy Belediye Başkanı V

Çerkezköy 27.08.2017 19:49:00 0
Akay

Akay” Eskisinden daha modern ve sanayisi ile marka olan Çerkezköy’e yakışır bir TIR parkını Veliköy’de inşa edeceğiz” dedi.

 

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü ve Çerkezköy Terminalinin yanındaki TIR parkının yanına Kültür Merkezinin inşa edilmesiyle birlikte Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü önünde uzun süredir oluşan uçsuz bucaksız TIR kuyrukları trafiği olumsuz yönde etkilerken, bir yandan da ilçe adına kötü bir görüntü oluşturuyor.

 

SORUN ÇÖZÜME KAVUŞMADI

 

Özellikle yabancı TIR’lara ek olarak yerli TIR’ların da park edecek yer bulmakta zorluk yaşadığı gerekçesiyle Gümrük Müdürlüğü ve Çerkezköy-Çorlu yolu üzerinde parklanması trafikte diğer sürücüleri olumsuz yönde etkiliyor. Yolun iki şeridinde de yer bulamayan bazı TIR şoförleri çift sıra park yaparak kazalara davetiye çıkartırken, bir süredir Çerkezköy’ün gündeminde bulunan TIR parkı sorunu ise şimdilik çözüme kavuşmuş değil.

 

VATANDAŞ KÖTÜ MANZARADAN ŞİKAYETÇİ

 

Gerek yerel yönetim gerekse devlet kanalı ile yaşanan sorunun çözümüne ilişkin olumlu bir yaklaşım bekleyen TIR şoförleri oluşan uzun kuyruktan ve belirsiz park alanlarından şikayetçi olsa da , Çerkezköy halkı da oluşan kötü manzaradan bir o kadar şikayetçi. Geçtiğimiz Mayıs ayında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Kültür Merkezi projesi kapsamında kapatılan TIR parkı geçici olarak açılsa da tekrar kapanmış durum böyle olunca adeta evsiz kalan TIR’lar Çerkezköy-Çorlu yolunda konuşlanmıştı.

 

AKAY’DAN MÜJDE GELDİ

 

Gümrük Müdürlüğündeki işlemlerini tamamlamak için sırada bekleyen TIR’ların park sorununu çözmek amacıyla daha önce planlanan projelerden söz eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz gün konuya ilişkin yaptığı açıklamada müjdeyi verdi. Akay “ Gümrükte yaşanan trafik sıkıntısıyla ilgili Veliköy’de tır parkı oluşturacağız. Bu tır parkı ise eskiden futbol sahası olarak kullanılan alana yapılacak. Yaşanan trafik sıkıntısının bir an önce çözüme kavuşması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. En kısa zamanda eskisinden daha modern ve yüzlerce fabrikası bulunan, sanayide adeta İstanbul’un interlandı olan Çerkezköy’e ve sanayisine katkı sağlamak amacıyla uzun TIR kuyruğu manzarasına son vereceğiz. Konu hakkında ilerleyen günlerde düzenleyeceğimiz basın toplantısında ayrıntıları aktaracağım” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10