ÇOSB'den güzel insanlara özel hediye

Geçtiğimiz yıl Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne araç hibe eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi bu yıl da sözünü tutarak Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi'nin y

Çerkezköy 23.10.2017 20:27:00 0
ÇOSB

Programda konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “Örnek çalışmaların yapıldığı böyle bir derneğe biz de küçük bir katkı sağladıysak, ne mutlu bizlere” diye konuştu.

 

“RAHATA KAVUŞTUK”

 

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan “ Biz engellilerin yaşam şartı çok zordu. Toplu taşımadaki sıkıntılarımız yavaş yavaş gideriliyor. Engellilerimizi taşımada ve evlerinden çıkarmada sorunlar yaşıyoruz. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin destekleriyle Çerkezköy geçen yıl aracına kavuşmuştu. Bize de sözü vardı ve gelecek sene aynısını size vereceğiz dediler. O yüzden bugün çok mutluyuz. Engellerimizi evlerinden çıkartıp rahata kavuştuk” diye konuştu.

 

“ÇOSB’NİN DESTEKLERİYLE TÜRKİYE’Yİ GEZİYORUZ”

 

Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Biz engelliler evden çıkamazken ÇOSB’nin verdiği araçla Türkiye’yi geziyoruz. Birlik beraberlik içinde güzel işler yaparak engelliler ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

FARKINDALIĞI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

 

“Hiçbirimiz kendi isteğimiz ile engelli olmadık” diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz” Bizler bu güne kadar ülkenin yanlış işleyişinin kurbanlarıyız. Savaşın, terörün, akraba evliliğin, doktorsuzluğun, ilaçsızlığının kurbanı olduk. Sosyal devletler kendi yurttaşını bir başkanının sızlayan vicdanına terk etmeyen ülkelerdir. O insanını diğer insanlardan ayırt etmez. 2005 yılında çıkartılan engelliler yasası engellilerin farkındalığını gün yüzüne çıkardı. Mücadelemiz devam ediyor. Hükümetimiz engellilere bir çok hak verdi. Daha çok alacak yolumuz var. Bununla birlikte varlığımız hissedildi. Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem Çerkezköy’e bina kazandırarak Türkiye’ye örnek oldu. Kapaklı’daki derneğimizde 2013 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı da tebrik ediyorum. Kapaklı ve Çerkezköy’de engellileri özgürlüğüne kavuşturan ÇOSB yönetimine de ayrı teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’de ki iş adamlarına ve sanayi odalarına da örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“BUGÜN ÇOK MUTLUYUZ”

 

Programda konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “Kapaklı’da çok sayıda engelli vatandaşımıza önemli bir hizmet ulaştırma noktası olan bu yapı altında sizlerle birlikte olmaktan sevinç ve heyecan duyuyorum. Bu dernek binasında ilçemizde engellilere sahip çıkıldığını görmenin bizleri çok mutlu ettiğini özellikle ifade etmek isterim. Kuşkusuz hayatın içerisinde, bu dernek çatısının altında olduğu gibi toplumsal ilişkilere karışmanın insan olarak ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak, bilindiği gibi onlarla birlikte hayatı paylaşmaya ve onların yaşantılarını kolaylaştıracak çalışmalara destek vermeye özel gayret gösteriyoruz. 2/2Geçtiğimiz günlerde Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin Bölgemize yaptığı başvuru sonrası, Yönetim Kurulu olarak, derneğe bir engelli aracı kazandırmayı istedik. Örnek çalışmaların yapıldığı böyle bir derneğe biz de küçük bir katkı sağladıysak, ne mutlu bizlere.  Bu duygularla, aracımızın derneğin ve engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına bir nebze de olsa fayda sağlayacağı inancıyla, bugünkü anlamlı törenimize katılan değerli konuklarımıza, dernek yöneticilerine ve diğer tüm katılımcılarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

“HEDİYEYİ ANLAMLI BULUYORUM”

 

Konuşmasını tamamlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e günün anısına Kapaklı Kaymakamı tarafından plaket takdim edildi. Kapaklı Belediyesi olarak derneğin 7/24 hizmetinde olduklarını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanvekili Halil İbrahim Erkan “ Belediyeye ait engelli aracımız var. Sabah 7.30’dan 18.00’e kadar hizmet veriyoruz. Bu yeterli değildir. Bu konuda ÇOSB yönetimini yürekten kutluyorum. Engellilerin önündeki engeli kaldırmak uğruna verilen anlamlı hediyeyi kutsal buluyorum. Yeni aracınız hayırlı olsun” diye konuştu.

 

“BAŞKAN SÖZ VERDİ Mİ TUTAR”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “Biz engellilerimiz kadar güçlüyüz. Biz engellilerimiz kadar özgürüz. Onlar için ne yapsak azdır. Buradan ÇOSB’ye teşekkür ediyorum. Eyüp Başkanın soy ismi Sözdinler’dir. Eyüp Başkan bu icraatıyla gösterdi ki  kendisinin sözü de dinlenir. Başkan söz verdi mi sözünü de tutar” dedi. Programda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan “ Bizler sizler için varız. Sevinçler paylaşıldıkça büyür, sıkıntılar paylaşıldıkça küçülür. Sizlerin huzurunda ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetimine teşekkür ediyorum. Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’nın talebi vardı. Yakın bir zamanda Tekirdağ’daki engelli kardeşlerimizi Külliye’de ağırlayacağız” dedi.

 

SÖZDİNLER DİREKSİYONA GEÇTİ

 

Konuşmaların ardından kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yeni engelli aracın direksiyonu geçerken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise Sözdinler’in yanında oturup renkli bir görüntü oluşturdu. Programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanvekili Halil İbrahim Erkan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10