1911 Çerkezköyspor liderliğini sürdürdü

Bölgesel Amatör Ligde 2.hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Bigaspor'u iki golle geçerek liderliğini devam ettirirken, AltÄ?

4.10.2017 19:47:00 0
1911 Çerkezköyspor liderliğini sürdürdü

Grupta bu hafta altı karşılaşmada 13 gol atılırken, deplasmanda tek kazanan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor oldu. Bu hafta bir maç berabere biterken, dört maçı da ev sahipleri kazandı.

 

PUANIMIZI ALTI YAPTIK

 

İlk hafta evinde Çorluspor 1947’i mağlup eden temsilcimiz ikinci hafta Biga deplasmanına çıktı. Maça iyi başlayan temsilcimiz karşılaşmanın 2.dakikasında geliştirdiği atakta Ali Rıza’nın vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. Karşılaşmanın 10.dakikasında topla buluşan Cenk’in kafa vuruşu direkten döndü. Karşılaşmanın 24.dakikasında ise ev sahibi ekip Bigaspor Necmettin ile önemli bir pozisyon yakaladı. Necmettin’in sert vuruşu üstten auta çıktı. Rakibi karşısında organize ataklar geliştiren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 31.dakikasında ulaştı. Gelişen atakta topla buluşan Ünal şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Karşılaşmanın 38.dakikasında Bigaspor’dan Nizamettin ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Rakibinin on kişi kalmasını iyi değerlendiren temsilcimiz kalan dakikalarda farkı artırmaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre temsilcimiz 1911 Çerkezköy’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda farkı ikiye çıkartmaya çalışan temsilcimiz 60.dakikada bulduğu golle rahatladı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan İlyas şık bir vuruş ile skoru 2-0 yaptı. Bigaspor ikinci golün ardından oyun disiplininden tamamen koptu. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise önde olmanın vermiş olduğu rahatlıkla kalan dakikalarda kontrollü bir futbol oynadı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor bu galibiyet ile puanını 6 yaparak liderliğini sürdürürken, Bigaspor ise üç puanda kaldı.

 

ALTINOVA PENALTI İLE KAZANDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi 12. Grup’ta mücadele eden Altınova Belediyespor, ikinci hafta müsabakaları kapsamında İstanbullu rakibi Çıksalınspor ile kozlarını paylaştı. Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumu’nda oynanan maç büyük çekişmeye sahne olurken Altınova Belediyespor, ilk devredeki penaltı golüyle rakibini devirmesini bildi. Karşılaşmaya deplasman ekibi Çıksalınspor iyi başladı. İstanbul temsilcisi, 24. Dakikada Musa’nın çektiği sert şut üst direkte patladı. İlerleyen bölümde oyun kontrolünü eline geçiren Altınova Belediyespor ilk yarının bitimine saniyeler kala, Oğuz’un Çıksalınlı defans oyuncusu Koray tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Emin Akyıldız, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ters köşelere gönderdi ve takımını devre arasına 1-0 önde götürdü. İkinci yarıda da tempo yüksekti. Çıksalın, beraberlik için Altınova kalesine yüklenirken, 78’de Yunus Emre’nin şutu direkten döndü. Maçta başka gol olmadı ve Sarı-Yeşilli ekip 90 dakikayı 1-0 önde tamamladı ve şampiyonluk yolundaki ilerleyişini sürdürdü.

 

EDİRNE ÇEKMEKÖY’DEN ÇIKAMADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 2.Hafta karşılaşmasında Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ile Edirnespor maçı, Alemdağ Stadı’nın bakımda olması sebebi ile Çavuşbaşı M.Hanefi  Dilmaç sahasında oynandı. Maçın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçilirken iki takımda birbirine üstünlük sağlayamadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi. İkinci yarı ise baskılı bir oyun ortaya koyan Çekmeköy Belediye Alemdağspor 60.dakikada Yemen Taş’ın şutunda kaleciden dönen topu tamamlayan Önder Mula’nın golüyle 1-0 öne geçti. Galibiyetin morali ile baskılar yapan kırmızı beyazlı ekip 78.dakikada Hızır Uzundağ’ın kafa golüyle Çekmeköy ekibi Edirnespor karşısında 2- 0 öne geçti. Kalan bölümlerde skoru korumayı başaran Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, güçlü rakibi karşısında sahadan 2-0 galip ayrılarak 3. Lig yolunda ilk galibiyetini aldı. Edirnespor ise ligde oynadığı iki maçı da kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

 

ÇORLUSPOR 1947 TEK GOLLE KAZANDI

 

