THK, Çerkezköy'de topladığı deriden 18 bin 825 TL gelir elde etti

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül THK Çerkezköy Şubesi olarak bu yıl Kurban bayramında toplam 2 bin 267 deri topladıklarını kaydetti.

Çerkezköy 5.09.2017 20:06:00 0
THK, Çerkezköy

Zümbül “ Topladığımız kurban derilerinin adet olarak resmi kaydı bulunuyor. Fakat bazı kurum ve kişiler kurban derileri toplayarak rant elde ediyorlar” dedi.

 

18 BİN 825 GELİR ELDE ETTİK

 

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban bayramında kurban derisi toplama kampanyası kapsamında toplam 20 personel ve yedi araç ile ekip oluşturduklarını belirterek “ Bu yıl koyun, keçi, sığır olmak üzere toplam 2 bin 267 deri topladık. Bu toplanan derilerden ise 18 bin 825 TL gelir elde ettik. Geçen yıl ise 2 bin 266 deri topladık, bunların maliyeti ise 15 bin 517 TL” diye konuştu.

 

“RANT SAĞLIYORLAR”

 

Konuşmasının devamında Zümbül, bazı kişi ve kurumların topladıkları derilerden rant sağladıkları iddiasında bulunarak”  Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak kurban derisi toplama çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Çerkezköy’de Türk Hava Kurumunun dışında deri toplayan kesimler oldu. Biz her zaman çalışmalarımızdan genel toplanan deri adeti ve maddi hasılatı makbuzlarla şubemizin girdisine dahil etmekteyiz. 2013 yılında koyun derisinin adetini 13.10 kuruşa satmışız. Bugün ki satış rakamlarımızda ise 3-10 TL arasında zarar var. Milli bir gelir olan kurban derilerinde çok büyük bir maddi kayıp bulunmaktadır.  Bu konuyu dile getirirken kurban derilerini toplayan ve satan kuruluşların derileri yok pahasına satmalarından, müteahhitlerin THK deri ihalelerinde belirttiğim fiyatlar üzerinden düşük fiyatta almaktadırlar. Çünkü mili servetin yok pahasına birilerine rant olarak sağlanmış olduğunu görüyorum. Türk  Hava Kurumu olarak çalışmalarımızdaki bu eksikliğin bir şekilde önlem alınarak giderilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın, Türk Hava Kurumuna yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10