CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı da Adalet Kurultayı'nda yerini aldı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda Çanakkale'de düzenlenen 'Adalet Kurultayı'na CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, kurultayın üçüncü gününde katıl

Çerkezköy 28.08.2017 19:25:00 0
CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı da Adalet Kurultayı

Dün Parti binası önünden kaldırılan araçla sabah erkenden Çanakkale’ye hareket eden ilçe teşkilatı, Çerkezköy’den vatandaşların katılımıyla ‘Adalet Kurultayı’ndaki yerini aldı.

 

‘’YENİ ANAYASADA TEK BİR KİŞİ HER ŞEYE HÜKMEDER HALE GELDİ’’

 

CHP İlçe Teşkilatı ve Çerkezköy’den bazı vatandaşların katılım gösterdiği ‘Adalet Kurultayı’nda üçüncü gününde gündem konusu 'Geçimde Adalet' olarak belirlenmişti. Üçüncü gün de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu herhangi bir konuşma gerçekleştirmezken, AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak birer sunum gerçekleştirdiler. Şener: "Neticede Türkiye'deki Anayasal düzen değişti. Demokraside var olan yasama, yürütme ve yargı arasında fren ve dengesi sistemi, denetim mekanizması tamamen ortadan kalktı. Tek bir kişi hepsine birden hükmeder hale geldi. Türkiye'de artık özellikle bazı maddeler önümüzdeki ilk seçimden sonra yürürlüğe girecek. 2019'dan itibaren tek kişi Türkiye'de mutlak suretle hem yargıya, hem de yasama organına hakim olacaktır. Hem de ülkenin tüm ekonomik kaynaklarını istediği gibi toplayıp, istediği gibi dağıtabilecektir. Tek kişiye bu kadar yetkinin verildiği bir ortamda ülke kaynaklarının adaletli bir şekilde paylaştırılabileceğini, geriye de adaletin sağlanabileceğini, en yoksullarla, en zenginler arasındaki farkın kapanabileceğini düşünebilir misiniz? Bu imkansız. İçinde bulunduğunuz kurumsal yapı böyle bir felaket görüntüsü verirken, geçimde Adalet ilgili bir beklenti artık zayıflıyor demektir. Onun için Adalet Yürüyüşü, Adalet Kurultayı bu tehlikeye işaret ediyor" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10