Liderliğimizi sürdürdük

Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta 7.hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

8.11.2017 23:08:00 0
Liderliğimizi sürdürdük

Haftaya lider durumda giren 1911 Çerkezköyspor evinde konuk ettiği Lüleburgazspor karşısında zorlansa da karşılaşmadan üç puan ile ayrılıp liderliğini sürdürürken, haftaya ikinci sırada giren Altınova Belediyespor evinde Uzunköprüspor’u, Sultangazispor ise deplasmanda Çıksalınspor’u tek golle geçmesini bildi.

 

GALİBİYET İLE AYRILDI

 

Haftaya 13 puanla ilk sırada giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde iki puanda bulunan Lüleburgazspor’u konuk etti. Karşılaşmaya taraftarının desteği ile iyi başlayan 1911 Çerkezköyspor ilerleyen bölümlere doğru sağlı sollu ataklar geliştirerek galibiyet golünü aramaya çalıştı. Karşılaşmanın 24.dakikasında sahneye çıkan Ali Rıza düzgün vuruş ile 1911 Çerkezköyspor’u öne geçirdi.  Konuk ekip Lüleburgazspor ise ilk devrenin uzatma dakikalarında beraberlik golünü buldu. Kazanılan korner atışında 1911 Çerkezköyspor savunmasında karambol yaşandı. Topa en son dokunan Deniz Sert karşılaşmada skoru 1-1’e getirdi. Taraftarının desteği ile sağ kanattan yüklenmeye çalışan 1911 Çerkezköyspor arzuladığı golü ise 77.dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde yaşanan karambolde oyuna ikinci devre giren Ünal düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Lüleburgazspor ataklarında iyi savunma yapan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılmasını bildi. 1911 Çerkezköyspor 16 puanla liderliğini sürdürürken, Lüleburgazspor ise iki puanda kaldı.

 

ALTINOVA TEK GOLLE KAZANDI

 

Haftaya ikinci sırada giren Altınova Belediyespor ise evinde 10 puanda bulunan Uzunköprüspor’u konuk etti.  Maçın daha ilk dakikalarında Altınova Belediyespor'un attığı gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip arzuladığı gole ise karşılaşmanın 31.dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Oğuz’un vuruşu ağlarla buluşunca ev sahibi ekip karşılaşmada öne geçti. Kalan dakikalarda Uzunköprüspor beraberlik için yüklense de istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Altınova Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.  Maçın son düdüğünün ardından Altinova Belediyespor, 6 maçta 5 galibiyet alarak ligin zirvesine demir attı. 

 

SULTANGAZİSPOR ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümünde Sultangazispor Samet Şenol ve Soje Moses Akıngboye ile Çıksalınspor ise Ahmet Pırlant ile net pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarının üç dakikalık uzatma bölümün son saniyelerinde Sultangazispor köşe atışı kazandı. Ceza alanı içine yapılan ortada Samet Şenol arka direkte boş pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Konuk ekip Sultangazispor bu golle devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısına Çıksalınspor daha etkili başlayan taraf oldu. Fakat kaleci İlkay Yazıcı özellikle 78.dakika Aslan Mücahit Peçe’in çaprazdan şutunda kalesinde gole izin vermedi. 81.dakikada Sultangazispor atağında Samet Şenol kaleci Oktay Özmen’i geçip şutunu çekti boş kaleye doğru ilerleyen topu Yunus Emre Şenoğlu son anda çizgiden çıkarttı. 90+4. dakikada Çıksalınspor Ahmet Pırlant ile köşe atışı kullandı. Ön direğe yapılan ortada Çıksalınspor’lu Yasin Bakacak topa vurmak istedi fakat dokunamayınca top Sultangazispor’lu Oğuz Yeşil’le çarparak arka direğe yönelince kale çizgisi önünde Burak Destegül topa dokunarak ağlara gönderdi. Yeşil-sarılı ekip gol sevinci yaşayacakken yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdı. Çıksalınspor’lu futbolcular bu pozisyona yoğun biçimde itiraz etti. İtirazların sonunda Çıksalınspor’da Semih Aslan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşma da başka gol sesi çıkmadı ve Sultangazispor 1-0 kazanarak yoluna namağlup bir şekilde yoluna devam etti.

