Yüceer: Türkiye'de 9 ayda 285 kadın cinayete kurban gitti

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Çocuk Hak ve İhlallerini İnceleme ve İzleme Komisyonunun Başkanı Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 2017 yılının ilk dokuz ayında 285 kadının cinayet sonucu yaşamını yi

Tekirdağ 5.10.2017 20:27:00 0
Yüceer: Türkiye

Yüceer, düzenlediği basın toplantısında komisyonun raporunu ilişkin detayları da paylaştı. Hükümeti sert dille eleştiren Yüceer, Meclis’te görüşülen müftülüklere nikah yetkisi veren düzenlemeyi de hedef aldı.

 

“HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

 

Yüceer, Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve partisinin Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 2017 yılının 9 ayında kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Raporlara göre, 2017 yılının 9 ayında, 285 kadının öldürüldüğünü, 252 çocuğun istismara uğradığını aktaran Yüceer, bilançonun çok ağır olduğunu ve rakamların her geçen yıl arttığını söyledi.

 

“BU SAMİYETSİZLİĞİ ORTAYA KOYUYOR”

 

Yüceer, yasal düzenlemelerin dahi bu ağır tabloda gerilemeye neden olmadığını belirterek, "Bu iktidarın maalesef uygulamalardaki isteksizliğinden kaynaklı. Sadece mevzuatı uygulamamasıyla da ilgili değil, bir samimiyetsizlik var burada. İktidar, kadın düşmanı söylemleri sürekli gündeme getirerek bu samimiyetsizliğini ortaya koyuyor." diye konuştu. İçişleri Komisyonu gündemindeki Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören düzenlemeyi de eleştiren Yüceer, düzenlemenin bir ihtiyacın karşılığı olarak gündeme gelmediğini kaydetti.

 

“EN AĞIR DARBEDİR”

 

Yüceer, 81 ilde 921 ilçede evlendirme daireleri, binlerce evlendirme memuru bulunduğuna işaret ederek, "Bunlar yetmedi de mi müftülere nikah kıyma yetkisi veriyoruz. İktidarın düzenlemedeki ısrarı; laik hukuk düzeniyle bitmeyen hesaplaşma isteği. Bu kadın haklarına vurulan en ağır darbe. Türkiye kadınların sosyal hayatının din kurallarına göre belirlenmeye çalışıldığı bir ülke haline dönüştürülmek üzere." değerlendirmesinde bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10