Üzüm üreticileri yarışmaya hazır

Tekirdağ'ın simgesi haline gelen üzüm, üreticileri tarafından 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali'nde yapılacak olan yarışmaya büyük bir heyecanla hazırlanıyor. 

Süleymanpaşa 14.09.2017 19:35:00 0
Üzüm üreticileri yarışmaya hazır

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü 21-23 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında düzenlenen Sofralık Üzüm Yarışması için başvuran üreticilerin bağları jüri heyeti tarafından incelenmeye başlandı.

 

JÜRİ BAŞKANI FEHMİ YAYLA YARIŞMANIN KRİTERLERİNİ AÇIKLADI

 

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Jüri Başkanı Fehmi Yayla yarışmanın kriterlerinden bahsederken; “Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘En İyi Sofralık Üzüm Yarışması’ jürisi olarak yarışmaya katılan üreticilerin bağlarını geziyoruz. Bağın en az 3 dekar olması, Süleymanpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunması, aynı tip üzümlerin yer alması ve sofralık üzümlerden oluşması kriterlerimizin bazılarını oluşturuyor.” dedi.

 

Değerlendirme süreci ile sözlerine devam eden Yayla; “Üzümde kalite kriterlerini seçerken dikkat ettiğimiz şey tane ve salkım. Bağın genel durumunu da değerlendirip inceliyoruz. Bağın alan miktarı, köye uzaklığı ve konumu da yapacağımız değerlendirmeyi etkileyen noktalardan biri.” diye konuştu.

 

12 ÜRETİCİ 5 ÇEŞİT ÜZÜM İLE YARIŞMAYA KATILACAK

 

Şu an için 12 üzüm üreticisinin katıldığı yarışmada jüri tek tek tüm bağları dolaşırken değerlendirmeye alınan üzüm çeşitleri ise MichelPalieri, RedGlop, Alfonse, Yapıncak ve Erenköy Beyazı’ndan oluşuyor.

 

JÜRİLER UZMAN İSİMLERDEN OLUŞTURULDU

 

Sofralık Üzüm Yarışması için konusunda uzman isimlerden oluşturulan yarışma jürisinde Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Fehmi Yayla, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nden Seda Gökgöz,  Süleymanpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Savaş Çelik, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Serkan Candar, Tekirdağ Ziraat Odası’ndan Salim Bulut ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden bir temsilci bulunuyor

 

3. TRAKYA BAĞ BOZUMU VE EKOLOJİ FESTİVALİ’NİN KAPANIŞINDA ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 3.’sü gerçekleştirilecek Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında düzenlenen Sofralık Üzüm Yarışması sonuçları jürinin inceleme ve değerlendirmelerinin ardından 23 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de sahil dolgu alanında yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

 

Haber / Hilal Çarıkçı


0282 726 91 91
0282 747 65 10