Başkan Uyan cemevinde iftar yemeği verdi

Belediye Başkanı İbrahim Uyan muharrem ayı dolayısıyla Marmaraereğlisi Cemevi'nde iftar yemeği verdi Alevi dedesinin birlik ve lokma duasıyla başlayan iftar yemeğine Belediye Başkan yardımcıları ve Beled

Marmara Ereğlisi 3.10.2017 19:53:00 0
Başkan Uyan cemevinde iftar yemeği verdi

‘BÜTÜN DİNLERE AYNI ŞEKİLDE DAVRANMAK BİZİM YASAL BORCUMUZ’

 

Başkan Uyan iftar sonrası yaptığı konuşmasında; "Hicri yılbaşı olan muharrem ayı aynı zamanda dini açıdan manevi değeri bulunan bir özelliğe sahip. Bu ayda tutulan oruçlar ve yapılan iftarlar ramazandan sonra en fazla halk kitlesinin topluca katıldığı iftar programlarının yapıldığı bir ay. Bütün dinlere, bütün inançlara, bütün ibadethanelere aynı şekilde davranmak bizim yasal borcumuzdur. Biz bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. İbadet ve inanç özgürlüğü insanların eşit şartlar altında eşit yurttaş olma temelinden kaynaklanmaktadır. Lütuf değil, hak olarak bu işi görmemiz, kabul etmemiz gerekir. Ehl-i Beyt sevdalısı canlarımızın oruçlarının hak katında kabul olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLARA ÇAY İKRAMINDA BULUNULDU

 

Marmaraereğlisi Cem Vakfı Başkanı Belediye Meclis üyesi Hıdır Şanlı, Belediye Başkanı İbrahim Uyan'a vermiş olduğu iftar yemeği için bir teşekkür konuşması yaptıktan sonra Cem evi bahçesinde iftara katılan vatandaşlara çay ikramında bulunuldu. Cem evi bahçesinde iftara katılanların sohbet edip ikram edilen çaylarını içmesinden sonra iftar yemeği son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10