''Irak'ta yapılacak halk oylaması bölünmez bütünlüğümüzü tehdit etmektedir''

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Dündar Orhan, Irak'ta yapılacak olan halk oylamasının Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü tehdit ettiğ

Çerkezköy 15.09.2017 20:48:00 0

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Dündar Orhan, dün Irak’ta yapılacak olan halk oylamasına karşı çıktıklarını belirterek, basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasına siyasi parti temsilcilerinden herhangi bir partinin katılmadığı gözlemlenirken, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile ADD şube yöneticileri katıldı.

 

Dündar Orhan düzenlediği basın açıklamasında Irak’ta yapılacak olan halk oylamasına şiddetle karşı olduklarını belirterek ‘’Irakta yapılacak olan halk oylaması ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit etmektedir’’ dedi. Orhan; ‘’Binlerce yıldır bu topraklarda devlet kuranlar bir ateş çemberi içinde kalmışlardır yüz yıl önce gizlice imzalanan sykes picot anlaşması bu durumun en kesin kanıtı olduğu gibi anlaşmayı yapanlar aradan geçen yüz yıla rağmen amaçlarından asla vazgeçmemişlerdir. Yaklaşık 20 yıl önce açıklanman BOP (Büyük Ortadoğu projesi) yüzyıl önceki anlaşmanın halen geçerli olduğunu bir kez daha göstermiştir’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’’

 

Orhan; ‘’Beş yılı aşkın süredir Suriye’de sürdürülen savaş emperyalizme hizmet eden ve onlardan destek gören Barzani yönetiminin Akdeniz’e açılma projesinin en önemli adımıdır. Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 eylül 2017 tarihinde bağımsız Kürdistan için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir. bu büyük bir kışkırtma ve bölgeyi daha büyük çapta ateşe vermek için geri dönülmez bir yoldur. bu ateş ırak ve Suriye’den sonra İran’ı ve Ülkemizi de sarsacaktır. bu gidişe ulusça karşı çıkmalı ve tüm yurtsever güçler olarak birlikte hareket etmeliyiz. bu amaçla tüm siyasal partileri demokratik kitle örgütlerini sendikaları meslek örgütlerini kısaca kendine yurtsever diyen herkesi Irak’ın kuzeyinde kukla bir Kürt devleti kurulmasına yol açacak halk oylamasına HAYIR diyen bu metin çerçevesinde ortak basın açıklamasına davet ediyoruz’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10