 

GALİP ÇIKMADI

 

Haftanın bir diğer önemli karşılaşmasında ise Edirnespor evinde Gaziosmanpaşaspor’u konuk etti. Maçın ilk tehlikesini Edirnespor 5. dakikada Sabur ile geliştirdi. Ortaladığı topla buluşan Kone kötü vurunca top kale direğinin yanından dışarı çıktı. İlk yarım saat orta saha mücadelesiyle geçti. İki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlandılar. 33 dakikada ceza sahasının içinde sağ tarafta topla buluşan Uğur net bir gol vuruşuyla Edirnespor’u 1-0 öne geçirdi. 38. dakikada Edirnesporlu Metin’e sert bir faul yapan Kadir, hakeme itirazdan ötürü de Evren sarı kart gördü. Pozisyonun hemen ardından Edirnespor bu kez Feyzullah ile golü buldu ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. Penaltı atışını kullanan Kemal Emre Bozoğlu topa zayıf vurunca kaleci penaltıyı çıkardı, sonuç değişmedi. 45. dakikada Edirnespor’lu oyuncular ceza sahası içinde topa elle müdahale edince bu kez Gaziosmanpaşa penaltı atışı kazandı. Atışı kullanan Evren topla kaleciyi ayrı köşelere göndererek 1-1 beraberliği sağladı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 tamamlandı. Edirnespor puanını 7 yaparken, Gaziosmanpaşaspor ise 11 puana yükseldi.

 

BİGA MADEN BULDU

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Çekmeköy Alemdağspor evinde Bigaspor’u konuk etti. Maça her iki takımda temkinli başladı ve kontrataklarla gol aradı. Rakibine gol pozisyonu vermek istemediler. 

Maçın orta saha ağırlıklı oynandığı 32.dakikada Çekmeköy Alemdağ Belediyespor serbest vuruş kazandı. Ne olduysa o pozisyonda oldu. Önce Anıl hakem tarafından kırmızı kartla ihraç edildi. İtirazların devam etmesi üzerine yardımcı hakemin görüşü doğrultusunda bu defa Mehmet Aslan ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı. Rakip takımdan iki oyuncunun atılması sonrası Bigaspor adeta maden buldu. Maçın kalan 60 dakikasını Çekmeköy Alemdağ Belediyespor 9 kişi ile oynadı. İlk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıda 9 kişi kalan rakibi karşısında Bigaspor daha rahattı ve oyunu istediği gibi yönlendirdi. Rakibin cılız atakları zaman zaman tehlike yaratsa da 72.dakikadaki atakta Bigaspor rakip defans oyuncusunun ceza sahası içinde topa eliyle müdahalesinden penaltı atışı kazandı. Atışı kullanan Metin Bigaspor’u deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Bigaspor bu galibiyetle maçı kazandı ve puanını 12’ye yükseltti.

 

YENİ ÇANSPOR SONRADAN AÇILDI

 

Bölgesel Amatör lig 12. Grupta mücadele eden Yeni Çanspor kendi sahasında Yalova Kadıköyspor’u 2-1 mağlup etti. Çan Hacı İbrahim Bodur stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısını konuk Yalova Kadıköyspor bulduğu golle 1-0 önde kapatırken, ikinci yarıda rakibi üzerinden baskı kuran Yeni Çanspor 60. Dakikada Ahmet’in golü ile skoru 1-1 yaptı. Müsabakanın sonlarına doğru baskısını arttıran Yeni Çanspor 85. Dakikada Mehmet Aksel’in attığı golle sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10