Gerçeği aratmayan tatbikat

Hastane personellerinin deprem anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincinin oluşturulması için 112 Acil Komuta Merkezi tarafından İrmet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

Çerkezköy 28.09.2017 21:45:00 0
Gerçeği aratmayan tatbikat

BİR DAKİKADA BOŞALTTILAR

 

Dün 15.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen deprem tatbikatında senaryo gereği deprem sirenlerinin başlamasıyla tatbikat başladı. Hastane görevlileri hastanede yatan hastaları acil çıkış kapısından bir kısmını sedyelerle bir kısmına da yardım ederek hastane bahçesine çıkardılar. Yetkililer ve personel hastanede yatan hastalar ile hastaneye muayene için gelen hastaları depremin başlamasıyla birlikte hastaneyi bir dakika içinde boşaltılar. Gerçeği aratmayan tatbikatta hastane bahçesine çıkarılan hastalar burada kurulan çatırlar altında kurulan yerlerde tedavileri devam etti. Hastane Başhekimi Dr. Burç Baykaran’da hastanenin tüm birimlerinin en iyi şekilde  her yönü ile görev yapması için koordinasyonu sağladı.   

 

100’ÜN ÜSTÜNDE YARALI ACİL AMBULANS VE ÖZEL OTOBİLLERLE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

 

Senaryo gereği 6.5 şiddetinde gerçekleşen depremde yaralanan 100’ün üstündeki depremzedelerde hastaneye ambulanslar ve özel otomobillerle getirildi. Hastanenin acil girişinde hastane  hekimleri ve personeli yaralıları bir kısmını dışarıda bir kısmı da acilde tedavi altına aldı.Gerçek depreme uygun şekilde gerçekleşen tatbikatta tüm İrmet hospital personeli hekimleriyle birlikte olağanüstü bir gayret gösterdi. 6.5 şiddetinde meydana geldiği belirtilen deprem sonrasında ortalık sakinleşince depremin geçtiği duyuruldu ve hastane dışına çıkarılan yaşlı, genç,ve bebeklerden oluşan hastalar daha sonra odalarına çıkarıldı.

 

CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI

 

Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan İrmet Hastanesi Müdür Yardımcısı Leyla Alkan “ 6.5 şiddetinde meydana gelen depremde hastanemizde ve ilçemizde can ve mal kaybı yaşanmadı.Şiddetli deprem nedeniyle hastanemizin  yoğun bakım ünitelerinde ve ameliyathanelerinde her hangi bir hasar yok.Bazı yerlerinde çatlaklar oldu.Binaya zarar verecek ciddi bir durum yok. Ölen yok, hafif yaralılar var. Bu da depremin verdiği korku ile dışarıya kaçmaya çalışan vatandaşlarımız oldu. Hastanemize deprem de yaralanan 100’ün üstünde hasta ambulanslarla ve özel otomobillerle tedaviye getirildi ve hastanemizde tedavi altına alındılar. Hepsi müsaade  altında ve hepsinin sağlık durumu iyi. Endişelenecek bir durum yok.Hastanemize halen hastalar geliyor” diye bilgi verdi.

 

112 ACİL DURUM YETKİLİLERİ TATBİKATI AN VE AN GÖRÜNTÜLEDİ

 

İrmet Hastanesinde  gerçekleşen deprem tatbikatını  112 Acil Komuta Merkezi Tekirdağ İl Müdürlüğü yetkililer tatbikatın başlamasıyla birlikte bitimine kadar her aşamasını hem fotoğrafladı hem de videoya kaydetti. Aynı zamanda tatbikatta yer alan hastane personelinin  her aşamadaki çalışmalarını da kayıt altına aldığı gözlemlendi. Yetkililer tatbikatın başarılı şekilde geçtiğini ve bu tür tatbikatlar her yıl tüm hastanelerde yaparak depreme karşı  sağlık kuruluşlarının da hazır duruma getirildiğini ve can ve mal kaybının yaşanmamasını  yada en aza indirmede önemli olduğunu vurguladılar. İrmet Hastanesi Hastane Müdürü Alper Atasoy’da tatbikattın başarılı geçtiğini ve tüm hastane personelinin görevini layıkıyla yerine getirdiğini, böyle bir durumun yaşanmaması temennisinde bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10