Şehitler için düzenlenen yürüyüşe Albayrak da katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Muratlı'da şehitler için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Muratlı 3.11.2017 18:54:00 0
Şehitler için düzenlenen yürüyüşe Albayrak da katıldı

Başkan Kadir Albayrak, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde yaşanan çatışmada şehit olan 2 güvenlik korucusu ve 6 asker için düzenlenen yürüyüşe katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayıp İstasyon Meydanı'nda sona eren yürüyüşe Başkan Albayrak'ın yanı sıra Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirbilek, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"TÜRKİYE TOPRAKLARI BİR BÜTÜNDÜR, BÖLÜNMEYECEKTİR"

 

Burada bir konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Bugün Muratlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladık. Tam bu kutlamanın heyecanı içindeydik ki, acı haberi aldık. Ancak şunu herkes bilsin ki; Türkiye'nin topraklarından bir çakıl taşı dahi almaya kimsenin gücü yetmez. Bugüne kadar topraklarımızı vermedik, vermeye de niyetimiz yok. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri de bize yol gösterici olacaktır. Ben bu duygularla şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Türkiye toprakları bir bütündür, bölünmeyecektir." dedi.

 

"KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM"

 

Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirbilek ise, " Muratlı'da ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünün coşkusunu, onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bundan 95 yıl evvel Türk Milleti eşsiz komutan, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde  büyük bir azim ve kararlılıkla dünya tarihindeki en önemli kurtuluş mücadelelerinden birini yürütmüştür. Zira bu kurtuluş mücadelesi Türk Milleti için basit bir mücadele değil, ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Türk Milletinin bin yıldır var olduğu bu coğrafyada mukaddes değerleri ile birlikte bundan sonraki bin yıllarca yaşamak veya maddi ve manevi değerlerini yitirerek tarih sahnesinden silinmek arasındaki ince ve keskin bir çizgide bulunduğu, çok zor koşullar altında bu kurtuluş mücadelesi gerçekleştirilmiştir. Ama Türk Milletinin ve onun bağrından çıkmış olan kahraman Türk Ordusunun üstün imanı, cesareti, feraseti, kararlılığı emperyalist sömürgeciler ile mücadelenin başarıyla sonlandırılmasını sağlayabilmiştir.  Muratlı'nın Kurtuluşunu buruk bir şekilde kutluyoruz. Hakkari Şemdinli'de terörle mücadele kapsamında 8 kahraman evladımızı şehit verdik. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Türk Milletinin başı sağ olsun. Bu kurtuluş günü vesilesi ile başta bu vatanı bizlere kazandırmış olan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizin huzurunda bir kez daha saygı ve şükranla eğiliyoruz." İfadelerini kullandı. Yürüyüş yapılan konuşmaların ardından son buldu.

 

Haber / Melek ELMA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10