Bu siyasi değil hayati bir konudur

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'de görev yapan yazılı ve görsel medya temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya gel

Çerkezköy 24.10.2017 21:26:00 0
Bu siyasi değil hayati bir konudur

Pera Pastanesi’nde düzenlenen kahvaltı programında kentimizde görev yapan yazılı ve görsel medya mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi’nin ve Çerkezköy Belediyesi’nin şimdiye kadar yaptığı yatırımları anlatarak, kalan 15 aylık sürede yapılacak olan yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

 

21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Çerkezköy’de görev yapan yazılı, görsel ve internet medyasının haberlerinden, eleştirilerinden memnun olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çerkezköy’deki yazılı, görsel ve internet medyası hakaret etmeden, küçük düşürmeden, insan onurunu zedelemeden yayın yapıyor. Seviyeli eleştirilere, yol gösterici tenkit ve yorumlara biz her zaman açığız. Bu nedenle Çerkezköy’ün yazılı, görsel ve internet medyasına teşekkür ediyorum. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E 142 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI

 

2014 yerel seçimlerinin üzerinden 3.5 yıl geçtiğini kaydeden Albayrak, son iki yılın dolu dolu ve verimli geçtiğini ifade etti. Albayrak “Kentimiz için olabildiğince verimli olmaya çalıştık. Görev süremizin yaklaşık 1900 günü bitti. Gerçekten bunlar kolay süreçler değildi. Göreve ilk geldiğimizde, neredeyse ilk 150 gün birimlerimizi oluşturmakla uğraştık. Maalesef Türkiye'de bürokrasi biraz yavaş ilerliyor. Ama çok şükür, son 2,5 senedir ciddi boyutta büyükşehir belediyemizin gücünü çok daha iyi hissediyorum. Çok sıkıntılarımız oldu. Ancak çok önemli bir avantajımız da vardı. Aynı düşünceye ve zihniyete sahip 12 belediye başkanı ile kentimize hizmet için uğraşıyoruz. Çerkezköy ilçesinin yaklaşık yüzde 85'lik kısmını dışarıdan gelen göç oluşturuyor. Her sene nüfusu yaklaşık 8-10 bin kadar artan bir ilçeden bahsediyoruz.  İlçenin kendi içinde bir bütünlük olması gerekiyor. Tekirdağ, birbirinden farklı vizyonları bir arada barındıran bir şehir. Çerkezköy'ün de diğer ilçeler gibi ihtiyaçlarının ötelenmeden sonuca ulaştırılması gerekiyor. Çerkezköy'ün en büyük şansı gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanına sahip olmasıdır. Çerkezköy'ün hayatını kolaylaştırmamız lazım. Çerkezköy Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bizler bu doğrultuda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Albayrak altyapı ve üst yapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini kaydederek Çerkezköy’e bugüne kadar 142 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını kaydederken, bu hizmetlerin bir bölümlerinin tamamlandığını, bir bölümünün ise devam ettiğini kaydetti.

 

“PARLAYAN YILDIZI OLACAK”

 

“Tekirdağ, özellikle Büyükşehir’in hizmetleriyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” diyen Albayrak “ Bu kadar da iddialı konuşuyorum. Emin olun bulunduğu bu vizyon itibariyle gelişmeye açık. Her sene 35 bin nüfusu artıyor. En çok üzgün olduğumuz yer de böyle nüfusun yoğun olduğu yerde, toprakların önemli olduğu yerde, termik santralin yapılmak istenmesi.  Sayın Başkanım Vahap Akay, çok mücadele veriyor. Biz de onun her zaman arkasındayız. Buraya termik santralin yapılmaması için elimizden gelen bütün yasal gücü kullanmaya çalışacağız. Müracaatlarımızı da yaptık’’ dedi.

