Kuşbahçe yolu asfaltlanıyor

Uzun yıllardır mülki idarenin ve belediyenin herhangi bir tasarrufu bulunmadığı Kuşbahçe yolu adeta dökülürken, 'Bu yolun sahibi kim' başlıklı haberimizin ardından tasarruf kullanan Çerkezkö

Çerkezköy 13.09.2017 20:39:00 0
Kuşbahçe yolu asfaltlanıyor

ORMAN YOLU OLARAK VASIFLANDIRILMIŞTI

 

Çevre yolu alanı yaklaşık 15 yıl önce yapıldıktan sonra yol vasfını yitiren Kuşbahçe yolunda tasarrufu olmamasına rağmen yola sahip çıkarak çalışma başlatan Çerkezköy Belediyesi, önceki gün Kuşbahçe yoluna asfalt serimi gerçekleştirdi. Orman yolu olarak vasıflandırılan ve bugüne kadar hiçbir şekilde yüzüne bakılmayan yol, vatandaşlar tarafından da sürekli tepki çekiyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından herhangi bir tasarrufu olmadığı gerekçesiyle sahipsiz bırakılan yol, önceki gün Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından asfaltlandı.

 

AKAY, YOL YAPIMINI ÜSTLENMİŞTİ

 

Geçtiğimiz aylarda haberi yapılan Kuşbahçe yoluyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yıllar önce otoban bağlantısı yapıldı diye Karayolları o yolu yol vasfından çıkardı ve planlarda yok. Yol ne Karayollarına ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ne de Çerkezköy Belediyesine ait değil. Yol bize ait olmamasına rağmen yine de Çerkezköy Belediyesi olarak gerekli tamir ve onarımlarını yapacağız” demişti. Başkan Akay sözünü tuttu ve yol üzerinde asfalt serim çalışmaları önceki gün Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı.

 

HABER EN ÇOK VATANDAŞLARI SEVİNDİRDİ

 

Kuşbahçe yolunun yapılmasına en çok vatandaşlar sevindi. Sanayi kenti olması sebebiyle Çerkezköy’de piknik yapacak ve hafta sonunu değerlendirecek bir alan bulamadığından dolayı şikayet eden vatandaşlar, Kuşbahçe yolunun yapımına sevinçle karşıladılar. Çerkezköy’e yakın olması sebebiyle hafta sonunu burada piknik yaparak ve doğa yürüyüşü yaparak değerlendirdiklerini belirten vatandaşlar, Başkan Akay’a yolu yaptırdığı için teşekkür ederken, çalışmaların sonlandırılmasını dört gözle beklediklerini ifade ettiler.

 

ÇALIŞMALARIN BİR HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

 

Halk arasında Kuşbahçe Mevkii olarak bilinen Çerkezköy-Çavuşlu yolundaki çalışmaları da inceleyen Başkan Akay, “Buradaki yolumuzun alt yapısını Çerkezköy Belediyesi olarak biz yaptık. Şimdi ise Büyükşehir Belediyemizin sathi kaplama ekibi tarafından üst kaplama çalışmaları gerçekleştirilecek. Bin 100 metre uzunluğundaki yolumuz 8 metre genişliğinde olacak. Benzer bir çalışma da Veliköy Mahallemizde Sanayi Yolu’nun devamında gerçekleştiriliyor. Sanayi Bölgesi’nden çiftlikler bölgesine uzanan yolun da altyapısını Çerkezköy Belediyesi, üstyapısını da Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bu yollarımızdaki çalışmaların 1 hafta içinde tamamlanarak kullanıma açılması planlanıyor” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10