Erem: Takım olarak gerekli dersleri aldık

1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem ve Genel Kaptan Sebahattin Çolakoğlu düzenlediği basın toplantısında hafta sonunda kaybedilen Yalova Kadıköyspor karşılaşmasını değerlendirdi.

31.10.2017 19:58:00 0
Erem: Takım olarak gerekli dersleri aldık

“İKİ EKSİKLE GİTTİK”

 

Dün saat 11.00’de açıklamada bulunan 1911 Çerkezköyspor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu “ Karşılaşmaya iki eksikle çıktık.  Kaleci Mert ile sağ bek Mert sakattı. Hemen hemen Biga 11’ine yakında bir on birle çıktık. Ne kadar taraftarlar ve dışarıdaki insanlar gözünde Yalova Kadıköyspor kolay bir rakip gibi gözükse de biz onu küçümsemedik. Sonuçta deplasman deplasmandır. Neticede karşımıza bilmediğimiz bir 11 kişi çıkıyor ve deplasmanda oynuyoruz. Bilmediğimiz bir rakip olması bizim için dezavantajdı. Rakibin bu güne kadar galibiyeti olmaması bizim açımızdan avantaj gibi görülebilirdi” diye konuştu.

 

“DOKUZ KİŞİ KALDIK”

 

Yalova Kadıköyspor karşısında iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını kaydeden Çolakoğlu “ Lider takımı Biga deplasmanında karşıladıkları gibi karşıladılar ve burada da ilk 15-20 dakika ciddi baskılı oynadılar. Sonuçta ev sahibi takım lider karşısında etkili olmaya çalıştı ki nitekim de öyle oldu. Kanatlardan çok etkili oldular. Oyun hakimiyeti ilk dakikalarda onlardaydı. Ağır bir zeminde oyun oynadık. İlk ataklarında da sağ kanattan gelerek ceza sahası üzerinde yaşanan karmaşa da rakibin çektiği şutu oyuncumuz Salih bir anlık reflekse eliyle çıkarttı. Hakem kırmızı kart göstererek penaltı noktasını gösterdi. 10 kişi kalarak 1-0 mağlup duruma düştük. Golden sonra oyun hakimiyetini yakalar gibi olduk ve rakip kaleye yüklenmeye çalıştık.  Hakeme sığınmak istemiyoruz ama golü de buladık. İlk devrede rakip takımın üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarının başında da tam top yapmaya başladık ve golü bulalım derken Eto ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Dokuz kişiden sonra da artık yapacak bir şey yok ve mecbur gol bulmak zorundaydık. Yüklendikçe de açıklar vermeye başladık. Rakip oyuncular kontra ataklarla bindirmeye başladılar. Zaman geçirme adına da ellerinden geleni yaptılar. Bunları iyi kullandılar. Hakem dörtlüsü biraz uyumsuzdu. Ama yine de bahaneler sığınmıyoruz ve kötüydük üç puanı bıraktık” dedi.

 

“GEREKLİ İSTİŞARELERİ YAPACAĞIZ”

 

Çolakoğlu “ Önemli olan mağlubiyetten ders çıkartmak ve üç gollü mağlubiyetin analizini yaparak önümüzde ki haftalara yansıtmamak. Lider gittik lider geldik ama fırsat teptik. Altı puanlık bir haftaydı ve rakibimizle dört puan farkı kaçırdık. Hiçbir rakibimiz bizi ilgilendirmiyor ve önemli olan bizim ne yaptığımızdır. Biz devre arasına kadar zayiat vermeden devam etmek istiyoruz. Bu hafta Eto ve Salih yok ama yerine oynayacak oyuncular var. Bugün itibariyle oturup teknik kadroyla bir rapor çıkaracağız ve gerekli istişarelerimizi yapacağız” diye konuştu.

