Mandalı Kurallara Uymayan sürücülere 'Hayvan' deyince gerilim tırmandı

Kapaklı Belediyesi Meclisi uzun tatil döneminin ardından ilk toplantısını dün Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi.

Kapaklı 6.09.2017 21:25:00 0
Mandalı Kurallara Uymayan sürücülere

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşanırken, ilgili gündem maddeleri oy birliğiyle kabul gördü.

 

Mandalı, meclis üyelerinin geçmiş 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Kutban Bayramı'nı kutladı. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantıya geçildi. Toplantıda zaman zaman gerginlik yükseldi.

 

‘’SETLER HAYVANLARA YAPILIR’’

 

Geçtiğimiz haftalarda Kapaklı Mithatpaşa Caddesi'nde meydana gelen talihsiz kaza konusuna da değinen Başkan Mandalı, sürücülerin ehliyet alırken tüm eğitimden geçtiklerini ve uygun olanların ehliyet almaya hak kazandığını hatırlatarak, kurallara uymanın sürücüler elinde olan bir durum olduğuna değindi. İncelemeler sonucu set konulan yerin, ehliyeti olmayan, hız sınırına uymayan ehliyetsiz kişiler için yapıldığını söyledi. Mandalı, " Setler hayvanlara yapılır. Tel örgüler hayvanlara yapılır. Aldığımız ehliyetin karşılığını vermek istiyorsak, kurallara uymalıyız" diyerek kazaya sebep olan kullanıcıları kınadı.

 

BEZGİN, BAŞKANIN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ

 

Mandalının yaptığı 'setler hayvanlar için yapılır' sözüne karşılık Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin'den geldi. Mandalı'yı kullandığı sözlerden ötürü kınadığını belirten Bezgin, Mithatpaşa Caddesi'nin uzun yıllardır kazalar olan, sorunlu bir cadde olduğunu söyledi. Çerkezköy'de de kazaların yaşandığına değinen meclis üyesi, " Çerkezköy'de de kazalar yaşanıyor, setler yapılıyor. Öyleyse orada yapılan setler de hayvanlara yapıldı" diyerek Mandalıya tepki gösterdi. Aynı cadde üzerinde okulların bulunduğunu ve yakında yeni eğitim öğretim yılının başlayacağına değinen bir diğer Ak Parti Meclis Üyesi Akın Yılmaz, bu bölgenin Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Yılmaz1" Siz farklı bir şey kullanabilirsiniz ama 'hayvan' kelimesi çok ağır. Bizler de araba kullanıyoruz ve biz de dalgın olabiliyoruz. Burada sizden sözlerinizi geri almanızı ve özür dilemenizi tavsiye ediyorum" dedi. Farklı yöntemlerin denenebileceğini de hatırlatan Yılmaz, renkli ışıklandırmalar veya orta refüj gibi yöntemlerin çözüm olabileceğini söyledi.

 

‘HAYVAN’ KELİMESİNİ TRAFİK KURALLARINA UYMAYANLAR İÇİN SÖYLEDİM

 

Mandalı, sözlerinin Ak Parti meclis üyelerinden tepki görmesi üzerine ifadelerinin yanlış algılandığına değindi. Mandalı, "Ben burada ‘Hayvan’ kelimesini kullanırken trafik kurallarına uymayanlara söyledim. Ben o caddeye girdiğimde karşıma 30 tane tabela çıkıyor. E o kişi ordaki tabelaya uymazsa biz ne yapabiliriz. Orada kuralın dışına çıkanlar hayvandır" diyerek sözlerini yineledi. Sözlerine devam eden Başkan Mandalı, " Yetkim olmayan bir yere, yetkiliymişim gibi müdahalede bulunamam. Mithatpaşa Caddesi Büyükşehir'e ait. Kim devretti? Sen, ben, Salih devrettik" dedi. Mandalının sözlerine karşılık Yılmaz, " Senin benim devrettiğim yere çözüm getirebiliriz. Kendi cümlelerinle, kendi sorularının cevabını veriyorsun" diye yanıt verince gerilim iyice yükseldi. Yılmaz'a susması için ikazda bulunan Mandalı, "O zaman sen yapacaksan başkanlığı sana devredeyim, gel sen başkanlık yap" dedi. Böyle bir iddiasının bulunmadığını söyleyen Yılmaz'a yetkililer konusunda hedefini bilmediğini söyleyen Mandalı, "Zaten onları bilsen çoktan Belediye Başkanı olurdun’’ dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Tartışmanın sakinleşmesiyle gündem maddelerine geçildi. Maddelere göre Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan Atatürk Mahallesi Tuna Cad. No:35 içkili yerler krokisine alınması konusu 3. gündem maddesi olarak oy birliğiyle İmar komisyonuna havale edildi. 4. ve 5. Gündem maddesinde Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Kararağaç Mahallesi 726 ada 13 nolu parsel tamamı 163,00 m² arsada bulunan 52,00 m² lik belediye hissenin hissedarına satılması ve Atatürk Mahallesi 1307 ada 12 nolu parsel tamamı 220,00 m² arsada bulunan 26,00 m² lik belediye hissesinin, özel mülk olarak hissedarlara satılması oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin 9. Gündem maddesinde 'Kapaklı'da ve bölgede uluslar arası başarı yakalayan sporcuların ödüllendirilmesi' oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin 12. Gündem maddesinde 'Vize Evrencik Köyü Muhtarlığının 10 adet bank ihtiyacı talebi' meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

‘’SALİH BEZGİN YAPMAZ AMA BAKANIMIZ YAPAR’’

 

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti İlçe Teşkilatı’ndan oy birliğiyle ihraç edilen Sevgi Aksoy ve Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı Başkanı Salih Bezgin arasında ufak bir gerginlik yaşandı. Kapaklı’ya uzun süredir yapılması planlanan ve bir süre önce de CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in de mecliste gündeme getirdiği çevre yolunun yapılacağını belirten Ak Parti Kapaklı Meclis Üyesi Salih Bezgin ‘’ Bakan bizzat söz verdi. Çevre yolu yapılacak’’ dedi. Bunlar üzerine araya giren Sevgi Aksoy, ‘’ Salih Bezgin yapmaz da, Bakanımız söz verdiyse yapar. Arkadaşımızın ego sorunları var’’ dedi. Bezgin de cevaben ‘’ Sizleri seviyoruz. Ak Parti'ye yaptığınız hizmetlerden dolayı Allah razı olsun’’ ifadelerini kullandı. Gerginliğin tırmanması üzerine araya giren Başkan Mandalı, "ikiniz de iktidar partisinin üyesisiniz" dedi. İmar Komisyonunda bulunan ve geçtiğimiz aylarda Ak Parti’den ihraç edilen Sevgi Aksoy’un yerine İmar Komisyonu Ak Parti Temsilciliğine oy birliği ile Metin Kanat seçildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Gündem maddelerinin konuşulmasının ardından Başkan İrfan Mandalı’nın önerisi ile ikinci oturumun Cuma günü saat 16.00’da yapılması kararı alındı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10