Doğum günü kutlaması zehir oldu

Tekirdağ'da 11 yaşındaki Efe Berk S.'ye düzenlenen doğum günü partisinde yedikleri pastadan zehirlenen 8 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Süleymanpaşa 14.09.2017 19:44:00 0
Doğum günü kutlaması zehir oldu

Olayın ardından Zehra T. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne giderek, zehirlenmeye sebep olan pastane hakkında şikayetçi oldu.

 

8 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

 

Süleymanpaşa'da yaşayan Zeynep T. oğlu Efe Berk S.'ye doğum günü kutlaması yaptı. Oğlunun doğum günü için ilçedeki bir pastaneden pasta alan Zeynep T. gelen davetlilere bu pastadan ikram etti. Bir süre sonra pastadan yiyen 8 kişi karın ağrısı, kusma şikayetleri ile Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedaviye alındı.

 

YAPILAN İNCELEMELERDE PASTALARIN UYGUN OLMADIĞI BELİRLENDİ

 

Olayın ardından Zehra T. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne giderek, zehirlenmeye neden olan pastane hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine yetkililer pastanede yaptıkları denetimlerde, soğuk dolaptan mikrobiyolojik analiz yapılmak üzere yaş pasta numunesi aldı. Numune analiz sonucunda pastanın kriterlere uygun olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü, işletme sahibi hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10