Sözdinler'den ders niteliğinde öğütler

Sanayiye verdiği önem kadar, eğitime de önem veren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, bölgeye kazandırdığı Mesleki ve Teknik Lisenin 2017-2018 eğitim öğretim dönemi açılıÅ

Çerkezköy 18.09.2017 21:13:00 0
Sözdinler

Yaklaşık 5 yıl önce Sanayi bölgesinin kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılamak için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan teknik lisede, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi başlangıcı nedeniyle tören düzenlendi. Okulun Konferans Salonu’nda yapılan törene; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra, Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal konuşma yaptı. Baysal, tüm öğrencilere başarılar diledi. Daha sonra kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu da öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, okudukları bölümlerden başarılı bir şekilde yetişmiş kalifiye eleman olarak mezun olmalarını istedi.

 

SÖZDİNLER BAŞARILAR DİLEDİ

 

“2017-2018 Eğitim Öğretim yılını açarken yeni bir öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanını yaşadığımız açılış programına hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de şunları söyledi: “Yeni bir ders yılına başlamanın heyecanı ile sevinç içerisinde olduğunuzu biliyorum. Bazılarınız ilk defa okulumuza başlamanın, yeni arkadaşlarla ve öğretmenlerle karşılaşmanın heyecanı içerisindesiniz. Okulumuz; yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve tüm çalışanları ile sıcak bir ortam. Bu ortamın sizleri gelecek yaşamınıza hazırlayan ve mutluluğunuzu sağlayacak bir kurum olduğundan hiç şüpheniz olmasın.”

 

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER VERDİ

 

Konuşmasında sık sık öğrencilere tavsiyeler veren Sözdinler konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sizleri geleceğe hazırlayan okulumuzun kıymetini bilin. Çok çalışın, okulunuzu ve öğretmenlerinizi sevin. Yurdunu seven, çağdaş uygarlık seviyesine erişme isteğiyle dolu, duyarlı insanlar olun. Genç insanlarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim vermemiz gerekmektedir. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, eğitime gerekli yatırımı yapmasını engellemektedir. Bu imkanlar ancak şu an içinde bulunduğumuz okul gibi özel okullar tarafından sağlanabilmektedir. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim imkanları ve kalitesi açısından ülkenin sayılı okullarından biri konumundadır. Bu okulda okumak isteyip de okuyamayan, binlerce öğrenci yerine şu anda burada olmanızın sizin için ne büyük şans olduğunu, geleceğiniz için ne büyük imkanlar yarattığını idrak etmeniz gerekiyor.  Sizler Atatürk sayesinde elde etiğimiz kazanımlara içtenlikle bağlı kalınız’’ ifadelerini kullandı.

 

OKUL YÖNETİCİLERİ VE ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

 

Ardından okul yöneticileri ve öğretmenlere seslenen Sözdinler, Kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu eğitimden geçiyor. Ülkesini seven, insan haklarına saygılı, bireysel farklılıkları zenginlik kabul eden bireyler yetiştirmenin sorumluluğuyla hareket edeceğinize inancım tamdır. Bu güzel ortamda öğrencilerimize dersleri iyi öğretmenin yanında; onlara, birlikte iş yapabilme becerisi kazandırmanız, yapılan işleri sorgulama ve değerlendirme kabiliyetlerinin gelişmesine fırsat vermeniz son derece önemlidir’’ dedi.

 

‘’ÇOCUKLARINIZA BASKI YAPMAYIN’’

 

Velilere de tavsiyelerde bulunan Sözdinler, öncelikle çocukları kendilerine emanet ettikleri için teşekkür ederken, çocuklara baskı yapmamaları konusunda velileri uyardı. Sözdinler; ‘’Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'nın 2015'te yayınladığı rapor, Türkiye'deki işsizlik gerçeğini gözler önüne serdi. Rapora göre, her 4 işsizden biri üniversite mezunu. Raporda, 2000 yılından 2015'e kadarki değişim izlenirken 2000 yılında 143 bin olan üniversite mezunu işsiz sayısının 2015'te 774 bine ulaşmıştır. Yani 2017 yılında da bu rakam 1 milyona ulaşmıştır. Ülkemizdeki her dört işsizden birisi üniversite mezunudur. Kaldı ki her üniversite mezunu yavrumuz da mezun olduğu dalda değil, hiç alakası olmayan dallarda iş bulabilmektedir. Lütfen çocuklarınıza üniversite eğitimi için baskı yapmayın. Bizim buradaki ana hedefimiz Bu işsizler ordusuna yenilerini katmak değil, bilakis çocuklarımızın bu okuldan teknisyen olarak mezun olduktan sonra iş dünyamıza katılımlarını sağlamaktır. Onun içinde okulumuzdan mezun olan her evladımıza da iş garantisini veriyoruz. Her başlangıcın yeni bir umut olduğunu biliyorum. Her umut özünde bir canlılığı getiriyor. Parolamızın daima ileri olduğunu unutmayalım. Eğitimde, bilimde ve sanatta hep ileri olalım. Bunu sizlerle birlikte başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Bu duygularla yeni eğitim öğretim yılının başarılarla geçmesi temennilerimle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Bu duygularla yeni eğitim öğretim yılının başarılarla geçmesi temennilerimle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum’’ dedi.

 

PROGRAM TAMAMLANDI

 

Konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından ilköğretim haftası şiirinin okunması, mezun öğrencinin öğrenciler adına konuşma yapması ve ilk ders konuşmasının ardından tamamlandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10