 

“GEREKLİ DERSLERİ ALDIK”

 

Pazar günü oynanan karşılaşmanın kendileri için iyi bir ders olduğunu kaydeden 1911 Çerkezköyspor Başkanı Uğur Erem “ Her maçı kazanacağız diye bir kaide yoktur. Bu hafta ligde sürprizler oldu. Bugüne kadar hakem konusunda konuşmadım ve lüzum olmadıkça da konuşmayacağım. Son iki haftadır hakemler ligi dizayn etmeye çalışıyorlar. Şimdiden başlarlar ise çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Geçtiğimiz haftalarda Sultangazi deplasmanında buz gibi golümüzü vermediler. Bu hafta ise çok kritik yerlerde çok büyük hatalar yaptılar. Biz on kişi oynarken rakip takımın üç sarı kartlı oyuncusundan en az ikisinin ikinci sarı karttan kırmızı kart ile cezalandırılması gerekiyordu. Bununla ilgili federasyon gözlemcisi de not aldı. Bir diğer sarı kartlı oyuncusu ile maç esnasında topu eliyle tuttu. Hakem bu pozisyonu gördüğü halde kırmızı kart göstermek yerine maçı endirek serbest vuruş ile devam ettirdi. Bu maçı 10’a 10 oynasaydık buraya gelmezdi. Bugüne kadar oynadığımız en kötü sahada mücadele ettik. Kısacası tarlada top oynadık. Hakem karşılaşmanın ikinci devresinin başında Etoga’yı ikinci sarı karttan attı. Kalan dakikalarda deplasmanda dokuz kişi ile mücadele etmek zordur. Bütün bunlara rağmen maç boyunca iyi oynamadık. Dokuz kişi tek kale top oynadık, ama dönen kontra ataklarda akıllı oldular. Karşılaşmayı da farklı kazandılar. Bu karşılaşmanın ardından gerekli dersleri aldık” dedi.

 

“ALT YAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ”

 

Erem “ Yaptığımız açıklamalarda Çerkezköy halkının takıma sahip çıkmasını istedik. Kendi sahamızda uzun yıllardır böyle atmosferler görmemiştik. Kendi sahamız şehir içinde olsa beş bin taraftarımız gelir. Bütün olanaksızlara rağmen taraftarlarımız her maç bizleri desteklemeye geliyorlar. Ekonomik anlamda çok sıkıntıdayız. Bugüne kadar oynadığımız beş takımda aynı sıkıntıların olduğunu öğrendik. Spor Toto bu yıl Bölgesel Amatör Lig’e sponsor olmasına rağmen takımlara gerekli destekler verilmiyor. Üçüncü Ligde yer alan takımlara bile nakdi yardımlar yapıyorlar. Üçüncü ligde mücadele eden takımlara yardım yapmayı bırakın, amatör kulüplere yardım yapınız. Bu yardımları yaparsanız Bölgesel liglerde mücadele eden takımların ve bölgenin gelişmesine de katkı sağlarsınız. Bölgesel Amatör Ligde yabancı oynatılıyor. Niye bu hakkı bu lige veriyorsunuz. Başka takımlar aldığı için ve başarı yakalamak için bizlerde almak zorunda kalıyoruz. İkinci ve üçüncü ligde yabancı oyuncular oynatılmıyor. Fakat BAL Ligi’nde serbest. Bu da alt kategorilerden gelen genç sporcularımızın da A takıma sıçramasını engel oluyor. Bizi de bu şartlar buraya getirdi. Önümüzdeki yıldan itibaren bir üst lige de çıksak, bu ligde de kalsak en azından üçte birinin bu kentin çocukları olan alt yapılan gelenlerle yürümesi gerekiyor. Çerkezköy’de yaz spor okulları yapıyoruz. Gençleri okullardan tarayarak üst kategorilere getirilmesini hedefliyoruz. Okullar ile bağlantı kurmazsak Türkiye’de sporun gelişmesi de mümkün olmaz. Mutlaka okullarda tarama yapılması gerekiyor. Okul maçlarını ve genç maçları izlemeye devam edeceğiz. Tespit ettiğimiz oyuncuları önümüzdeki süreçte kazanmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

