Başkan Eşkinat Brüksel'de yerel yöneticilere konferans verdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ile 15. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası kapsamında Brüksel'de gerçekleşen Open Days'e katılırken et

Süleymanpaşa 21.10.2017 00:29:00 0
Başkan Eşkinat Brüksel

EŞKİNAT SODEM İLE BİRLİKTE AVRUPA BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTILAR YAPTI

 

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, Yönetim Kurulu üyesi Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SODEM üyeleri Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, SODEM üyesi belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, belediye yetkilileri, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Küçük ile birlikte AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 09 – 12 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen, 7000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” 15. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katılan Başkan Eşkinat; AB kurumlarındaki yetkililer ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

 

SODEM heyeti ile birlikte PES Local Başkan Vekili, Bölgeler Komitesi Üyesi, Coulaines Belediye Başkanı Christophe Rouillon ve PES Local Genel Sekreteri, AB Milletvekili,  Anthisnes Belediye Başkanı Marc Tarabella ile bir araya gelen Başkan Eşkinat, SODEM’in PES Local’e üyeliğini ve yerel düzeyde ortak işbirliği çalışmalarını değerlendirdi.

 

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALARI 7 BİN YEREL SİYASETÇİ VE YÖNETİCİ İLE PAYLAŞTI

 

15. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası kapsamında Brüksel’de gerçekleşen Open Days’de Kentlerde İklim Değişikliği ve Enerji Dönüşümüne Yönelik Faaliyetler konusu kapsamında bir de konuşma yapan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen örnek çalışmaları, projeleri, tecrübeleri ve belediye hizmetlerini 7 bin yerel siyasetçi ve yönetici ile paylaştı.

 

AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİYLE İKİLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Open Days kapsamında ikili görüşmelerde de bulunan Başkan Eşkinat; AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Avrupa Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pittella, Bölgeler Avrupa Komisyonu Başkanı Karl-Heinz Lambertz, PES Local Genel Sekreteri, AB Milletvekili,  Anthisnes Belediye Başkanı Marc Tarabella, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Daire Başkanı Myriam Ferran ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10