Ünal: Rekoltemiz 7 Bin 200 ton olarak gerçekleşti

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal bu yıl ayçiçeği alım kampanyasında 7 bin 200 ton alım yaptıklarını açıkladı.

Çerkezköy 22.10.2017 17:43:00 0
Ünal: Rekoltemiz 7 Bin 200 ton olarak gerçekleşti

Ünal bu yılki kampanya alım döneminde Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak son yılların en büyük rekorunu kırdıklarını da belirtti.

 

REKOLTEMİZ 7 BİN 200 TON

 

S.S. Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu  Başkanı  Nafis Ünal: “  Bu yıl  önceki yıllardan kat kat fazla alım rekoru kırarak son yıllardaki kendi rekorumuzu da bir buçuk kat arttırdık. Allah bu yıl çiftçimizin yüzünü fazlasıyla güldürdü. Bu yıl hava koşulları Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde de, beklentimizin de üstünde çok iyi gitmesi ve yeterli derece de yağış düşmesi ile birlikte Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak ayçiçeğinde son yılların en yüksek verimini aldık ve geçen yıl kırdığımız kendi rekorumuzu bir buçuk kat daha katladık ve  toplamda 7 bin 200 ton alım gerçekleştirdik.”dedi.

 

384 ORTAĞIMIZ 7500 TON OLARAK REKOLTE BEYANNAMESİ VERMİŞTİ

 

Başkan Nafis Ünal alım kampanyası öncesinde her yıl olduğu gibi bu yılda kooperatif ortaklarından rekolte beyannamesi aldıklarını ve 384 ortağın verdiği rekolte beyannamesinde  tahminen toplam 7500 ton ürün teslim edeceklerini beyan ettiklerini ve verilen tahmini ürün teslim beyanından  7 bin 200 ton olarak gerçekleştiğini dile getirdi. Başkan Ünal, “Alım kampanyamız 16 Ağustosta başladı ve geçtiğimiz hafta son buldu. Kooperatifimize beyanname veren ortaklarımızın hepsi ürününü kooperatifimize teslim etti.Alımlarımız her yıl olduğu gibi bu yılda Kapaklı ilçemizin Yanıkağıl Mahallesi’ndeki alım merkezimizde yapıldı.”ifadelerini kullandı.

 

BU YIL ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI İLÇELERİNDE ÜRÜN ORTALAMAMIZ 350 KİLOGRAM OLDU

 

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, elde ettikleri rekolte nedeniyle memnun olduklarını da belirterek, Belirttiğim gibi bu yıl tam çiftçilerin istediği bir yıl oldu. Allah yüzümüzü güldürdü.Ön alım fiyatları da beklentimiz gibi oldu.Bu yıl Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde  tarlanın konumuna göre  dekara 280 ile 400 kilo ürün elde edildi. Ortalamaya vurduğumuzda bu rakam yaklaşık 350 kilo civarında. Bu yıl bölgemiz çiftçileri olarak yüksek verim elde etmemizin en büyük nedeni de belirttiğim gibi hava koşullarının beklentilerimiz doğrultusunda gitmiş olmasıdır. Çiftçiler olarak yüksek verim elde etmenin sevincini yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde ürün elde ederiz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 

  

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10