Çolakoğlu: Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil

1911 Çerkezköyspor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu, hafta sonunda oynanan Lüleburgazspor karşılaşmasını değerlendirdi. Karşılaşmada tribünlerde yaşanan olaylara değinen Çolakoğlu " Ka

7.11.2017 19:13:00 0
Çolakoğlu: Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil

“EKSİKLERİMİZ VARDI”

Lüleburgazspor karşılaşmasına eksiklerle başladıklarını kaydeden 1911 Çerkezköyspor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu “ İdeal on birimizden kart cezalıları Etoga ve Salih yoktu. Onların olmaması bizim için dezavantaj gibi dursa da kadro derinliğimiz sağlam. Onların açığını kapatacak arkadaşlar var. Yine de ‘En iyi’ ve ‘iyi’ diye sınıflandırdığımız oyuncular var. İyi giden bir kadroda merkezdeki oyuncumuzun olmaması bizi düşündürdü fakat biz de idmanlarımızı ona göre ayarlayıp ona göre hazırlandık. O bölgede Mesut’u oynattık. Çok da sırıtmadık o bölgede. Salih’in yerine de Halim oynadı sol bekte.

20 – 25 dakika baskılı başladık ve sonra da golü bulduk. Golü bulduktan sonra 38 – 45’inci dakikalar arasında bir durgunluk yaşadık. Kendi kendimize pozisyon verdik ve rakip karambolden golü buldu. Biz o dakikalarda yüklenmeye çalıştık fakat çıkamadık. İlk yarının son dakikaları durgun geçti” dedi.

“POZİSYON BULDUK OLMADI”

Çolakoğlu “ Devre arası hocamız arkadaşlarla konuştu. ‘Öyle ya da böyle bir şekilde o top kaleye girecek’ dedi. Ne yapıp ne edip bu maçı almalıydık. Yüklendik, pozisyon bulduk olmadı. Tribünlerde yaşanan olaylar sahaya yansıdı. Rakip kaleci zaman çaldı, oyunu soğuttu. Lider takımın deplasmanına gidiyorsun ve 1 puan onlar için çok değerli. Biz de deplasmana gitsek oyunu soğutmak adına aynı şeyi yaparız. Onlar da oyunu soğutup zaman geçirmek adına her şeyi yaptılar. Tribündeki olaylar sahaya yansıyınca hakemin de morali bozuldu. Sonrasında golü bulduk. Golden sonra da yüklendik ama bir iki pozisyonda da açıklar verdik. Bazı futbolcular oyundan düştü. Mert yüzde yüz hazır değildi ki sakatlığı nüksetti ve oyundan çıktı. Bazı zayiatlar veriyoruz. Sonuçta futbol bu. Her şey 4 4’lük olmaz. İlla bir şekilde bir problem çıkar. Bunlar bütün takımlar için geçerli. En nihayetinde biz 3 puanı hanemize yazdırdık. Bundan sonra daha iyisini yapmak için sahada olacağız. Her zaman daha iyisi için sahaya çıkıp, sürekli üzerine koymaya çalışacağız. Bu hafta 4 günlük bir izin var. Önümüzdeki haftayı bay geçiyoruz. Belki bir hazırlık maçı yapabiliriz ama kesinleşen bir durum yok henüz. Sonrasında Yeni Çan deplasmanına gideceğiz. O maçı düşünmek zorundayız. Ne yapacağız? Daha iyi oynayacağız. Agresif ve yaratıcı takım olma yolunda daha büyük adımlar atacağız. İlk haftadan beri lideriz. Hiç ikinci olmadık. Şu an bir toparlanma sürecindeyiz. Devre arasına kadar bir sakatlık vermeden kadromuzu korumaya çalışıyoruz. Devre arası transferlerimiz olabilir. Ancak ilk yarının bitimine daha 5 hafta var. Çok şey değişebilir bu süreçte. Biz ilk yarıyı lider kapatarak devre arası gereken hamleleri yapmaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

“KİMSE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL”

Kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarına teşekkür eden Çolakoğlu “ Sıkıntılar oldu ama Lüleburgaz Başkanı’nın yapmış olduğu açıklamalar var. Bazı ağır ithamlarda bulunuyor. Emniyet mensuplarına ve taraftarlarımıza yönelik ithamları var. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Lüleburgaz taraftarı da öyle değil. Bizim taraftarımız da onlarınki de ateşli taraftar. Ateşin olduğu yerde de illa ki yangın çıkar. O yüzden kimse boş yapmasın. Onlar kendi halinde, koreografiler yapan, sempatik bir taraftar grubu değiller. Lüleburgaz Başkanı emniyeti şikayet edeceklerini söylüyor. Burada 50 tane polis var. Gidip de bir maça 30-40 tane polis görevlendiremez. Memurun sayısının yetersizliğinden bahsetti. Tamam yetersiz ama sen orada düzgün durup, karşı tarafa taş, koltuk fırlatmazsan kimse sana karışmaz. Oraya gelip köfteni yiyip, çayını içip, maçı izleyip giderdin. Ama taşkınlık çıktı; bizimkiler de cevap verdi. Olmasını tasvip etmiyoruz tabi ama futbolda herkes küfür ediyor. Bizim kulübümüzden Lüleburgazspor kulübüne karşı herhangi bir terbiyesizliğimiz olamaz. Biz de ikinci yarı oraya gideceğiz ve topumuzu oynayıp geri döneceğiz. Kulüp başkanları sosyal medyada her yorumun altına cevap yazıyor. Böyle şeyler yapmasına gerek yok. Kulübün sosyal medya sorumlusu kimse o versin cevabı. Sonra konu uzuyor da uzuyor” açıklamasında bulundu.

“SORUMLULUK SANA AİTTİR”

Çolakoğlu “ Maç sonunda gözlemciyle görüşlerimizi de paylaştık. Lüleburgaz tarafında 20 tane genç çocuk vardı. Onlar gelmese böyle bir taşkınlık çıkar mı? Burada problem çıkacağını bile bile buraya taraftar getiriyorsan bazı şeylere katlanacaksın. Daha gelir gelmez küfür etmeye başladılar. Getireceksen 100 kişi getir de gövde gösterisi yap. 20 tane çocuk getirmişsin oraya. Polis biber gazı sıkarken nereye kaçacaklarını şaşırdılar. Biri düşüp de kolunu bacağını kırsa bunun sorumlusu kim olacak? Deplasmana taraftar götürüyorsan bunun sorumluluğu sana aittir. Bile bile neden lades yapıyorsun? Daha 10 gün öncesinden taraftarların sosyal medyadan atıştığını biliyorsun. Taraftar getirme o zaman. Biz rakip taraftar gelmesin diye federasyona yazı da yazdık ama geç kalındı. Korktuğumuzdan değil. Biz misafirperverliği dibine kadar yapıyoruz. Biz muhtemelen oraya taraftar götürmeyiz. Götürsek onları nasıl koruyacağız? Maçı mı izleyelim, sahayla mı ilgilenelim, taraftarla mı? Birine bir şey olsa sorumluluğunu kim alacak? “dedi.

“SANTRAFOR TRANSFERİ OLACAK”

Basın mensuplarının “ Son haftalarda rakiplere verilen pozisyonların çokluğunu neye bağlıyorsunuz? “ sorusu üzerine konuşan Çolakoğlu “ Pozisyon tabi ki verilecek. 3-4 tane pozisyon verdik son maçta. Bizim bulduğumuz da 10’un üzerinde pozisyon var. Zafiyet illa ki olacak. Bundan sonra yine pozisyon vereceğiz. Bunlar futbolun doğasında var. Maçtan maça değişen bir durumdur” dedi. “ İkinci devre santrafor transferi düşünüyor musunuz? “ sorusu üzerine Çolakoğlu “ Santrafor transferi olacaktır. Gönül ister 5 tane oyuncu alalım ama bu da bizim her hafta 9 oyuncuyu tribüne göndermemiz anlamına gelir. Bunun da bir maliyeti var. Oradaki adama da ödeme yapmak zorundasın” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10