 

‘’ÇERKEZKÖY’ÜN İÇME SULARINI YENİLEYECEĞİZ’’

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlara 2018 ve 2019 yıllarında da devam edeceğini, Çerkezköy’de Kent Park, Bağlık Viyadüğü gibi projelere başlanıp tamamlanacağını, devam eden Kültür Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kavak Dere Islah Projesi, Kızılpınar altyapı ve üstyapı çalışmalarının biteceğini kaydeden Albayrak, 2018’in ikinci yarısı veya 2019’un başında ise Çerkezköy İçme Suyu Hattı’nı komple değiştirmek için ilk kazmanın vurulacağını ifade etti. Albayrak “Çerkezköy’ün içme sularını yenileceğiz.  Çerkezköy için ideal bir projem var. Çerkezköy’ün içme sularını yenilemek. Şu an içme suyu hatları en olumsuz olan yer. Onun için de proje hazırlanıyor’’dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN 10-20 SENE SONRASINI KONUŞUYORUZ

 

Kapaklı ile Çerkezköy arasına kurulması gündemde olan termik santrale de dikkat çeken  Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay da yapılması gündemde olan termik santralin Çerkezköy’e  kuşbakışı 3.5 kilometre uzakta olduğuna dikkat çekerek “ Tüm mücadelelerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesiyle beraber plana itiraz ettik. Açılan davaların tamamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte karşı davalarla mücadeleyi berabere sürdürdük. Bundan sonraki adım 1 sene evvele geri dönmek. Yani biz askı süresi boyunca bu plana hep itiraz edeceğiz. Diğer ikinci bir belediye var. Kapaklı da termik santralle tanıştı. Ben bunu her zaman söylüyorum. Pınarça’nın tamamı termik santral. Şuanda bulunduğumuz yerden Termik santrale 3 bin iki yüz metre bir uzaklık var. Yani hukuksal mücadele Kapaklı Belediyesi ile de beraber olarak, bu ay itibariyle Büyükşehir Belediyesiyle beraber mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi biz her zaman yan yana, aynı bakış açısıyla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Çerkezköy’ün biz bugününü konuşmuyoruz. Çerkezköy’ün 10-20 sene sonrasını konuşuyoruz. Bugün yağlayıp ballayarak çok güzel birinci kalitede tesis yaptığımız bir termik santral, iki sene sonra da bize zarar verecektir.  Mesele sadece tesis değildir. Bu tesis yıprandıkça, eskidikçe bu bacalar eskidikten sonra 5-10 sene sonra ne yapacağız? Kocaman bir soru işareti. 125 hektara bir külü dökeceksiniz. ‘Bu külü ne yapacaksınız’ diye soru, cevap yok. Termik santral sahası kadar bir alanı kömür depolama sahası yapılması gerekecek. Konunun özü şurası, biz bu plana itiraz edeceğiz. Hukuksal mücadelesini devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

“SESSİZ KALMAYIN”

 

Termik santral konusunda sessiz kalanları eleştiren Akay “Bu meseleyi ise dolandıra dolandıra bir siyasi partinin meselesi haline getiriyorlar. Ben termik santral üzerinden bugüne kadar siyaset yapmadım. Kelimelerin tamamını seçerek kullandım. Çerkezköy’ün geleceği ile ilgili önemli bir karar alıyorsunuz. Bugün belediye başkanı olabiliyorsunuz. Bugün birileri belediye başkanlığına aday olabilir. Belediye başkanlığına aday olacağım diye, yarın öbür gün buralarda yöneticilik yapmayı düşündüğünüz koltuklarda yaşayamama, çocuklarınızın yaşayamama riskini göz önünde bulundurun.  Susmak, bu noktada görüş beyan etmemek bir vebaldir. Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcilerinin bu konuda ses vermesi gerekiyor. Bu termik santral konusu bir siyasi partinin konusu değildir. Bu topraklarda yaşayan, nefes alan her canlıyı ilgilendiren hayati bir konudur. Termik santral marşa bastığı tarihte bu bölgenin nüfusu 600 bin olacak. Olayın ise bütününü görmek gerekiyor. Bugün ise ben bu meseleyi siyasetin tamamen dışında bırakarak, Çerkezköy’e olan zararını kendi gözlemimle anlatmakla yükümlüyüm” dedi.

 

ATATÜRK CADDESİ ESNAFINI GEZDİLER

 

Basın mensuplarının sorunlarını cevaplayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra günün anısına basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kahvaltının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay Atatürk Caddesindeki esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

 

Haber / Seyit SÜREN - Hilal ÇARIKÇI - Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10