Çerkezköylü esnaflara kredi müjdesi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, esnaflara kredi müjdesi verdi.

Çerkezköy 31.10.2017 20:05:00 0
Çerkezköylü esnaflara kredi müjdesi

Başkan Yaztepe, Çerkezköy’lü Esnaf ve Sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 150 bin TL'den 200 bin TL'ye çıkarıldığını söyledi. Yaztepe, kendi işyerini açmak isteyen, satın almak isteyen üyelerine 10 yıl vadeyle 500 Bin TL, işi için sıfır araç almak isteyen üye esnafların da beş yıl vade ile yine 500 bin liralık kredi imkanı doğduğunu kaydetti.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle Türkiye Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerde hazinece sağlanan reel faize destek olan yüzde 50 olarak devam etmektedir. Bir yıla yakın vadeli kredilerde yıllık faiz orana yüzde 4 (2,3,4,5) yıla kadar uzun vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde beş olarak belirlenmiş uygulama bu şekilde devam etmektedir. TESKOMB üst kuruluşumuzca 20 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen seminerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi’nin 21 ekim tarihinde seminere katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda  Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın ayrıntılarını duyurduğu kooperatif risk gruplarının yeniden düzenlenmesi ile işletme kredisinin şahıs üst limitinin yükselmesi ve ayrıca 500 bin TL, şahıs üst limitli yatırım kredilerine ilişkin uygulaması yapılan açıklamalardan sonra başlamıştır” dedi.

 

“500 BİN TL KREDİ”

 

Yaztepe “ Buna göre işletme kooperatiflerinde kooperatif risk grupları ve şahıs üst limitleri yeniden düzenlenmiştir. 1-2 risk grubundaki kooperatiflerde şahıs üst limiti 200 bin TL, 3-4 risk grubundaki kooperatiflerde 150 bin TL, 5 risk grubundaki kooperatiflerde 125 bin TL,6-7 risk grubundaki kooperatiflerde 100 bin TL olarak şahıs üst limiti belirlenmiştir. 500 bin TL şahıs üst limitli yatırım kredilerinde işyeri edindirme kredisinin vadesi azami 120 ay geri ödemesi aylık veya üçer aylık taksitler ile taşıt edindirme kredisinin vadesi azami 60 ay geri ödemesi aylık veya üçer aylık taksitler ile yatırım kredisinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların en az bir yıllık faaliyet süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Krediler bir defada kullandırılacak parçalı kullanım veya ikinci bir işyeri alımına yönelik kredi kullandırılması yapılmayacaktır. Taşıt edindirme kredisinde aracın sıfır kilometre olması gerekmekte olup anahtar teslim fiyatının tamamına kadar kredi kullandırabileceklerdir. Esnaf ve Sanatkara Kooperatif kefaletiyle hazine faiz destekli kredi kullandırması işletme+yatırım kredisi toplam üst limiti 500 bin TL’yi geçemeyecektir. Kooperatif kefaleti ile kredi kullandırma kriterlerinde herhangi bir farklılık olmayacaktır. Uygulamaya konulan yeni düzenlemenin tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10