Trakya'da ilk olan "Rodostobis" hizmete başladı

Daha önce bazı belediyelerin hizmete sunduğu ve büyük beğeni topladığı Trakya'da ise ilk olan kiralık bisiklet projesini "Rodostobis" adıyla Süleymanpaşa Belediyesi hizmete sundu.

Süleymanpaşa 9.10.2017 18:53:00 0
Trakya

BİSİKLET SEVERLER DE KATILDI

 

Tekirdağ eski liman girişinde gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Deniz Taner, bisiklet dernekleri ve bisiklet severler katıldı.

 

EŞKİNAT: “TEKİRDAĞ’DA BİSİKLET SİSTEMİNİ İLK DEFA FAALİYETE GEÇİRİYORUZ”

 

Açılış öncesi bir konuşma yapan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi ilklerin belediyesi olmaya devam ediyor. Aslında bu uygulama Türkiye’nin birçok çağdaş şehrinde var olan bisiklet sisteminin Tekirdağ’da ilk defa uygulamaya sokulması. Biri sahilde biri de değirmenaltı bölgesinde olmak üzere iki yerleşim yerimizde bu sistemi başlatıyoruz. Amacımız Çanakkale Belediyesi gibi bu sistemi geliştirip genişletmek, İzmir belediyesi gibi yaygınlaştırmak. Diğer sosyal demokrat belediyelere de örnek olmak.” dedi. Kurulan istasyon ve bisiklet sayılarının ilk olarak düşük tutulmasının gerekçeleri ile sözlerine devam eden Başkan Eşkinat; “ilk aşamada bisiklet sayımız çok yeterli olmayabilir. Bisikletçiler bu kadar bisikleti yeterli bulmayabilir. Bu ilk adımımız. Sizlerin desteği ve yapılacak yeni bisiklet yollarıyla halkımız daha fazla bisikletle tanışacak. Daha uzun ömürlü, daha sağlıklı daha mutlu bir şehirde yaşamaya devam edecek.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

İLK SÜRÜŞÜ BAŞKAN EŞKİNAT YAPTI

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Eşkinat bir bisiklet alarak ilk sürüşü yaparken beraberindekilerde Başkan Eşkinat’a sahil boyunca sahil boyunca eşlik ettiler.

 

1 BİSİKLET 1 SAAT 1 TL

 

Öte yandan Rodostobis projesinde bisiklet kiralama ücretleri ve şekilleri de açıklanırken 1 bisikletin 1 saatlik kullanım ücreti 1 TL olarak belirlendi. Bisiklet severler Tekirdağ sahil ve Değirmenaltı Mahallesi’nde yer alan istasyonlardan sisteme yapılacak kayıtın ardından abonman kartı veya kredi kartı ile bisiklet kiralayabilecek

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10