Eğitim masaya yatırıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı, 75. Yıl Ortaokulu konferans salonunda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Başkanlığında ilgili kurum amirlerinin ve okul müdürlerinin katÄ

Çerkezköy 15.10.2017 21:49:00 0
Eğitim masaya yatırıldı

“TOPLANTI YAPMAYI UYGUN GÖRDÜK”

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Eğitim Öğretim Açılış Programında, eğitim öğretim yılımızın güvenli ve huzurlu geçmesi için aldığımız kararlar vardı. Biz hem alınan kararlarla ilgili durum değerlendirmesinde bulunmak, hem de okullarımızda herhangi bir sıkıntının olup olmadığını ve sizin görüş, öneri ve şikâyetleriniz varsa onları dinlemek için bu değerlendirme toplantısını yapmayı uygun gördük” diye konuştu.

 

GÜVENLİK KOORDİNATÖRÜ GÖREVLENDİRİLDİ

 

Abban “ Emniyet ve Jandarmanın sorumluluğu altındaki okullarımızı, önceki yıllarda yaşanan sorunlara göre çeşitli risk gruplarına ayırdık. Her okulda bir güvenlik koordinatörü görevlendirildi.

 

Birinci derece risk grubunda olan okullarımızda haftada bir, ikinci derece risk grubunda olan okullarımızda 15 günde bir ve üçüncü derece risk grubundaki okullarda ayda bir okul güvenliği ile alakalı toplantı yapılarak, toplantı raporları bizlere sunulacak. ”dedi.

 

“İVEDİ ŞEKİLDE GİDERSİN”

 

Okul çevresindeki kameraların kent kamera sistemine entegre edilmesi için çalışmaların başladığını ifade eden Abban “ Şimdiye kadar 5 okulumuz Kent Güvenlik Sistemine entegre edilmek üzere programa alındı. Diğer okullarımız da imkanlar çerçevesinde bu sisteme dahil edilip, en az bir ay geriye dönük kayıt tutacak şekilde güvenlik kameraları ile donatılacaktır.” dedi. Servis saatleriyle alakalı okul servisleriyle bir toplantı yaptıklarını kaydeden Abban “ Servis araçları, çocuklarımızı geç almasın ve 25 dakikadan erken, ya da ders başladıktan sonra okula bırakmasın. Buna uymayan servisçileri tutanak ile bizlere bildirin. Okullarımızda yangın söndürme araç ve gereçleri ile acil durum çıkışları da çok önemli. Eksiklikleri olan okullarımız lütfen bunları ivedi şekilde gidersin” dedi.

 

“ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

İlçe merkezinde bulunan okulların kantinlerinin aralıksız bir şekilde denetleneceğini kaydeden Abban “ Okullarımızda hijyen kurallarına ve güvenli gıda tüketilmesine dikkat edelim. Meyve, sebze, süt, ayran gibi sağlıklı gıdalar tüketilsin. Fiyat listeleri kantinlere asılsın. Günü geçmiş, şekerli gıdalar ve gazlı içeceklere müsaade edilmesin. Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir.” dedi. Okul bahçelerinin geceleri aydınlatılması gerektiğini kaydeden Abban “ Okullarımızda yaşanacak en ufak bir aksaklıkta okul müdürleri sorumludur. Acil ve Afet durumunda dahi okullarınızın başında bulunun ve bizlere durumu bildirin.” dedi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Toplantı okullar ile ilgili sıkıntılar konusunda görüş alışverişinde bulunulması ile devam etti. Programda “Beyaz Bayrak sertifikası” ve “2017-2018 Eğitim öğretim yılı Beslenme Dostu Okul Sertifikaları” dağıtıldı.Fevzipaşa İlkokulu, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Nurullah Narin Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, 75.Yıl Ortaokulu, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Kızılpınar Anadolu Lisesi, İnci Narin Yerlici İlkokulu, Veliköy İlkokulu, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu, Mevlana İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu beyaz bayrak sertifikasını almaya hak kazanan okullar olurken, 2017-2018 Eğitim öğretim yılı beslenme dostu okular ise Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu, Hac ı Fahri zümbül Anaokulu, Tepe İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Özel Gülerçin Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Anadolu Lisesi, Tepe Ortaokulu, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi oldu. Sertifikalar Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından verildikten sonra toplantı sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10