Aşut: Türk Kızılayı 157 yıldır hayat kurtarıyor

Türk Kızılay Çerkezköy Şubesi Başkanı Ertan Aşut her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Kızılay Haftası'nda düzenledikleri etkinliklerle okullarda öğrencilere Kızılay?

Çerkezköy 7.11.2017 21:44:00 0
Aşut: Türk Kızılayı 157 yıldır hayat kurtarıyor

‘’TÜRK KIZILAYI’NDA GÖREV YAPANLAR HİÇBİR ÜCRET ALMAMAKTADIR’’

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi Başkanı Ertan Aşut yaptığı açıklamada “ 1860 yılında kurulan Türk Kızılayı, ülkemizin önemli bir kuruluşu olarak 157 yıldır hayat kurtarıyor. Türk Kızılay’ı Çerkezköy Şubesi olarak ilçemizde de kan bağışı etkinlikleri düzenleyerek kan topluyoruz. Böylece hastalarımızın iyileşmesine katkı sağlıyoruz. Özellikle Kızılay Haftası’nda hafta boyunca ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de okullarda etkinlikler düzenleyerek öğrencilere Kızılay’ın önemini anlatıyoruz. Türk Kızılayı 1860 yılında savaş sırasında cephe gerisinde yaralı askerlere yardım etme amacıyla kurulmuştur. Daha sonra bu kurum kendini geliştirerek günümüzdeki konumuna gelmiş olup, dünyanın en büyük insan odaklı yardım kuruluşu olmuştur. Türk Kızılayı’nda görev yapanlar hiçbir ücret almaksızın görev yapmaktadır. Buna genel merkez yönetimi ve genel müdürümüz de dahil olmak üzere bizler ücretsiz olarak hizmet etmekteyiz” açıklamasında bulundu.

 

“EN AZ 3 HAYAT KURTARMAK DEMEKTİR’’

 

Aşut “Türk Kızılayı zaman zaman kan toplamaktadır. Toplanan bu kanları Kızılay’ımız kazalarda ya da ameliyatlarda ihtiyaç duyan hastalara ücretsiz olarak verilmektedir. Türk Kızılayı’na bir kan bağışı yapmak demek en az üç hayat kurtarmak demektir. Dolayısıyla her sağlıklı insanımızın kan vermeli, kan vermek aynı zamanda sağlık açısından da faydalıdır. Türk Kızılayı ayrıca meydana gelen çeşitli afetlerde de vatandaşlarımıza insani yardım yapmaktadır. Türk Kızılayı yalnız ülkemiz insanına değil dünya ülke insanlarına da yardım elini uzatarak yardım eden dünyanın en büyük yardım kuruluşudur.  

 

Türk Kızılayı’nı günümüzde kan toplayan bir kurum olmasının yanı sıra deprem, sel gibi çeşitli afetlerde de ihtiyaç sahibi yada mağdur olan vatandaşlarımıza , çadır,battaniye,yiyecek,içecek,giyecek gibi bir çok konuda da yardımda bulunan önemli bir kurumdur.İşte bunları hafta etkinliklerimiz kapsamında da okullarda geleceğimiz olan çocuklarımıza anlattık.Türk Kızılayı’nın ne kadar önemli bir kuruluş olduğunu anlattık. Etkinlikler kapsamında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun ilgi göstermeleri bizleri çok mutlu etti. Bu nedenle okul müdürlerimize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize kurumum adına çok teşekkür ediyorum.”dedi. 

 

 Haber / Seyit SÜREN

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10