ÇTSO'dan 'İş Geliştirme ve Kayıp Ödeme" konferansı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası dün 10.00-16.00 saatleri arası Oda Konferans Salonu'nda düzenlediği  " İş Geliştirme ve Kayıp Ödeme " bilgilendirme konferansına Çerkezköy'de fa

Çerkezköy 18.10.2017 19:46:00 0
 ÇTSO

KAR, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE MÜŞTERİ ODAKLILIĞI KONU EDİLDİ

 

ÇTSO’nun düzenlediği İş geliştirme ve kayıp ödeme konferansının konuşmacısı Lean Danışmanlık eğitimcisi Seyit Ahmet Kaya yaptı. Kaya konferansın ana başlıklarını Kar,Sürdürülebilirlik ve müşteri odaklılığı olarak üç ana başlık altında verdi.Kaya bir işyerinin kar edebilmesi için fiyata fazla müdahale edemediğini ancak kar yapabilmek içinde kaliteden ödün vermemesi ve maliyetleri düşürmesi gerektiği konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. Sürdürebilirliğinde çok önemli olduğunu belirten Seyit Ahmet Kaya,  bir işyerinin hem işini hem de ürününü devamlı satabilmesi için müşteri odaklı olması gerektiği gibi kaliteden de ödün vermesinin de önemli olduğunu kaydetti.  Müşteri odaklı çalışmanın ise ayrı bir önem arz etiğini de belirterek, “Bir malı devamlı sürdürebilir satabilmek için müşteri beklentilerinin belirlenmesi çok önemli ve her zaman müşteri memnuniyeti dikkate alınmalıdır. Ürün müşteriye ulaşmadan önce kontrol edilmeli. Ayrıca işletme maliyetleri düşürülmeli ve daha uygun maliyetlerle müşteriye ulaştırılmalı. Fiyat ve maliyetler sürdürülebilirlik içinde olmalı ve çevresel,sosyal,ekonomik durumlarda göz önünde tutulmalıdır” dedi.

 

“HER ZAMAN MÜŞTERİ ODAKLI OLUNMALI”

 

Kaya, müşteri odaklılığın önemli olduğunu da belirterek, “Müşteri odaklılık,zaman ve maliyet kalite,kalite kavramı kişiye ve kuruma göre değişmektedir.bu nedenle bunlarda mutlaka göz önüne alınmalı.En ucuz ve kaliteli olarak talebi karşılamalı.Müşteri termi sürecine bağlı müşteri beklentileri alınmalı.Daha hızlı, daha iyi ve daha ucuz  ve sürekli değişim,kalite kavramı ile kaliteli mal ve hizmetler verilmelidir.Kalite kavramı bir mal veya hizmet üzerine binen tüm harcamaların toplamı bu da işçilik,yer kirası,enerji maliyeti,taşıma maliyeti,mühendislik maliyeti ve ham madde maliyeti gibi.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10