Sırat köprüsü değil çile köprüsü          

Yapıldığı günden beri birçok tartışmaya konu olan Çerkezköy üst geçidi üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala tartışılıyor.

Çerkezköy 19.09.2017 21:09:00 0
Sırat köprüsü değil çile köprüsü          

Üst geçidin hemen arka kısmında kalan bölümde 3 lise ve 1 ilkokul bulunması okul giriş çıkış saatlerinde geçidin üzerinde yer alan yaya geçidinde adeta öğrencilerin çilesi oluyor. Yaya geçidinin dar olması sebebiyle birçok öğrenci dakikalar boyunca arka arkaya dizilerek yürümeye çalışırken, yaya geçidinden iki kişinin yan yana geçmesi ise mümkün görülmüyor.

 

ALİ ERTEM DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI

 

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde yapımı tamamlanan Altı Yol Kavşağında yer alan Çerkezköy üst geçidi, yapıldığı günden bu güne hala tartışma konusu olmaya devam ediyor. Okulların açılmasının ardından köprünün hemen yakınında yer alan 3 lise ve 1 ilkokul sebebiyle okul giriş çıkış saatlerinde yüzlerce öğrenci yaya geçidi kısmında arka arkaya dizilerek yürümeye çalışıyor.

 

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI YAYA GEÇİDİ YETERSİZ KALDI

 

Her geçen yıl 15 bin civarında yeni öğrenci ile eğitim öğretim sezonuna merhaba diyen Çerkezköy'de okullar bölgesinde yer alan üst geçitten geçerek okuluna ulaşmaya ya da okul çıkışı evine gitmek isteyen öğrencilerin uzun soluklu yürüyüşü adeta üst geçit adına "çile köprüsü" yorumlarını beraberinde getiriyor.

 

İKİ KİŞİ YAN YANA YÜRÜYEMİYOR

 

İki kişinin yan yana yürüme imkanı bulunmayan üst geçitte uzun yaya kuyrukları oluşurken, yapıldığı gün ile bugün gelişen Çerkezköy için yetkililerin yeteri kadar öngörülü olamadığı anlaşılırken, bu günden sonra öğrencilerin üst geçit çilesine son verecek olan çözümün ne olacağı ve yetkililerin köprüye nasıl bir çözüm bulacakları merak konusu oldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10