Kapaklı Belediyesi'nden sıkı denetim

Kapaklı Belediyesi belediye sınırları içinde bulunan esnaf ve özel kuruluşların tabela ve reklam vergilerini ödemeleri konusunda denetimlerini sürdürüyor.

Kapaklı 19.09.2017 20:56:00 0
Kapaklı Belediyesi

VERGİ ÖDEMELERİ ZORUNLU

 

Konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede, ‘’Belediye sorumluluk alanında bulunan esnaflar bilindiği gibi İlan reklam vergisi mükellefleri olarak her yıl ocak ayı içersinde beyannamelerini Kapaklı Belediye Başkanlığı’na sunarak vergi ödemelerini gerçekleştirmek zorunda olduğu belirtildi. Belediyeden yapılan duyuruda denetimlerin devam edeceği belirtilirken, ‘’Yıl içerisinde yapılan ilan reklamları için, ilan ve reklam yapılmadan önce belediyeden izin alınıp vergisi ödendikten sonra reklam uygulaması gerçekleştiriliyor’’ ifadelerini kullandı. 

 

BELEDİYEYE GELMEDEN TAHHAKUKLARI YAPILIYOR

 

Şehir merkezine uzak bölgelerdeki mahallelerde bulunan esnaf ve özel sektör kuruluşlarına belediye zabıta personeli nezaretin de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne bağlı tahakkuk memurlarca dijital metre vasıtasıyla yapılan ölçüm ve denetimlerde esnaflardan tabela ve reklam vergilerinin ödenip ödenmediğine dair denetim gerçekleştirilirken, vergilerini ödemeyen esnaf ve özel sektör kuruluşlarına cezai işlem uygulanıyor.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10