Emine Penbeten Adal Anaokulu törenle açıldı

Seg Boya Kimya Tekstil İnşaat Sanayi Tic. Ltd.Şti tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanarak toplamda 6 derslikle 80 öğrenciye eğitim verecek olan Emine Penbeten Adalı Anaokulu'nun a?

Kapaklı 2.11.2017 20:06:00 0
Emine Penbeten Adal Anaokulu törenle açıldı

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Jandarma Komutanı Kıdemli Üst Çavuş Fevzi Bayram, Kapaklı Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Seg Boya Kimya Tekstil İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal, Emine Penbeten Adal, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri katılım gösterdi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende ilk olarak Seg Boya Kimya Tekstil İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal konuşma gerçekleştirdi. Anaokulun Kapaklı’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Adal “ Bu okulun açılışını yaparken aslında 3 okulun açılışını aynı anda yapıyoruz. Bu bağışların devamının gelmesi amacıyla kaymakamlığımız özendirici ve görsel bir şölen olarak bu açılışı düzenledi. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ortağım Saim Buyruk Beyefendiyle biz bu okulu yaptık. Burada bürokrasiyle ilgili hiçbir problem yaşamadık. Protokolü yaptıktan sonra ne belediyeye gittik ne bir mevzuatla karşılaştık. İşler tıkır tıkır yürüdü. Bu konuda devletten kaynaklanan her türlü yardımı gördük. Ben Kapaklı’da belediye başkanımıza ve kaymakamımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İşler çok hızlı yürüdü. Herkesin ayrı ayrı katkısı oldu. Bu bir ekip çalışması oldu. Ben herkese katılımları için tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Daha sonra konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Adal ailesine, Kapaklı İlçesi’ne yapmış oldukları yatırımlar için teşekkür etti. Ulusan “Bugün bizler için bu güzel havada oldukça anlamlı, güzel ve heyecanlı bir gün. Aslında bu eğitim-öğretim yılı bizler için hayırlı ve bereketli başladı zira eğitim-öğretim yılı açılış programımızı yine Malkara’da hayırseverimizin yaptırmış olduğu okulda gerçekleştirmiştik. Herhalde uğurlu geldi. Çünkü geçtiğimiz hafta Çerkezköy’de yine bir hayırsever tarafından yapılan okulumuzun açılışını, bugün yine burada Seg Boya tarafından Emine Penbeten Adal adına yaptırılan 6 derslikli anaokulumuzun açılışını ve yine nasip olursa yarın da inşallah Çerkezköy’de 21 derslikli bir ilkokulun temel atma törenini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“YATIRIMLAR DEVAM ETSİN”

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Öncelikle okulumuzun Kapaklı'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Gürdal Bey yatırımlarıyla sadece sanayi sektöründe değil, hayır kurumlarında da önderlik ettiğini görüyoruz. Hem kendisine, hem ortağına, hem de bahsettiği arkadaşına ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kapaklı’mızda 30 Mart 2014'ten önce hayırsever vatandaşları görmemize imkan yoktu. Sayın Kaymakamımız Kapaklı'nın ihtiyacını hem devlet sektöründe hem hayırsever vatandaşlarla koordineli bir şekilde yatırımlarla gidermeye başladı. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Kapaklı'yı değerlendirmeye aldığımızda 5 resmi 2 özel olmak üzere 7 tane anaokulumuz var, 11 resmi 1 özel olmak üzere 12 tane ilkokulumuz var, 7 resmi 1 özel 2 imam hatip 10 tane ortaokulumuz var, 4 resmi 1 özel olmak üzere 5 lisemiz ve toplam 34 okulumuz var. 1 tane halk eğitim merkezimiz var. Valiliğimizle de burada bu konuyu irdelemek istiyorum, halk eğitim merkezimizin özel bir binaya ihtiyacı var. Yaptığımız işlerin sergilenmesi açısından, kendisinin bu konuyu göz ardı etmeyeceğini düşünüyorum. 1 yabancı dil kursumuz, 2 öğretim kız ve erkek öğrenci yurdumuz, 1 Özel Ulaştırma Mesleki Eğitim Geliştirme Merkezimiz, 2 Rehabilitasyon Merkezimiz olmak üzere 46 kurum bulunmaktadır. İlçemizde öğretmen sayımız 978, öğrenci sayımız 21.279 ve Kapaklı İlçesi içerisinde 25 adet boş okul alanı bulunmakta. İnşallah Gürdal Bey'in de ifade ettiği gibi bürokratik işlerde öncülük yaparak hayırseverlerin böyle yatırımlar yapmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

