Öğe: "Çerkezköy'e ayrılan bütçe adil midir?"

Düzenlediği basın toplantısında yürütme kurulu üyelerini basın mensuplarına tanıtan AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe'nin hedefinde yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi

Çerkezköy 4.10.2017 20:04:00 0
Öğe:

Çerkezköy’e 3,5 yılda 24 milyon liralık yatırım yapılmasını insanlarla alay eder gibi gördüklerini kaydeden Öğe “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yıllık bütçesi TESKİ ile beraber yaklaşık 1 milyar 400 liradır. Yıllık 1.4 milyarlık bütçe 3 buçuk yılda 4.9 milyar lira yapmaktadır. 5 milyarda 24 milyon lirayı Çerkezköy’e hak görmek bir acizliktir” diye konuştu. “Çerkezköy’e bu ayrılan bütçe adil midir? “ diyerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a seslenen Öğe “ Biz bunun adil olduğuna inanmıyoruz. Neden Çerkezköy Belediye Başkanı bunun peşinden gidip Çerkezköy’ün hak ettiği bütçeyi Büyükşehir’den almadı?” dedi.

 

Ak Parti Çerkezköy 6.Olağan Kongresinde tekrar İlçe Başkanlığına seçilen Abdullah Öğe düzenlediği basın toplantısında göreve getirilen yürütme kurulunu tanırken, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de birim müdürleri ile toplantı gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yüklendi.

 

“AK PARTİYE YAKIŞIR BİR KONGRE GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Dün saat 14.00’de ilçe teşkilatında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Kadın Kolları Başkanı Sevgican Aydoğan, Gençlik Kolları Başkan Vekili Ali Kır ve yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 6.Olağan İlçe Kongresi’ni değerlendiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Vekillerimiz ve İl Başkanımızın da katıldığı çok güzel coşkulu ve yoğun katılımlı bir kongre süreci yaşadık. Genel merkezimiz ve delegelerimiz 2.dönem olarak tekrar göreve bizi layık gördüler. Buradan kongremize katılan tüm Çerkezköylü hemşerilerimize ve partililerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Gayet kurumsal, AK Partiye yakışır, genel başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza yakışır bir şekilde kongre gerçekleştirdik.“dedi.

 

“BİSMİLLAH DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

 

Göreve geldikten itibaren teşkilat içinde yürütme kurulunu oluşturduklarını kaydeden Öğe “Yolumuza tekrar bismillah diyerek çıktık. Teşkilatımızın daha işlevsel olması için bir kan değişimi gerekti. Yeni arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımıza hız vermek istedik. 2019 Mart ve Kasım ayında  yapılacak olan seçimler partimiz için çok önemlidir. Bu seçimlerde teşkilatımız üzerine düşeni yapacaktır. Yeni yürütme kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Her birimimiz başlı başına bir teşkilat anlamına geliyor. Yönetimde bulunan diğer arkadaşlarımızda bu birim başkanlıkları altında yardımcı olarak görev yapacaklardır. Halkımıza daha iyi temas etmek, onların sorunlarını elimizden geldiği kadar çözebilmek amacıyla bazı komisyonlarda oluşturuyoruz. Çerkezköy’de eğitim, sağlık, sosyal yardımlar ve iş anlamlarında olsun komisyonlarla da elimizden geldiği kadar vatandaşımıza yardımı olmaya çalışacağız” dedi.

 

İŞTE YENİ YÜRÜTME KURULU

 

Öğe “ Yürütme kurulumuz şu isimlerden oluşuyor. İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Hasan İşcan, Teşkilatlanma Başkanı Ercan Erdoğan, Seçim İşleri Başkanı Süleyman Bahçekapılı, Tanıtım ve Medya Başkanı Salih Azbay, Sosyal Politikalar Başkanı Ömer Güner, Yerel Yönetimler Başkanı Ümit Kök, Ekonomik İşler Başkanı Göksel Bozdağ, Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı Mikail Çelik, Mali ve İdari İşler Başkanı Adem İçli ve İlçe Sekreteri Kamil Özer” dedi.

