AYKUT BİRKE CİNAYETİNDE SICAK GELİŞME

Kapaklı'da 2015 yılında vahşi bir cinayete kurban giden ve cesedi çöplük yolu üzerinde ormanlık alanda bulunan 25 yaşındaki Akyut Birke cinayetinde önceki gün sıcak bir gelişme yaşandı.

Çerkezköy 9.10.2017 19:49:00 0
AYKUT BİRKE CİNAYETİNDE SICAK GELİŞME

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen mahkeme sonrası tahliye olan Yunus Y. Birke’nin avukatının yaptığı itirazlar sonucu İstanbul Kartal Bölge Adliyesi tarafından tekrar tutuklandı.

 

Kapaklı’da iki yıl önce ormanlık alanda cesedi bulunan Aykut Birke cinayeti sonrası çok yönlü soruşturma başlatan ekipler sosyal paylaşım sitesi hesaplarından ‘Mekanın cennet olsun kardeşim’ paylaşımında bulunan ve cenaze namazına da giden katil zanlısı arkadaşları Yunus Y. ve Ömer C. olaydan 2 gün sonra yakalanmış ve iki zanlı mahkemece cinayet şüphelisi olarak tutuklanmıştı.  Olaydan 15 gün sonra Ömer C. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, oğlunun acısına daha fazla dayanamayan anne Sevim Birke 7 Mayıs günü yaşamını yitirmişti.

 

YENİDEN MERCAK ALTINA ALINDI

 

2015 Haziran ayında Aykut Birke’nin cinayeti ile ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na gizli bir ihbar mektup gelmiş, zanlıların çelişkili ifadesi ve gelen gizli mektubu dikkate alan dönemin Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk, “Aykut Birke” dosyasını yeniden mercek altına almıştı.  ‘Adam öldürmek’ suçundan 6 aydır tutuklu olan Yunus Y., tekrar sorguya alınmış, sorguda Yunus Y. ifadesini değiştirmişti. Yunus Y., olay günü Aykut Birke ve Ömer C. ile birlikte alkol aldıktan sonra Aykut Birke'ye ait araçla dolaşmaya çıktıklarını kaydederek “ Ben aracın sağ arka koltuğundaydım. Aykut Birke şoför koltuğunda, Ömer de onun arkasında oturuyordu. Aykut’un aracıyla, çay içmek için Çerkezköy’e gidiyorduk. Pınarça-Çerkezköy yolunda Aykut aracı sağa çekti. Araba durunca Ömer belinden silahı çıkartıp bana doğrulttu. Bu esnada ben Ömer’e silah patlayacak diyerek elini ittirdim ve silah patladı. Silah patlayınca Ömer’in üstünün kan olduğunu gördüm. Bir şey olup olmadığını sordum, iyi olduğunu söyledi. Aykut’a baktığımızda ise kafasının yere düştüğünü gördük. Ömer’e hemen hastaneye götürelim dedim. Kol ve ayaklarından tutup ön sağ koltuğa bıraktık. Şoför koltuğuna Ömer oturdu. Hastaneye gitmemiz gerektiğini söyleyince başımızın derde gireceğini söyleyerek ‘götürüp bir yere atalım’ dedi. Bende tamam dedim. Cesedi bıraktık. Otomobilin kan olan ön koltuk kılıflarını söktük. Ardından silahı ben belime koydum. Aykut'un telefonu arabada kalmıştı. Ömer telefonu aldı. Daha sonra ben eve gittim, Ömer de işe gitti. Gece, Aykut’un kızların yanına gittiğine dair mesaj yazdı, ben de kısa şekilde cevap verdim. Daha sonra Aykut’un telefonundan kendisine mesajlar yazdı. ”dedi. Aykut Birke’nin cenazesinin ardından polisin kendilerini ifadeye çağırdığını anlatan  Yunus Y., “Ömer, ilk çocuğunun büyüdüğünü göremediğini, ikincisinde de aynı şeyi yaşamak istemediğini belirterek, benden yalan ifade vermemi istedi. Ben de kabul ettim. Olayın bu şekilde gizli kalması nedeniyle pişmanım” ifadelerini kullanmıştı.

 

ÖMER C TEKRAR TUTUKLANMIŞTI

 

Yunus Y.’nin yeniden verdiği ifade kapsamında Ömer C. yeniden gözaltına alınmış, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgularının ardından hakim karşına çıkan Ömer C., tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderilmişti.  Birke’nin cinayet davasında 2017 Şubat ayında Çorlu 2.Ağır Ceza Mahkemesinde karar çıkmış, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet zanlısı Ömer C.’ye, bilinçli taksirle ölümüne sebebiyet vermek ve ruhsatsız tabanca kullanmak suçlarından 11 yıl, diğer sanık Yunus Y.’ye ise ‘’taksirle ölüme sebebiyet vermek’’ suçundan 4 yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme sanıklardan Ömer C.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, Yunus Y.’yi ise cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak tahliye etmişti.

 

ÜST MAHKEMEYE TAŞIDILAR

 

Cinayete kurban giden Aykut Birke’nin ablaları Derya Birke ve Hülya Birke mahkeme sonrası verilen karara isyan etmiş, davayı temyize ve üst mahkemeye taşıyacaklarını kaydetmişti. Davayı bir üst mahkemeye taşıyan Birke’nin avukatı yaptığı itirazlar sonrası İstanbul Kartal Bölge Adliyesinde tekrar duruşma yaptırdı. Burada görülen davada Çorlu 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Yunus Y. yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayet suçlarını itiraf eden zanlılar önümüzdeki ay tekrar hakim karşısına çıkartılacaklar.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10