"FAŞİST DİKTATÖR" TARTIŞMASI MECLİSİ BİRBİRİNE KATTI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Faşist Diktatör' sö

Çerkezköy 1.11.2017 15:23:00 0

CHP’li Başkanların ‘Faşist Diktatör’ söylemlerine tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Ayhan Çitil’in yaptığı açıklamaya CHP’li meclis üyeleri ise masaya ellerini vurarak “Burada siyaset yapamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın alevlenmesi üzerine Meclis Başkanvekili Uğur Erem oturuma 10 dakika ara verirken, AK Partili meclis üyeleri de CHP’li meclis üyelerinin bu tepkisi üzerine meclisi toplu olarak terk etti.

 

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı meclis toplantısı şehir dışında olan Başkan Vahap Akay’ın yokluğunda Başkanvekili Uğur Erem başkanlığında toplandı.

 

BAŞKAN AKAY KATILMADI

 

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıda AK Partili meclis üyeleri meclis başkanlığına soru önergesi vererek “1 Nisan 2014 tarihinden bu yana Çerkezköy Belediyesi’nin mahallelere yaptığı yatırımlar ve tutarı, doğrudan temin yöntemiyle yapılan ihalelerle alınan hizmetler ve tutarı, firmaların isimleri ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yaptığı yatırımlar ve tutarları nelerdir” sorularının kendilerine yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti. Meclis Başkanvekili Uğur Erem de bu önergelerin ilgili birimlere yönlendirileceğini kaydetti.

 

ÇİTİL CHP’Yİ ELEŞTİRDİ

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ayhan Çitil, son günlerde gündemde olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “ Faşist Diktatör” sözlerine tepki göstermek için yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

 

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN SERT TEPKİ

 

Çitil’in bu eleştirilerinin yerinin meclis salonu olmadığını kaydeden CHP’li meclis üyeleri masalara vurarak AK Partili Meclis Üyesi Çitil’e tepki gösterdi. CHP’li meclis üyeleri “ Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bu mecliste kötüleme yapamazsınız. Gidin basın açıklamanızı dışarıda meydanda yapın. Burada siyaset yapamazsınız. Yalan yanlış işler yapıyorsunuz. Sizi partili olarak burada dinlemek istemiyoruz” dediler.

 

MECLİSE ON DAKİKA ARA VERDİ

 

Yaşanan tartışmanın alevlenmesi üzerine meclisi sakinleştirmeye çalışan Başkanvekili Uğur Erem “ Bu şekilde konuşma ile laf atarak bir yere varamazsınız. Siz gayet uygun bir şekilde söz hakkı istediniz,ben de verdim. Arkadaşlarımızın da size ilettikleri şudur ki bende bu görüşe katılıyorum. Bu yaptığınız açıklama tamamen basın açıklaması niteliğindedir. Bu açıklamanın yeri de bu meclis değildir. Bunu da ille yapmak istiyorsanız, dilek ve temenniler kısmında söz alır konuşursunuz” diyerek birleşime on dakika ara verdi.

 

“NET GÖRÜLDÜĞÜ ORTADADIR”

 