 

“24 MİLYONU ÇERKEZKÖY’E LÜTFETMİŞLER”

 

Öğe, Yürütme kurulunu tanıttıktan sonra geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’de düzenlenen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına değindi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’yi eleştiri yağmuruna tutan Öğe “ Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de yapılan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıda yatırım ve projeler görüşüldü. Toplantıda Çerkezköy ilçesine bugüne kadar yaklaşık olarak 24 milyon liralık yatırım yapıldığı ifade edilmiş. 24 milyonu Çerkezköy’e lütfetmişler. Bunun reklamını yapmaya anlatmaya hiç gerek yoktu, bunu söylemek dahi bence doğru olmamış” açıklamasında bulundu.

 

“BİR ACİZLİKTİR”

 

Öğe” Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yıllık bütçesi TESKİ ile beraber yaklaşık 1 milyar 400 liradır. Bu bütçe bazı ülkelerin devlet bütçelerinden bile yüksek olduğu görülüyor. 1.4 milyar lira gibi muhteşem bir bütçeye sahip olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ki bu bütçe hükümetimizin millete hizmet edilsin diye verdiği müthiş bir bütçedir. Yıllık 1.4 milyarlık bütçe 3 buçuk yılda 4.9 milyar lira yapmaktadır.  5 milyara yakın bütçeden 3 buçuk yılda Çerkezköy halkına reva görülen bedel 24 milyon lira olduğu görülüyor. İnsanların aklıyla alay eder gibi, 5 milyarda 24 milyon lirayı Çerkezköy’e hak görmek bir acizliktir. Bunu ne akla hizmet söylüyorlar. Ben bunu anlamış değilim” diye konuştu.

 

“VERDİĞİMİZ SU PARASININ KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”

 

Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların TESKİ’ye aylık 1 buçuk milyon lira su parası ödediğini ifade eden Öğe “ Çerkezköy’den aylık bir buçuk milyon alan TESKİ’nin Çerkezköy’e ortalama yıllık 4 milyon lira hizmet yapıyor. Biz verdiğimiz su parasının karşılığını bile TESKİ’den alamıyoruz. TESKİ Çerkezköy’e hak ettiği yatırımı yapmıyor.  TESKİ’nin kişi başına harcama tutarı Süleymanpaşa’da  4 bin 200, Marmaraereğlisinde bin 371 lira. Çerkezköy’de ise sadece 258 lira. Bütçesinin yüzde 52’sini Süleymanpaşa’ya, yüzde 20’sini Marmaraereğlisi’ne harcayan TESKİ Çerkezköy yüzdesi ise 8’dir. Rakamlar açıkça ortadadır. Eğer farklı bir şey varsa büyükşehir yetkilileri bunlarla alakalı cevap versinler. 24 milyon Çerkezköy’ün hak etmediği bir bütçedir” dedi.

 

“BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR”

 

Çerkezköy’e bu ayrılan bütçe adil midir? “ diyerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a seslenen Öğe “ Biz bunun adil olduğuna inanmıyoruz. Neden Çerkezköy Belediye Başkanı bunun peşinden gidip Çerkezköy’ün hak ettiği bütçeyi Büyükşehir’den almadı? Çerkezköy Belediyesinin de, halkımızın da buna tepkisini göstermesi gerekir. Çerkezköy’ün alması gereken yatırımları için Belediye Başkanı olsun, iktidar partisinin ilçe teşkilatı olsun hep beraber bunun peşinde koşacağız. Çerkezköy’de doğan, yaşayan ve geçinen birisi olarak bu durumu haksızlık olarak düşünüyorum. Buradan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenmek istiyorum. Eğer bu açıkladıkları oran doğruysa yapılan Çerkezköylülere büyük haksızlıktır. Lütfen Çerkezköy’ün hak ettiği bütçeyi verin. 24 milyon gibi komik rakamlarla Çerkezköy’e hizmet ediyoruz diye insanların karşısına çıkmayın.” dedi.

 

“DOĞRU DÜZGÜN ANLATIN”

 

Açıklamasının sonunda TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’yı sert dille eleştiren Öğe “ TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa toplantıda Çerkezköy’de yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi vermiş. Çerkezköy’de gözle görülür elle tutulur somut bir hizmet varsa söylesinler. İmar sitesi diye ifade edildiğimiz alan da yapılan çalışmayı göz ardı edemeyiz. Kızılpınar’ı görüyoruz ve hala içler acısı bir durumda olduğunu görüyoruz. İnsanların aklıyla alay etmeyi bırakın. Yaptığınız hizmetleri doğru düzgün anlatınız. Bir buçuk yıllık dönem kaldı. Bu süre zarfında bari en azından yapıyorsanız doğru düzgün yapınız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10