Kayıp kuzenler 22 gün sonra bulundu

Geçtiğimiz haftalarda Kapaklı'dan 'balık tutmaya gidiyoruz' diyerek evlerinden ayrılan fabrika işçileri 24 yaşındaki Kaan Arda ile 22 yaşındaki Gürkan Pehlivan'dan acı haber 22 gün sonra geldi. Tekirdağ

Çerkezköy 15.10.2017 16:53:00 0
Kayıp kuzenler 22 gün sonra bulundu

DEĞİRMENKÖY'DE SİNYAL ALINDI

Çerkezköy'de fabrika işçisi kuzenler Kaan Arda ile Gürkan Pehlivan, geçen 23 Eylül günü akşamı 'balık tutmaya gidiyoruz' diyerek evlerinden ayrıldı. 59 EE 239 plakalı otomobille yola çıkan kuzenlerden bir daha haber alınamadı. Aileleri, cep telefonlarına ulaşamadığı Arda ve Pehlivan'ı gidebilecekleri günlerce her yerde aradı ancak bulamayınca, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Arama çalışmalarını sürdüren, polis, jandarma aramalardan sonuç almayınca 29 Eylül’de AFAD’tan yardım istendi. AFAD’ın başlattığı çalışmalara Tekirdağ ve İstanbul AKUT’ta çalışmalara gönüllü destek verdi. Gürkan Pehlivan’a ait telefonun sinyalini takibe alan soruşturma savcısının talimatları doğrultusunda daralan arama bölgesi göl kenarında yoğunlaşınca, devreye Tekirdağ Deniz polisi su altı ekibi AFAD ile birlikte kamera ile göl altında arama yaptı.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Bölgede yaklaşık 3 haftadır yapılan aramalarda bu sabah Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç ekipleri AFAD ile birlikte Değirmenköy barajına dalış yaparak arama yaptı. Saatler süren çalışmaların ardından Kaan Arda ile Gürkan Pehlivan'ın cansız bedenlerine araç içersinde ulaşıldı. Vinç yardımıyla sudan çıkartılan otomobilde iki kuzenin aracın ön kısmında olduğu gözlenirken, olay yerine gelen kuzenlerin yakınları ise sinir krizi geçirdi.

ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

Silivri Büyükkılıçlı Jandarma ekipleri ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, maktullerin bulunduğu araç ise olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının talimatıyla çekiciye vasıtasıyla,İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Haber/Şaban KARDEŞ-Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10