Yetim kardeşlerinin yüzünü güldürüyorlar

Kızılpınar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu  idareci, öğretmenler ve 5-6-7 ve 8'inci sınıf öğrencileri yetim kardeşlerine haftada bir lira ayda toplam 4 lira olmak üzere kat

Çerkezköy 30.10.2017 19:27:00 0
Yetim kardeşlerinin yüzünü güldürüyorlar

30-35 kişilik sınıflarda eğitim öğretim gören okul öğrencileri bu projeye gönülden destek verdiklerini ve yetim kardeşlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için  harçlıklarından her hafta bir lira yetim kardeşlerine katkı sağlamaya çaba harcadıklarını belirttiler. Okul idarecileri ise toplanan parayı İHH’ya gönderildiğini kaydetti.

 

“HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR”

 

Öğretmenler, “ İHH’nın Milli Eğitim Bakanlığı,Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Birsen işbirliği ile 2013 yılından bu yana gerçekleştirilen  ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün destekleriyle okulumuzun öğrencileri Arnavutluk, Sudan ve Somali’deki  yaşıtları olan yetim kardeşlerine her ay harçlıklarından birer lira olmak üzere ayda dört lira yardım yapıyor. Öğrencilerimi 12 ay boyunca bu yardımı yapacaklar. Okulumuz öğrencileri bu kampanyaya gönülden destek vererek katkı sağlıyor. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ile eğitim öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocuklarımız, Türkiye ve dünya genelindeki yetim çocuklarımız bir araya geliyor. Her sınıfın bir yetim akranlarının eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşılamış oluyorlar. Bu proje kapsamında çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı, fedakâr ve başkalarının dertleriyle dertlenen karakterli nesiller olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki etiğinden bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesil değil, nitelikli,  paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde projenin katkısının çok büyük olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“KİŞİSEL GELİŞİME DE KATKI SAĞLIYOR “

 

Okul öğretmenleri, bu çalışma ile asıl hedeflenenin ise çocukların huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken, Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir ülkesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma ve yardımlaşma bilincinde olması ve bir empati geliştirebilmesinin de sağlandığını ve bilinçli yapılan bu yardımların çocukların kişisel, duygusal gelişimine de ciddi bir katkı sağladığı kaydetti. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, geleceğin “İyiliksever Türkiye”si projesi olduğunu da vurgulayan  öğretmenler, bu projenin  geleceğin iyiliksever Türkiye’sini  inşa ettiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın olurlarıyla anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel okul ya da devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esasıyla uygulandığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olurlarıyla da tüm Kuran kurslarında da uygulandığını, ayrıca ülke çapında en etkili ve geniş çalışmalar yürütmekte olan Eğitim-Bir-Sen de kampanyanın proje ortağı olduğunu belirttiler.

 

ÖĞRENCİLER SEVEREK GÖNÜLDEN YARDIM YAPIYOR

 

Kızılpınar Mahallesinde eğitim öğretim veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokul öğrencileri de ‘İyilikte yarışan-her sınıfın bir yetim kardeşi var’ projesi kapsamında yetim yaşıtları yetim  kardeşlerine severek gönülden yardım ettiklerini ve yaptıkları yardımlarla onların ihtiyaçlarının karşılanmasına çalıştıklarını ve her duyarlı insanın bu gibi projelere gönülden destek vermesi gerektiğini belirttiler. Öğrenciler ülke genelinde de birçok öğrencilerin ülke içindeki yetim çocuklara destek verdiğini ancak onlar fakir ülkelerdeki yaşıtları olan yetimlerin imdadına koşarak katkı vermek istediklerini ve bu nedenle yardımlarının Arnavutluk, Sudan ve Somali’deki yaşıtları öğrenci kardeşlerine olduğunu da ifade ettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10