Çerkezköy'de gaziler günü törenle kutlanacak

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Başkanlığında 19 Eylül Gaziler Günü Anma Komite Toplantısı yapıldı.

Çerkezköy 6.09.2017 21:17:00 0
Çerkezköy

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yanı sıra, Tnk. Bnb. Ahmet Göl, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdür Vekili H. Emre Özumurtacılar, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili, İrfan Danışmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan katıldı.

 

ANMA ETKİNLİKLERİ 19 EYLÜL’DE GERÇEKLEŞECEK

 

Gerçekleştirilen toplantıda, Gaziler Günü Anma Töreninde yapılacaklar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda etkinliğin 19 Eylül Salı Saat:07.00’de başlayıp, aynı gün Saat: 24.00’da sona ermesi kararı alındı.

 

HER YER TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERLERİ İLE DONATILACAK

 

19 Eylül Gazileri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy’de faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları, askeri birlikler ve özel kuruluşların duvarlarına ve camlarına Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri asılacak. Ayrıca, Atatürk anıtı önünde önceden hazırlanmış olan çelenkler Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Çerkezköy Muharip Gaziler Temsilcisi tarafından Atatürk anıtı önüne sunulacak. Ardından Atatürk, Silah Arkadaşları ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız okunacak.

 

MEVLİT OKUTULACAK

 

Söz konusu toplantıda alınan kararla günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcili Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın yapmasına karar verildi. Ayrıca törende Milli Eğitim Müdürlüğünce Folklor gösterisi yapılacak. Ardından, saat 12:45’te Şehitler ve ebediyete intikal etmiş Gaziler için Osmanlı Camiinde Mevlit okutulacağı bilgisi kaydedildi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10