Akay'dan Eğitime de spora da tam destek!

Çerkezköy Belediye Meclisi Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün yapılan toplantı ile tamamlandı.

Çerkezköy 8.09.2017 20:59:00 0
Akay

Çerkezköy’ün yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulan yeni meclis salonunda yapılan Meclis toplantısının ikinci oturumunda komisyonlara gönderilen konular görüşülerek karara bağlandı.

 

Toplantıda Çerkezköy Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne vereceği 250 bin TL’lik bağış konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesiyle ilgili konuşan Akay, eğitime her zaman destek verilmesi gerektiğini belirterek, 250 bin TL’lik bağış desteğini 350 bin TL olarak değiştirilmesini meclisin oylamasına sundu. İlgili gündem maddesinin değiştirilmesi meclisten tepki görmedi. Ak Partili meclis üyelerinden de tam not alarak, oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 9. Ve 10. Gündem maddesinde de spora ve sporcuya destek konusu görüşüldü. Çerkezköy Belediye Başkanlığımızın sorumluluk bölgesinde faaliyette bulunan Amatör Spor Kulüpleri Yardım Yönetmeliğinin tanziminin müzakeresi de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Ardından son gündem maddesinde de Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu Furkan Memiş’e Çerkezköy Belediyesi tarafından 7 adet Cumhuriyet Altını verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2017 gün ve 924 sayılı Bütçe İçi İşletme Ek Bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülmesi ile başladı. Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunun okunmasının ardından kurulan Bütçe İçi İşletmeye 200 bin TL’lik ek bütçe oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.

 

‘’NİYETİ HALİS MUHLİS ORTADA’’

 

Çerkezköy Belediye Meclisi ikinci oturumunda görüşülen ikinci gündem maddesinde belediyeye ait tesislerde fiyat tarifesi konusu görüşüldü. Söz konusu gündem maddesinde Belediye Meclis üyelerine ve belediye personellerine indirim kaldırılırken, Şehit, Gazi ve Engelli vatandaşlara ve ailelerine % 50 indirim uygulanması kararı alındı. Belediyeye ait tesislerde fiyatların pahalı olduğunu ifade eden Ak Parti Meclis Üyesi Turgut İleri, Çerkezköy’de bulunan her tesiste fiyatların aynı olduğunu iddia ederek, fiyatların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Şehit, Gazi ve Engelli vatandaşlara ve ailelerine uygulanacak olan %20 indiriminde çok az olduğunu ifade etti. Komisyonda ret cevabını verdiğini tekrarlayan İleri komisyon kararına uyacağını da belirtti. Ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Nedim Yılancı, ‘’İleri’nin haklı haksız ret cevabı verdiğini hatırlatarak, önceki gün yapılan komisyon kararında daha kararlar okunmadan ‘ret cevabı vereceğim’ dediğini belirtti. Yılancı,’’Tamam bedava yapalım dediğimde, yine ret cevabı vereceğini söyledi. Niyeti halis muhlis ortada’’ ifadelerini kullandı. Ardından İleri, ‘Ret cevabı vereceğim’ sözünün şakalaşmadan ibaret olduğunu söyledi. Sonrasında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, meclise Şehit, Gazi ve Engelli vatandaşlara ve ailelerine uygulanacak olan indirimin % 50 olarak değiştirilmesini önerdi. Oylamaya sunulan gündem maddesi Ak Parti Meclis üyesi Turgut İlerinin çekimser oyuna karşılık, oy birliğiyle kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 08.08.2017 gün ve 914 sayılı Bütçe İçi İşletme Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 31.07.2017 gün ve 832 sayılı 10.5 milyon TL’lik ek bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 10.5 milyon TL’lik ek bütçenin kabul edilmesinin ardından Çerkezköy İlçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 9 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 21/08/2017 gün 228 sayılı Veliköy Mahallesi 101 adanın doğusunda kalan yolun düzenlenmesine ait uygulama imar planı değişikliğine ilişkin müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

‘’HEYELAN RİSKİ BULUNAN ALANLARA KOMİSYON GÖNDERİLECEK’’

 

Meclisin 7. Gündem maddesinde ise heyelan riski bulunan alanlarda gerekli önlemlerin alınması konusu görüşüldü. Meclise sunulan haritada Çerkezköy’ün genelinde heyelan riski bulunduğu belirtilirken, buralara komisyon gönderilerek gerekli incelemelerin yapılması gerektiği Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından ifade edilirken, oylamaya sunulan gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 8. Maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 21.08.2017 gün ve 1264 sayılı Mülkiyeti Belediye Başkanlığına ait 2 adet taşınmazın satışının yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildikten sonra Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 23.08.2017 gün ve 12692060 sayılı “Eğitim için El Ele “ Projesi hakkındaki yazısının görüşülmesine geçildi.

 

AKAY: ‘’250 BİN DEĞİL 350 BİN TL OLSUN’’

 

Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 250 bin TL İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne bağış yapılması önerisi üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediyenin yapacağı bağışın 350 bin TL olmasını önerdi. Bu öneri Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne 350 bin TL yardımın oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığımızın sorumluluk bölgesinde faaliyette bulunan Amatör Spor Kulüpleri Yardım Yönetmeliğinin tanziminin müzakeresi de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

DÜNYA ŞAMPİYONUNA 7 CUMHURİYET ALTINI

 

Belediye Meclis toplantısı Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu Furkan Memiş’e Çerkezköy Belediyesi tarafından 7 adet Cumhuriyet Altını verilmesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10