Vize gerilimi altını vurdu

ABD ile yaşanan vize gerilimi sonrası altın tarihi zirveyi gördü. Altın fiyatlarının 2-3 TL arasında dün itibariyle artış gösterdiğini kaydeden Çerkezköylü kuyumcular bu yükselişin bir süre olab

Çerkezköy 10.10.2017 19:39:00 0
Vize gerilimi altını vurdu

VİZE GERİLİMİ FİYATLARI YÜKSELTTİ

 

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu  Türker Bulut altın fiyatlarındaki  bu son artışın ABD'nin, Türkiye'deki tüm diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya almasından kaynaklandığını  ve  altın ons fiyatındaki artış ile birlikte altın fiyatlarının birden yükselişe geçtiğini belirtti. Kuyumcular olarak bu durumun sektörü etkilediğini belirterek,  "Fiyatların yükselmesi satışlarımızı da büyük oranda etkiledi. Bu yükseliş daha da yukarıya çıkar mı, iner mi ? biz de bu konuda bir şey bilmiyoruz. Ama tahminlerimize göre kısa bir süre yükseliş göstereceğe benziyor ve sonra düşeceğini umudundayız” dedi.

 

KUYUMCULARI ETKİLEDİ

 

Aslı Kuyumculuk Mazağa Müşteri Hizmetleri Müdürü Bilal Kilgi ise, "Altında yaşanan bu ani yükseliş ABD’nin ülkemiz insanlarına vize yaptırımı uygulamasından kaynaklandı. Ve birden dolar da yükselişe geçti ve  dolayısıyla altın ons fiyatları yükselişe geçince bu da işlenmiş altın fiyatlarına yansıdı. Yaşanan  bu olumsuz olaylardan kaynaklanan fiyatların ne kadar yükseliş göstereceği yada ne zaman düşeceği belli değil. Ancak bu durum ilerleyen günlerde belli olur. Tabi ki her yükselişte olduğu gibi bu yükselişte biz kuyumcuları etkiledi bekleyim göreceğiz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

.


0282 726 91 91
0282 747 65 10