Elektrik kesilse de su akmaya devam etti

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü elektrik kesintilerine karşı su kesintilerini önlemek amacıyla devreye koyduğu jeneratörler yeni yerlerine yerleştirilmeye başlandı.

Tekirdağ 18.09.2017 21:00:00 0
Elektrik kesilse de su akmaya devam etti

TESKİ'nin hizmete sunduğu sanayi tipi jeneratörler ile Tekirdağ, kesintisiz içme suyu hizmetinde çağ atlarken, artık elektrik kesintisi yaşandığında su kesintisi yaşanmayacağı belirtildi. İlk etapta Çorlu’ya yerleştirilen jeneratörlerin zamanla, tüm ilçelere yerleştirileceği belirtildi.

 

ELEKTRİK KESİNTİSİNDE JENERATÖRLER DEVREYE GİRDİ

 

TREDAŞ kaynaklı elektrik kesintilerinde derin su kuyusu ve terfi merkezlerinin motorları çalışmadığı için su kesintileri meydana geliyordu. Bu sorunun önüne geçmek için TESKİ tarafından, ihtiyaç duyulan yerlerde sanayi tipi jeneratörler hizmete sunuldu. Çorlu'nun büyük bir bölümünü etkileyen elektrik kesintisi esnasında TESKİ jeneratörleri devreye girdi ve içme suyu şebekesini besleyen motor ve tesisatın kesintisiz bir şekilde çalışması sağlandı. İçme suyu hizmetlerinde gerçekleştirilen bu büyük yatırım vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Hafta sonunda ev ve iş yerlerinde içme suyunu kullanan ve günlük ihtiyaçlarını gideren vatandaşlar TESKİ'ye teşekkür ettiler.

 

‘’DİĞER İLÇELERİMİZE DE İHTİYAÇ DUYULAN NOKTALARA JENERATÖR YERLEŞTİRECEĞİZ’’

 

TESKİ'nin jeneratör yatırımları hakkında açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "TESKİ Makine İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından, elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla sanayi tipi jeneratörler kuruldu. Bu jeneratörlerden 22 tanesi Çorlu ilçemizin çeşitli yerlerinde bulunan derin su kuyuları ve terfi merkezlerinde faaliyete geçirildi. Şu anda Çorlu'da 14 adet 150 kwa, 3 adet 250 kwa, 1 adet 330 kwa, 4 adet 500 kwa jeneratör aktif durumdadır. Yatırım bedeli yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'dir. Yapmış olduğumuz bu yatırım sayesinde içme suyu şebekemiz elektrik kesintisinden etkilenmedi. Jeneratörlerle ilgili yatırımlarımız diğer ilçelerimizde de ihtiyaç duyulan yerlerde devam edecek. Tekirdağ'ımıza hayırlı olsun" dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10