Servis şoförlerine güvenlik tedbirleri anlatıldı

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanan koordineli genelge ile birlikte okullarda uygulanılacak güvenlik tedbirleri Kapaklı'da servis şoförlerine anlatıldı.

Kapaklı 13.09.2017 20:34:00 0
Servis şoförlerine güvenlik tedbirleri anlatıldı

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Birimi ekipleri tarafından, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okulların kısa bir süre sonra açılacak olması nedeniyle okul servis şoförleri ile gerekli önlem ve tedbirleri almak için meclis toplantı salonunda bir eğitim düzenlendi.

 

‘’ÇOCUKLAR HEPİMİZİN ÇOCUKLARI’’

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; '' 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başlamasına az bir süre kala okul servis şoförlerimiz ile bir araya gelerek hem okul servis şoförlerimizin taleplerini dinledik hem de çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde nasıl ulaşımları sağlanacağı konusunda eğitimler verdik. Çocuklarımız hepimizin çocukları. Hep Birlikte onlara yardımcı olmalı ve sağ salim onları ailelerine teslim etmeliyiz.'' dedi.

 

‘’ŞOFÖRLERİMİZ YAPTIKLARI İŞİN FARKINDA OLSUNLAR’’

 

Her sürücünün kurallara uygun olarak da hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Mandalı '' Okul servisi şoförlerinin çok önemli bir işi icra ettiklerini söyledi. Mandalı, "Şoför arkadaşlarımız öğrencilerimize her zaman bir ağabey gibi yakın olsunlar, yaptıkları işin öneminin farkında olsunlar, vurdumduymazlık kesinlikle yapmasınlar. Dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biri de öğrencilerimizi toplandıkları yerden alıp yine aynı yerde bırakmalarıdır. Trafik kurallarına mutlak suretle uymalılar. İdareden habersiz ne şoför ne de araba değişikliği yapılmamalı. Kendi çocuklarına nasıl davranılmasını istiyorlarsa, öğrenci yavrularımıza da öyle davransınlar" dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10