Çerkezköy'lü muhtarlar Yatağan yolunda

Çerkezköy mahalle muhtarları kentte yapılması düşünülen termik santral için Muğla'da bulunan Yatağan Termik Santralini incelemek üzere yola çıktılar.

Çerkezköy 26.09.2017 19:31:00 0
Çerkezköy

SABAH HAREKET ETTİLER

 

Kentte yapılması planlanan termik santral için Çerkezköy Belediyesi tarafından Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santrali incelemek üzere mahalle muhtarlarından bir heyet oluşturularak gezi programı düzenlendi. Gezi kapsamında kentin 9 mahalle muhtarı ve basın mensupları bu sabah saat 04:00’da belediye önünden kalkan otobüsle Muğla’ya doğru yola çıktı. Öğlen saatlerinde Muğla’ya varan heyet otele yerleşti. Geziye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen işleri Müdürü Kemal Gümüş daha sonra katılacak.

 

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALİ YERİNDE İNCELEYECEKLER

 

Başkan Akay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Muhtarlarımız Perşembe günü kömürlü termik santralinin bulunduğu bölgeyi ziyaret ederek hem bilgi alacaklar, hem de oradaki muhtarlarla bir araya gelecekler. Heyet yapılan incelemeler sonrasında, yatağan örneğini gözlemleyerek, Çerkezköy’ e geldikten sonra mahallelerinde anlatacaklar. Bende, Çarşamba akşamı muhtarlarımızın arasına katılacağım ve hep birlikte Perşembe günü Yatağan’a geçip incelemelerde bulunacağız.” dedi.   Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Tahsin Akgün, “Muğla’da bulunan Yatağan Termik Santrali’nin çevreye ve insan hayatına vermiş olduğu olumsuz etkileri yerinde incelemek üzere yola çıktık. Konu hakkında edindiğimiz bilgileri geri döner dönmez vatandaşlarımızla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10