Geçtiğimiz hafta Tekirdağ derbisinde 1911 Çerkezköyspor’a mağlup olan Bölgesel Amatör Lig 12. Grup ekiplerinden Çorluspor 1947 evinde konuk ettiği Yeni Çanspor’u tek golle geçti.  Çorlu General Basri Saran Stadyumunda oynanan karşılaşmaya Çorluspor 1947 Murat, Aykut, Efe, Furkan, İdris, Serkan, Ender, Burak, Berkay, Serkan ve Elhadji kadrosu ile çıktı. Taraftarının desteği ile maça etkili başlayan Çorluspor 1947 geliştirdiği ataklarda gol aradı. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran Çorluspor 1947 karşılaşmanın 12.dakikasında Serkan Bozkurt’un şık golüyle karşılaşma öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda farkı artırmaya çalışırken, konuk ekip Yeni Çanspor ise oyun disiplininden kopmamaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk devresi Çorluspor 1947’nin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devre heyecan tamamen arttı. Her iki takımında atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada iki takımın kalecileri de başarılı bir maç çıkardılar. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Çorluspor 1947 elde ettiği galibiyet ile ligdeki ilk üç puanını aldı.

 

LÜLEBURGAZSPOR BİR PUAN ÇIKARTTI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Lüleburgazspor, ligin ikinci haftasında konuk olduğu Uzunköprüspor deplasmanından 1 puan ile döndü. Sağanak yağmurlu bir havada başlayan karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklar ile geçti. Lüleburgazspor’un genç ayakları, tecrübeli rakibi karşısında, iyi mücadele ederken, temsilcimiz ilk yarıda genel olarak duran toplardan etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda iki takım oyuncuları da zeminin azizliğini fazlasıyla hissetti. Gol sesi çıkamayınca ilk yarı 0-0 bitti. İkinci yarıya ev sahibi Uzunköprü hızlı başladı. Hızlı ataklar ile gol arayan Lüleburgazspor da beklenen gol ise oyuna sonradan giren Yasin ile geldi. Uğurkan’ın ara pasında Yasin 74. dakikada takımını güzel golü ile 1-0 öne geçirdi. Golden sonra baskı kuran Uzunköprüspor, 77. dakikada penaltı kazandı. Emrah’ın eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Fakat rakip oyuncu penaltı vuruşunu direğe nişanlayınca top ağlarla buluşmadı. 84. dakika ise Lüleburgazspor kalesine yüklenen Uzunköprüspor bu kez golü buldu. Uzaktan çekilen sert şut sonrası zeminin azizliği ile kaleci Enes topu çelmesine rağmen direğe çarpan top rakip oyuncunun önünde kaldı ve rakip boş kaleye topu yolladı. Maçta başka pozisyon olmayınca mücadelenin 90 dakikası 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Lüleburgazspor ligdeki ilk puanını alırken, Uzunköprüspor ise puanını dört yaptı.

 

SULTANGAZİSPOR DÖRT GOLLE KAZANDI

 

Sultangazispor evinde Yalova Kadıköyspor ile karşı karşıya geldi. Cebeci Spor Kompleksinde oynanan ve nefes kesen karşılaşmayı Oğuzhan Özkeskin, Turgut Özkasapoğlu, Caner Fidan ve Furkan Göngör hakem dörtlüsü yönetti. Karşılaşma ev sahibi ekip Sultangazispor’un vuruşu ile başladı. Mücadeleye istekli başlayan Sultangazispor karşılaşmanın 35.dakikasında Ceyhun’un golü ile öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta topa iyi yükselen Ceyhun güzel bir kafa vuruşu ile kalecinin uzanamayacağı noktaya gönderdi. İlk devrenin sonlarına doğru beraberlik için yüklenen konuk ekip Yalova Kadıköyspor’a Sultangazispor’un başarılı file bekçisi İlkay izin vermedi ve ilk devre ev sahibi ekibin tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci devre daha etkili bir oyun sergileyen konuk ekip 63.dakikada bulduğu golle skoru eşitledi. Golün şokunu üzerinden hemen atan Sultangazispor 69.dakikada Onur’un şık vuruşu ile skoru 2-1 yaptı. 75.dakikada sol kanattan Oğuzhan’ın ortasını aynı güzellikle takip eden Ceyhun düzgün kafa vuruşu ile skoru 3-1 yaptı. Karşılaşmanın skorunu belirleyen gol ise Onur’dan geldi. Ceza sahası gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Onur klas bir vuruş ile kalecinin bakışları arasında topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu tayin etti. Sultangazispor aldığı bu kritik galibiyet ile puanını 4 yaparken, Yalova Kadıköyspor ise puanla tanışamadı.

 

ÜÇ TAKIM PUANLA TANIŞAMADI

 

İkinci hafta maçları sonunda lider 1911 Çerkezköyspor’u aynı puana sahip Altınova Belediyespor takip ediyor. Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta Çıksalınspor, Edirnespor ve Yalova Kadıköyspor takımları ise ligde henüz puanla tanışamayan ekipler oldular.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10