Çalıştay programı gerçekleştirildi

Trakyakent Belediyeler Birliği tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve belediye üst yönetimine yönelik organize edilen ve iki oturumdan oluşan çalıştay programı gerçekleşti.

Tekirdağ 26.09.2017 18:09:00 0
Çalıştay programı gerçekleştirildi

Toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında gerçekleşen toplantı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.

 

‘’MEMURLAR ÖLENE KADAR MEMURDUR’’

 

Başkan Albayrak programın başlangıcında yaptığı konuşmasında, “Trakyakent Belediyeler Birliği olarak iki gün sürecek olan bir program hazırladık. Büyükşehir Belediyemize bağlı Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanımız Hafize Zülüflü ve Müffetişimiz Dursun Öztürk bizlere çok önemli bilgilendirmeler yapacak. Memurlar ölene kadar memurdur. Atılan bir imza yirmi yıl sonra bile karşımıza çıkabilir. İki günlük bu programın bizler için oldukça faydalı olacağı görüşündeyim. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİRÇOK KONUYA YER VERİLDİ

 

Trakyakent Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı iki gün süreli programda sırasıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu, Belediye Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları, Meclis ve Encümenin Çalışma Usul ve Esasları, Yerel Yönetimlerde Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik konularına yer verildi.

 

SUNUMLAR KATILIMCILARLA PAYLAŞILDI

 

Çalıştayın birinci gününde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Hafize Zülüflü “5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu, Belediye Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları, Meclis ve Encümenin Çalışma Usul ve Esasları” konularıyla ilgili sunumunu katılımcılarla paylaştı. İkinci gün ise oturumda Büyükşehir Belediyesi Müfettişi Dursun Öztürk, “Yerel Yönetimlerde Şeffaflık (Saydamlık) ve Hesap Verebilirlik” konusunda bilgilendirme yaptı. Öztürk, çalıştayın düzenlenmesinde emeği olan ve katılım sağlayan başta Birlik Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

 

PROGRAMA BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILDI

 

Programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Danışmanlar, Daire Başkanları ve Birim amirleri katıldı.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10