“ANIL DİLAVER DİSİPLİNSİZ DAVRANIŞTA BULUNDU”

 

Takımda kadro dışı kalan santrafor Anıl Dilaver konusuna da değinen Erem “ Anıl Dilaver Galatasaray’ın alt yapısından yetişip A takıma kadar yükselen bir futbolcudur. Bizde takıma çok yönlü katkı sağlayacağı inancıyla oyuncuyu kadromuza kattık. Zaman zaman disiplinsiz hareketleri oluyor. Bu da Türkiye’de futbolun ve sporun ortak kaderidir. Başarıya biraz ulaşırsanız eğer alt yapınız, spor eğitiminiz yoksa ve kendinizi de iyi yetiştiremediyseniz sporun önündeki engelleri de kendiniz oluşturuyor olacaksınız. Bu arkadaşımız disiplinsiz davranışları sonucu geçici bir süre ile teknik heyetin raporu doğrultusunda kadro dışı kalmıştır. Umuyorum ki yakın bir süre içinde kendisini aramızda görmek isteriz. Çünkü kendisinin bize faydası olacağına inandığımız bir futbolcudur. Hoca ve bizim ile disiplinsiz hareketlerine son vereceğine düşündüğümüz anda kadroda kendisine yer bulacaktır. Takımın santrafora ihtiyacı vardır. Ekonomik şartlarda da şuan santrafor alma lüksümüz de yoktur” açıklamasında bulundu.

 

“ARABA ÇEKİŞİLİ YAPACAĞIZ”

 

Erem “ Seyircilerimiz ve kentimiz takıma destek çıkıyor ama ekonomik anlamda sıkıntılarımız var. Bağışlarla bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Takımın bir sonraki deplasman ücretini çıkarabilmek için iç saha maçlarımızı ücretli yaptık. Ancak bazı kesimlerden tepkiler aldık. Bu haftadan itibaren iç saha maçlarımız 5 TL olacak. Ligde mücadele eden bir çok takım gelir amaçlı maçlarını ücretli yapıyorlar. Bugüne kadar sanayicimizin takıma bir kuruş faydası olmadı.Yakın bir zamanda takıma destek amaçlı bir yemek yapmayı düşünüyoruz. Milli Piyango İdaresi ile görüşme halindeyiz. Yıl başında araç çekilişi yapmayı hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili valilik ve kaymakamlıktan izin alarak bu çekilişi yapacağız. Düşündüğümüz rakamları elde edersek takım olarak maddi yönden nefes alacağız” dedi.

 

“BÜTÜN KULÜPLER RAHATLAYACAK”

 

Çerkezköy’de yer alan amatör kulüplerin kalkınması için desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Erem “ Geçtiğimiz günlerde Kaymakamımız Atilla Selami Abban ile görüşmelerimiz oldu. Kendisiyle otopark gelirleriyle ilgili tekrar konuşacağız. Öztrak ve Uğur Mumcu’da alınan otopark paralarının bir kısmı kulüplere verilirse takımlar ciddi anlamda rahatlarlar. Bizim sürekli bir gelire ihtiyacımız var. İki tane halı sahanın geliri amatör kulüplere düzenli bir şekilde verilse, kulüpler de rahatlar. Otopark işini yaparsak Çerkezköy’deki bütün amatör kulüplere oransal olarak dağıtılması amaçlanacaktır. Tesisimizin yanında bulunan iki halı saha da yakın bir zamanda ihaleye çıkartılacak. Çerkezköy Belediyesi bu iki halı sahanın yerine tek ve kapalı bir halı saha yapacak. Belediyenin bütün işletmelerine dokunacağız. Ben 1911 Çerkezköyspor kulübü adına değil, Çerkezköy’deki amatör spor kulüpleri adına elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10