Tekirdağ'da sağanak etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Tekirdağ'da sağanak yağış etkisini gösterdi. Yaklaşık 20 dakika şiddetli yağan yağmur hayatı felç etti.

Tekirdağ 27.09.2017 19:41:00 0
Tekirdağ

YOLLAR KAPANDI

 

Marmara'da sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen yağış önceki akşam saatlerinde Tekirdağ kent merkezi ve ilçelerinde etkili oldu. Yağışın bir anda bastırmasıyla birlikte cadde ve sokaktaki vatandaşlar hazırlıksız yakalandılar. Sığınacak yer bulmak için etrafa koşturmaya çalışan bazıları saçak ve bina çıkıntılarına sığındı. Yağış sebebiyle kentin çeşitli yerlerinde maddi hasarlı kazalar meydana gelirken, Değirmenaltı mahallesinde caddeler sular altında kaldı. Otomobillerin bazıları köprü altlarına biriken sularda mahsur kaldı. Caddelerde mahsur kalan vatandaşların yardımına AFAD, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve trafik ekipleri koştu. Öte yandan sular altında kalan bazı caddeler aksaklık yaşanmaması için trafik ekiplerince ulaşıma kapatıldı.

 

AFAD UYARDI

 

AFAD ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri tarafından yapılan açıklamada da, "Yağışların il genelinde aralıklarla kuvvetli 21-50 kilogram olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel ve su baskını, yıldırım düşmesiyle yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Meterolojiden alınan bilgilere göre yağışlar 4 gün boyunca kentte etkili olacağı öğrenildi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10