3. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sergi açılışı düzenlendi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. Her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen sempozyumda bu yıl müzik te

Süleymanpaşa 15.10.2017 21:43:00 0
3. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sergi açılışı düzenlendi

Sempozyuma katılan 8 ülkeden 10 heykeltraş, eserlerini sahil dolgu alanında bulunan marinanın içinde 1 aylık bir sürede tamamladı. Marmara Adası’ndan çıkarılan mermerleri işleyen sanatçıların çalışma alanı olan sahil dolgu alandaki marinada sempozyumun tamamlanması dolayısıyla sergi açılışı ve sertifika töreni düzenlendi.

 

EŞKİNAT: “YOL STANDART BİR İŞ, AMA ŞEHRİN HAFIZASINDA KALACAK OLAN SANATTIR’’

 

Törende konuşan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, Cumhuriyet tarihi boyunca Tekirdağ’da yapılmış yolların toplamından daha fazlasını yaptıklarını söyleyerek, “1 milyon 450 bin metrekare olan yolumuzu önümüzdeki dönem 2 milyon metrekareye yani 300 kilometreye çıkarmış olacağız. Bunu neden söylüyorum? ‘Heykele harcayacağın parayı, yola harca’ diyorlar ya, Biz zaten yol yapıyoruz. Yol standart bir iş. Yol bugün bozulur, yarın yapılır. Yeni yerleşim alanları açılır, yeni yollar yapılır. Bu rutin bir iş. Ama şehrin hafızasında kalacak olan sanattır, kültürdür, edebiyat ve bilimdir. İşte o kalıcı eserleri de şehre armağan edebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şehrimize 10 eser kazandıran bütün sanatçılarımıza da çok teşekkür ediyorum,” açıklamasında bulundu.

 

“EĞER BİR ŞEHİR SANATÇI, BİLİM ADAMI ÇIKARAMIYORSA ŞEHİRLEŞMESİNİ TAMAMLAYAMAMIŞ DEMEKTİR”

 

Süleymanpaşa’nın parlayan bir marka haline geldiğini söyleyen Başkan Eşkinat, “Gönül istiyor ki bizim üniversitemizde de heykel bölümü artık faaliyete geçsin. Bizim çocuklarımız da heykel sanatı ile 3. boyuta ulaşsınlar ve şehrimize güzellik katsınlar. Eğer bir şehir sanatçı çıkaramıyorsa, bilim adamı çıkaramıyorsa, eğer bir şehir müzikte, resimde, heykelde, bilimde ilerleyemiyorsa o zaman şehirleşmesini tamamlayamamış demektir. Biz şehirleşmesini tamamlamaya doğru, kendi görev süremiz içerisinde bu kadim şehri 16. yüzyıldan bu tarafa gelişen son haliyle geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bir proje koyuyorsunuz ve bir dirençle karşılaşıyorsunuz. Önemli olan yaptığınız işe inanmak, yaptığınız işin sürdürülebilir olmasını sağlamak, onu kalıcı hale getirmek ve gelen bütün baskılara da göğüs germektir,” diye konuştu.

 

“ARKAMIZDA SANATA DAİR ESERLER BIRAKMAK İSTİYORUZ”

 

Gelecek yıllarda daha büyük sanat eserlerini Tekirdağ'a kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Eşkinat, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yıl taş heykel sempozyumunun üçüncüsünü yapıyoruz. Biz ilan ediyoruz. Projeleri ile sanatçılar müracaat ediyor. Bu yıl 24 ülkeden 400'ün üzerinde proje geldi. Bu eserler de onların arasından seçildi. Biz her yıl bunu daha nitelikli eserlerle sürdüreceğiz. Her yıl bu sempozyum sonunda daha da güzel eserler ortaya çıkıyor. Biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Arkamızda sanata dair eserler bırakmak istiyoruz."

 

Eşkinat’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da üç yıldır bu etkinliği devam ettirerek Süleymanpaşa ve Tekirdağ’ı dünyaya tanıtan Süleymanpaşa Belediyesine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

 

KATILAN SANATÇILARA SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından, sempozyumda yer alarak 1 ay boyunca yeteneklerini Süleymanpaşa için sergileyen sanatçılara sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninde sanatçılara sertifikalarını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları verdiler.


0282 726 91 91
0282 747 65 10