Genç çiftçilere hibe desteği

Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uyguladığı Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçilerin Projelerinin Desteklenmesi Programı Kapsamında Hayrabolu' İl MüdÃ?

Hayrabolu 22.10.2017 17:41:00 0
Genç çiftçilere hibe desteği

Hayrabolu’da gerçekleştirilen genç çiftçi hayvan teslim törenine İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Hayrabolu İlçe Başkanı Egemen Türkay Güven, Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, sivil toplum örgütlerinin ve üretici örgütlerinin temsilcileri, genç çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘BOL KANÇLAR DİLİYORUM’

 

İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Genç Çiftçi Projelerinin gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusunun istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirildiğini, "2017 yılı Genç Çiftçi Projesi" kapsamında dağıtılan sığırların hak sahiplerine hayırlı olması dileyerek, Genç Çiftçilerin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olması temennisinde bulundu.

 

‘HÜKÜMETİN DESTEKLERİ DEVAM EDECEKTİR’

 

Törende konuşan AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel "Hükümetimiz her zaman çiftçinin ve üreticinin yanındadır ve bundan sonra da üreticilerimize ve çiftçilerimize hükümetimizin destekleri artarak devam edecektir " dedi.

 

ÇİFTÇİLERE HAYVANLARI TESLİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından törenle genç çiftçilere hayvanları teslim edildi. 2017 Genç Çiftçi Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Çerkezköy’de 1 genç çiftçiye, Çorlu’da 1 genç çiftçiye, Ergene’de 2 genç çiftçiye, Hayrabolu’da 19 genç çiftçiye, Kapaklı’da 4 genç çiftçiye, Malkara’da 25 genç çiftçiye, M.ereğlisi’nde 1 genç çiftçimize, Muratlı’da 2 genç çiftçiye, Saray’da 5 genç çiftçiye, Süleymanpaşa’da 12 genç Çiftçiye, Şarköy’de 15 genç çiftçiye olmak üzere toplam,   87 üreticimize her birine 6 adet olmak üzere 522 adet dişi büyükbaş dağıtımı 1-2 gün içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10