''72 DEKARLIK HASTANE ALANI TAHSİS ETMİŞ OLACAĞIZ''

 

Mandalı '' En önemli konulardan bir tanesi de Kapaklımız artık ilçe oldu. Nüfusumuz 110 bin'in üzerinde, üniversite gerekli. Bu üniversiteyi de bir an önce gerçekleştirirken, Eyüp Bey'e seslenmek istiyorum. İş adamlarıyla birlikte bizlere çok güzel bir mesleki eğitim lisesi kazandırdınız. Bir de burada vakıf nezdinde veya özel üniversite olarak güzel bir OSB üniversitesi kazandıralım. Çünkü siz şunu söylemiştiniz, 'mesleki lisede öğrencilerimizi okutuyoruz ama sanayimize kazandıramıyoruz, o çocuklar hemen üniversiteye gidiyor.' Ben de diyorum ki buraya bir üniversite yapalım ve buradaki üniversiteden o çocuklarımızı mezun edelim. 3 bin - 3.500 nüfuslu yerlerde bile üniversite var ve Kapaklı’mızın nüfusu ise 110 bin. Bizim İmar Mevzuatı'ndaki 30 dekarlık üniversite alanını değiştirdik, spor alanı yaptık. 30 dekarlık yerlerin üniversitelere hizmet vermesinin imkanı yok. Bizim 100 dekar 200 dekarın üzerinde alanı bulunan 5 tane köyümüz var ve buraları üniversiteye çevirme imkanımız var. İnşallah önümüzdeki günlerde de 192 dekarlık bir alan Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilecek. Sizlerin de bildiği gibi geçtiğimiz günlerde hastane alanımızla ilgili de kararımız Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi grubuyla da aldık. İnşallah yarın oy birliği ile Sağlık Bakanlığı ve Orman Bakanlığı'nın önderliğinde 72 dekarlık bir hastane alanını tahsis etmiş olacağız. Ben yeniden hepinize teşekkür ediyorum. Okulumuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

Törende konuşan Vali Ceylan, bu anlamlı açılışın gerçekleştirilmesinde başta hayırsever işadamı Gürdal Adal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ceylan konuşmasının devamında “ Eğitim alanında ilimizde ciddi bir kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde de gerek devletimizin ve hükümetimizin bize sağlamış olduğu imkânlarla gerek yerel yönetimlerimizin yapmış oldukları yatırımlarla gerekse hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile ilimizde yapımı planlanan 47 tane okulumuzu 2019 yılına kadar bitirerek hükümetimizin hedefi olan tekli eğitime geçişi sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı. Ceylan “ Biz, akademik başarının eğitimdeki niteliğin arttırılması ve fiziki şartların iyileştirilmesi neticesinde üst seviyelere çıkacağının bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızla ve velilerimizle birlikte bizim geleceğimiz olan bu nesli en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Hedeflerimizi biliyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için gerekli enerji ve donanıma sahibiz. Birlikte olduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok.” dedi.

 

ADAL’A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Vali Mehmet Ceylan konuşmasını, “Bu okulumuzda yetişecek olan yavrularımızın, gelecekte ülkemiz için önemli birer şahsiyet olmaları temennisiyle anaokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum ” sözleriyle bitirdi. Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ceylan Hayırsever İşadamı Gürdal Adal’a plaket takdim etti. Anaokulu öğrencileri tarafından bir gösteri sunulmasının akabinde Kaymakam Mehmet Yüzer, Hayırsever İşadamı Gürdal Adal’a hediye takdim etti.  Emine Penbeten Adal Anaokulu açılış töreni, Vali Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesinin ardından son buldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10