YKK tasarım merkezi kurdu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 22 yıldan bu yana fermuar üretimi alanında faaliyet gösteren ve Japon kuruluşu olan YKK fabrikası tasarım merkezi kurdu.

Çerkezköy 18.10.2017 19:52:00 0
YKK tasarım merkezi kurdu

YKK’nın Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da onaylanan tasarım merkezi Tekirdağ Bölgesinde 1. Türkiye genelinde 94. Tasarım merkezi olduğu kaydedildi.

 

 “TÜRKİYE’DE 94. TEKİRDAĞ’DA İLK TASARIM MERKEZİ”

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’ne yaklaşık üç ay önce tasarım merkezi kurmak için girişimlerde bulunan YKK Çerkezköy fabrikasına bakanlık geçtiğimiz hafta içinde tasarıyı inceleyerek uygun bularak olumlu yanıt vererek YKK’nın tasarım merkezi’ni onayladı.YKK tasarım merkezi olarak Türkiye’de 94. Olurken Tekirdağ ‘da da bir ilk olmayı başardı.YKK fabrika yetkilileri, devletin açtığı tasarım merkezi teşviklerinden hem yararlanmak hemde daha kaliteli ve katma değeri yüksek üretim yapılması açısından tasarım merkezlerinin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu vurguladılar ve tasarım merkezlerinin onaylanması nedeniylede mutluluk duyduklarını belirttiler.

 

YKK TASARIM MERKEZİ FAALİYETTE

 

YKK fabrikası Tasarım Merkezi Müdürü Kaan İleri gazetemize yaptığı açıklamada “ YKK olarak katma değeri yüksek ve sürdürülebilir kaliteli ürün elde edilmesi için YKK olarak biz AR-GE ve Tasarım Merkezi’ne çok önem veriyoruz. Devamlı gelişen teknolojiyi takip etmek ve günün koşullarına uygun üretimi sürdürülebilir ve kaliteli devam ettirebilmenin en önemli çalışmalarından biride tasarım merkezidir. Fabrika bünyemizde oluşturduğumuz tasarım merkezi birimini faaliyete geçirdik ve kalıcı ve devam ettirebilir katma değeri daha yüksek olması için yaklaşık üç ay önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’naçalışma yaptığımız tasarımlarla müracaat ederek onay istedik. Ardından bizleri bakanlığa çağırdılar ve bizde giderek tasarılarımız hakkında bilgiler sunduk.Bakanlık müracaatımızı ve tasarılarımızı inceledikten sonra tasarım merkezimizi projelerimizi incelemek ve uygunluğunu görmek için iki akademisyen ve iki personel gelerek  yerinde  incelemelerde bulundu ve ardından Bakanlıktan Tasarım merkezimize onay yazısı geldi.Tasarım merkezi olduk. Tasarım merkezimiz Türkiye’de 94. Tekirdağ bölgesinde de ilk oldu. Biz bakanlığa 11 proje ile başvurduk. Tasarım merkezimizde çok fazla proje yapıldı.Tasarım merkezimizde makine tasarımı,kalıp blok tasarımı gibi birçok tasarımları kendimiz yapıyoruz ve bu tasarımlarımızı günün koşullarına görede  daha da geliştirerek devam edilecek.Şu anda 29 kişilik bir ekiple çalışıyoruz” dedi.

 

“HEDEFİMİZ ÇALIŞANLARIMIZIN LİSANS ÜSTÜ EĞİTİM SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK”

 

İleri “ Amacımız bu koşullarda doktora ve istihdam konusunda çok daha kaliteli üretim yapmak ve çalışanlarımızında lisansüstü çalışmalarımızda eğitim seviyelerini arttırmaktır ve arttıracağız.Ayrıca ayni zamanda ülke patent dayısını yükselteceğiz ve katma değerli ürün çeşitlerini arttıracağız.”diye konuştu.

 

“DEVLET YÜZDE 25 KATKI SAĞLIYOR”

 

İleri, tasarım merkezlerinde devletin desteğinin de bulunduğunu belirterek, “Tasarım merkezi bölüm giderlerimizin yüzde 25’lik bölümünü devlet karşılıyor.Tasarım merkezimizin çok daha katma değerli ürünler üretmesi bakımında bu destek çok önemli. Hedefimiz kısa sürede Araştırma geliştirme merkezi olmak ve bu yönde de çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz”dedi.

 

AKADEMİK YÖNÜMÜZ ARTACAK

 

YKK Tasarım Merkezi Ekipman Sorumlusu Ünal Yıldırım’da, “YKK Türkiye olarak Ortadoğu,Avrupa ve Afrika grubunda yer alıyoruz.220 yılında Ar-Ge merkezi olmayı hedefliyoruz.Bu bizim en büyük hedefimiz.YKK’nın  tüm Ar-Ge’sini Çerkezköy’de toplamayıda hedefliyoruz.Bu projemizle birlikte yeni istihdam ve puan sayımızı arttıracağız.Ayni zamanda da çalışmalarımızın akademik yönü artacak ve bunların pozitif yansıması olacak.bu nedenle tasarım merkezimiz katma değeri yüksek kaliteli üretim için gerekli çalışmayı özenle ve hassasiyetle yapmaktadır.YKK tasarım merkezi olarak da bölgemizde bir ilk olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10