Haftayı puansız kapattık

Bölgesel Amatör Lig'de 6.hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

1.11.2017 19:57:00 0
Haftayı puansız kapattık

Haftaya lider durumda giren 1911 Çerkezköyspor Yalova deplasmanında Kadıköyspor karşısında hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Oynadığı dört maçın hepsini kazanarak haftaya ikinci sırada giren Altınova Belediyespor ise deplasmanda Bigaspor’a mağlup oldu. Zirvedeki iki ekibin puan kaybı yaşadığı haftanın en karlı takımları ise Sultangazispor ile Uzunköprüspor oldular.

 

MAĞLUBİYET İLE TANIŞTIK

 

Haftaya 13 puanla lider durumda giren temsilcimiz deplasmanda bir puanı bulunan Yalova Kadıköyspor’a konuk oldu.  Rakibi karşısında gol arayan 1911 Çerkezköyspor’da 36.dakikada Salih kırmızı kart gördü. Bu pozisyonda penaltı vuruşu kazanan ev sahibi ekip kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı.

 

Rakibi karşısında bir kişi eksik oynayan 1911 Çerkezköyspor ikinci devre beraberlik için yüklendi. Eksik rakibi karşısında kontra ataklarla gol arayan ev sahibi ekip zaman zaman 1911 Çerkezköyspor kalesinde tehlikeler yarattı. Rakibi karşısında Etoga’nın kırmızı kartı ile dokuz kişi kalan temsilcimiz kalan dakikalarda beraberlik için istediği pozisyonları bulamadı. 79.dakikada ev sahibi ekip bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip Yalova Kadıköyspor bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmasını bildi. Yalova Kadıköyspor bu galibiyet ile sezonun ilk üç puanını alarak puanını 4’e yükseltirken, bu sezon ilk yenilgisini alan 1911 Çerkezköyspor ise 13 puana yükseldi.

 

ALTINOVA MAĞLUBİYET İLE TANIŞTI

 

Bu sezon oynadığı dört karşılaşmayı da kazanarak haftaya 12 puanla ikinci sırada giren Altınova Belediyespor ise deplasmanda Bigaspor’a konuk oldu.  Biga İlyas Bayram stadı’nda oynanan karşılaşmada Biga’lı futbolseverler takımlarını yalnız bırakmazken, Biga’ya oynadığı dört karşılaşmada dört galibiyet alarak namağlup gelen Altınovaspor ilk mağlubiyetini aldı. Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçilirken, 39. dakikada Altınova Belediyespor ceza sahasında oluşan karambolde topa mükemmel vuran Cenk Kasımoğlu Bigaspor’u 1-0 öne geçiren isim oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmazken devre Bigaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk takım topa daha fazla sahip olsada Bigaspor etkili kontra ataklarla rakip kalede pozisyonlar yaratan taraf oldu. Müsabakanın 74.dakikasında konuk takım Altınova Belediyespor Ender ile skoru 1-1 yaptı. Beraberlik golünden sonra baskısını arttıran Bigaspor karşılaşmanın 90. dakikasında Cenk Kasımoğlu ile skoru 2-1 yaptı. Müsabakanın uzatma dakikalarında başka gol olmazken karşılaşma Bigaspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

 

GOL ÇIKMADI

 

Bu sezon istediği sonuçları alamayan iki ekip Çorluspor 1947 ile Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor Çorlu’da karşı karşıya geldi. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip ilerleyen bölümlere doğru Metin’in ayağından kazandığı penaltı vuruşunu değerlendiremedi. İlerleyen  bölümlere doğru her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz tamamlandı. Çorluspor 1947 puanını yedi yaparken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ise beş puana yükseldi.

 

UZUNKÖPRÜSPOR RAHAT KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta mücadele eden Edirne temsilcisi Uzunköprüspor evinde konuk ettiği Çıksalınspor’u iki golle geçti.  Ergene Sahası’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Uzunköprüspor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aramaya çalıştı. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip 28.dakikada Saeed Esmizadeh’in şık golüyle öne geçmeyi başardı. Gelen golle rahatlayan ev sahibi ekip karşısında konuk ekip Çıksalınspor ilk devre tamamlanmadan beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın ilk devresini tek gollü üstünlük ile tamamlayan Uzunköprüspor ikinci devre de kontrollü futbolunu sürdürdü. İkinci devre 64.dakikada sahneye çıkan James Ugwuoke düzgün vuruş ile Uzunköprüspor’u 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Uzunköprüspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Uzunköprüspor bu galibiyet ile puanını 12 yaparken, Çıksalınspor ise dört puanda kaldı.

 

SULTANGAZİSPOR, EDİRNE’Yİ ÜÇ GOLLE GEÇTİ

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta haftanın en zorlu karşılaşmasına çıkan Sultangazispor sahasında Edirnespor’u ağırladı. Cebeci Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede gülen taraf 3-1’lik skorla ev sahibi ekip Sultangazispor oldu. Sultangazispor’u sonuca götüren goller ilk yarıda Samet Şenol (2) ve Emre Yılmaz’ın ayağından geldi. Karşılaşmaya çok hızlı bir başlangıç yapan ev sahibi ekip Sultangazispor mücadelenin henüz ilk dakikasında savunmanın arkasına atılan topla golü buldu. Savunmanın arkasına atılan pasta topla buluşan Samet kalecinin üzerinden akıl dolu bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 35. dakikasında sahneye ilk golün sahibi Samet yeniden çıktı. Pozisyonu iyi takip eden başarılı golcü savunmadan dönen topu muhteşem bir röveşata ile ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0’a getirdi. İlk yarının son dakikalarına doğru gelişen ani Sultangazispor atağında Edirnespor kalecisi yerde kalırken hakem oyunu oynattı ve Emre Yılmaz topu ağlarla buluşturarak durumu 3-0 yaptı. İlk yarının geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Sultangazispor soyunma odasına 3-0’lık net bir skor ile gitti. İkinci yarıya daha hırslı başlayan Edirnespor girdiği pozisyonlarda Sultangazispor kalecisi İlkay takılırken, başarılı file bekçisi Metin’in attığı gole engel olamadı ve karşılaşma 3-1’lik skorla Sultangazispor’un galibiyeti ile sonuçlandı. Ligde yenilgisi olmayan Sultangazispor puanını 12 yaparak zirvede rakiplerinin puan kaybettiği haftada avantaj elde etti. Edirnespor ise altı puanda kalarak dokuzuncu sıraya kadar geriledi.

 

TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Lüleburgazspor’un bay geçtiği haftada orta sıralarda mücadele eden Yeni Çanspor deplasmanda Gaziosmanpaşaspor’a konuk oldu. İstanbul Yıldıztabya Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 34. Dakikada Evren Kürkçü’nin frikikten attığı golle 1-0 önde kapayan taraf Gaziosmanpaşaspor oldu. Karşılaşmanın ikinci devresinde mağlup durumda olan Yeni Çanspor’un baskısı gol getirmezken, karşılaşmada Gaziosmanpaşaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Gaziosmanpaşaspor puanını on yaparken, Yeni Çanspor ise yedi puanda kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10