Ergene'de 4. Boza ve Sünnet Şöleni düzenlendi

Ergene'de 4. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni büyük bir coşkuyla düzenlendi.

Ergene 11.09.2017 23:06:00 0
Ergene

Kortej yürüyüşü ve çelenk koyma töreni ile başlayan festivalde sünnet mevlüdü, geleneksel kına töreni, Onur Baytan ve Koray Avcı konseri yapıldı. Onur Baytan konserinde sahneye çıkan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel mikrofonu eline alarak, Onur Baytan ile düet yaptı. Yüksel, genç şarkıcı Onur Baytan’la birlikte Edip Akbayram’ın unutulmaz şarkısı ‘Sen benden gittin gideli’’yi seslendirdi.

 

Düzenlenen festivalde Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu yer aldı.

 

"BUNLARLA YETİNMEYECEĞİZ"

 

Festival açılışında konuşma gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Ergene, gelişiyor, büyüyor, değişiyor. Ben huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a teşekkür ederim. Çünkü, Sağlık Mahallesi'nin alt yapı çalışmaları bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde bitti ve halkımızın hizmetine sunuldu. 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında ilçemize bir ilköğretim kazandırdı. Tabi ki, bunlarla yetinmeyeceğiz. Hizmetlerimiz, büyükşehir belediyesi ile ortak projelerimiz devam edecek. Kültür Merkezi projemiz var. Bir çok mahallede yol hizmetlerimiz bir bir hayata geçiriliyor. Tüm hizmetlerimiz devam edecek. Boza Festivalimizin bölgemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

‘’ERGENE GÖZDE İLÇELERDEN BİRİ OLACAK’’

 

4. Ergene Boza Festivali ve Sünnet Şöleni kapsamında düzenlenen festival kortej yürüyüşü ve açılışına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Ergenelileri, ilçenin ihtiyaçlarını her zaman önemseyen bir belediye başkanı seçtikleri için kutluyorum. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerinin göreve geldiğimiz ilk günden bu yana oldukça değiştiğini görüyorum. Bugün gurur ile o mahallelerde gezdim. Alt yapı çalışmaları bitti, yakın zamanda üst yapı çalışmaları başlayacak ve Ergene gözde ilçelerimizden biri olacak. Verdiğimiz söz yerine gelmek üzere, ilçemize en yakın sürede Kültür Merkezi ve Aş Evi yapacağız." şeklinde konuştu.

 

"ERGENE ÇOK KISA ZAMANDA ÇOK İLERİYE GİTTİ"

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise çok kısa bir zaman içinde Ergene'nin ileriye gittiğini belirterek "Rasim Yüksel'in burada nasıl çalıştığını büyük bir gurur ile seyrettim. Kendisini kutluyorum, başarıların devamını diliyorum." şeklinde konuştu.

 

"ERGENE'DE HER İLDEN YURTTAŞIMIZ BARIŞ İÇİNDE YAŞIYOR"

 

Törende bir diğer konuşmayı gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, "Ergene'deki değişimi fark etmemek mümkün değil. 4 tane beldenin birleşiminden oluşan Ergene kabuğunu kırdı ve bölgesinin en hızlı gelişen ilçelerinden biri haline geldi. Bu değişimi Trakya'da yaşayan herkes fark ediyor. Bizim hizmet anlayışımız vatandaşlarımızın daha iyi bir hayat sürmeleri üzerine kurulu. Bu amaçla birçok proje geliştirdik. Ben bu hizmetlerde emeği olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı kutluyorum. Ergene 81 ilden gelen yurttaşlarımızın barış içerisinde, kardeşçe yaşadığı bir yer. Bu yaşam ortak paydaların çoğaltılması ile güzel. Bu ortaklığın oluşmasının bir diğer faktörü de festivallerdir. Festivaller vatandaşları bir araya getirir." dedi.

 

"BOZA İLÇEMİZE DEĞER KATMAKTA"

 

Emre Köprülü'nün ardından konuşma yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise "Ergene her anlamda gelişiyor, kalitesi her anlamda artıyor. Bugün de kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Boza Festivali'nde birlikteyiz. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Boza hem ilçemizi tanıtmakta hem de bölgemize bir değer katmakta. Herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

 

RASİM YÜKSEL-ONUR BAYTAN DÜETİ FESTİVALE DAMGA VURDU

 

Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, festivalin ikinci gününde sahne alan Onur Baytan’la düet yaptı. Onur Baytan şarkıları ile festivale gelen Ergenelileri coştururken, Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sahneye çıkarak, Onur Baytan’la birlikte Edip Akbayram’la hafızalarımıza kazınan ‘’Sen Benden Gittin Gideli’’ adlı parçayı seslendirdi.

 

ERGENELİLER KORAY AVCI İLE COŞTU

 

Festivalin son gününde sahne alan başarılı şarkıcı Koray Avcı ile Ergeneliler festival coşkusunu doyasıya çıkardı. Bölgeden de fazla sayıda vatandaşın katıldığı konserde Koray Avcı Ergenelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10