Yaşanan arada AK Partili ve CHP’li üyelerin sözlü tartışması devam etti. CHP’li meclis üyelerinin olmadığı meclis toplantısında yazılı açıklamasına devam eden Çitil “   “Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın mesnetsiz çıkışının ardından belediye yönetiminde ki basiretsizliğinin ve başarısızlığının örtülmesi vardır. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın çıkışında ise popüler olma sevdası, ülkede gündem oluşturma sevdası ve Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarını tahrik ederek sokağa dökme çabaları vardır. Bu necip millet gezi olaylarında ve 15 Temmuz akşamında ne zaman sokağa çıkıp çıkmayacağını çok iyi bildiğini göstermiştir. Bunu bir türlü anlamadılar, anlayamadılar. Tekirdağ’da beceriksiz belediye başkanları sayesinde kaybedilen oyların ve itibarlarının bu açıklamalar ile CHP teşkilatları tarafından da net olarak görüldüğü ortadadır. Bu durum için, kendilerince tedbir almazlarsa Tekirdağ'da ki tüm CHP'li belediyeleri kaybederek AK Parti’ye kaptıracaklarının farkındalar. Vatandaş nezdinde olduğu gibi kendi teşkilatlarında da itibar kaybeden CHP bugün cumhurbaşkanımıza saldırmak suretiyle, kendine yeni bir çıkış yolu bulduğunu zannetmektedir. AK Parti Meclis Gurubu olarak biliyoruz ki; bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bu mesnetsiz saldırılar milletin nezdinde mutlaka karşılığını bulacak. Bu saldırılarda bulunanlar hem milletin sinesinde hem de kamuoyu vicdanında cezalarını çekeceklerdir. Ama en büyük ceza sandıkta milletimiz tarafından verilecek olan cezadır. Faşist, diktatör yakıştırması Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin etiketidir. Bu etiketi ne Eşkinat'ın ne de Tezcan'ın hakaretleri ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinden söküp, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yapıştıramazsınız” dedi.

 

AK PARTİ GRUBU MECLİSİ TERK ETTİLER

 

“Bizi dinleme tahammülü olmayan ve bu lafların arkasında olan CHP meclis üyelerini kınıyoruz ve biz de bu meclisi terk ediyoruz. Bugün ki toplantıya da katılmıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Çitil Vatandaşlarımızın çoğu yapılan bu çirkinliği de görsünler. Meclis üyeleri de masalara tıpkı Ankara’da ki TBMM’de olduğu gibi konuşturmayız yaptırmayız diyerek karşı çıktılar. Senin beni dinleme gayretin olursa benim de seni dinleme gayretim olur. Bu yüzden arkadaşlarımla birlikte çıkıyoruz. Ekrem Eşkinat’ın sözlerinden sonra onunla tokalaşan ilk kişi Belediye Başkanı Vahap Akay oluyor. O yüzden onu da kınıyoruz. Kimin arkasında olduğunu bizzat göstermiştir” dedi.

 

“ÇOK DOĞRU BULMUYORUM”

 

AK Partili meclis üyeleri açıklamanın ardından meclisi terk ederken, on dakikalık aranın ardından meclis CHP’li meclis üyelerinin katılımı ile devam etti. Meclis Başkanvekili Uğur Erem kısa bir konuşma gerçekleştirerek “ Bizimle ilgisi olmayan, Süleymanpaşa Belediyesi’nin gündeminde olan ve her zaman birlik beraberliğe ihtiyacımız olan bir günde gerginlik yaşanması açıkçası bizi üzdü. Arkadaşımız söz alarak mecliste kürsüye geldi. Bizde kendisinin söz almasına ortam sağladık. Başlangıç ve ilerleyen cümlelerinde görüldü ki Türkiye’nin huzura ve barışa kardeşliğe ihtiyaç olduğu dönemde bu tür gerilimleri meclisimize taşımayı çok doğru bulmadığım kanısındayım. O arada arkadaşlarımız ile uzmalaşmaya gittik. Ne yazık ki arkadaşlarımız kendileri bazı protesto yöntemlerine karşı çıkmalarına rağmen meclisi protesto ederek toplantıyı terk ederek kendilerini seçen insanlara da haksızlık yaptıklarının da bilincinde değiller. Yaptığımız yoklamada salt çoğunlumuzu sağladık ve toplantıya devam ediyoruz” dedi.

 

DÖRT GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

10 dakikalık aranın ardından meclis salt çoğunlukla 4 gündem maddesini görüşmek üzere yeniden açıldı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Bir adet boş kadrodaki unvan ve derece değişikliği oy çokluğu ile kabul edilirken, Kuveyt’te düzenlenecek Dünya kupası vücut geliştirme şampiyonasına katılacak olan belediye sporcucu Furkan Memiş’in ve Myuntai Sporcusu Cafer Kök’ün dilekçeleri Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Belediye hisselerinin satışı maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken, Minikler Türkiye Şampiyonasında derece elde eden Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü sporcularının ödüllendirilmesi maddesi de Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10