Şehit Dinçer Ersoy'u mezarı başında andılar

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012'de düşen helikopterde şehit düşen 17 askerden birisi olan Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, ölümünün 5.yılında mezarı başınd

Çerkezköy 10.11.2017 19:06:00 0
Şehit Dinçer Ersoy

KABRİ BAŞINDA ANILDI

 

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen anma programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy, şehit babası Mustafa Ersoy, şehit Dinçer Ersoy’un kardeşleri Devrim Ersoy ve Dursun Ersoy, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokul Müdürü Önder Ayaz, okul öğretmenleri ve öğrencileri, gaziler,  Ersoy ailesinin yakınları katıldı.

 

DUA ETTİLER

 

Şehitlikte ki programda konuşan Okul Müdürü Önder Ayaz” Bugün Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 17 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’u ölümünün beşinci yılında anmak için toplandık. Katılımlarınız için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Okulun 4-E sınıfı öğrencisi Ege Tanyeri, şehit Dinçer Ersoy’un özgeçmişini okurken, Naz Potur ise ‘Şehitler Ölmez’ şiirini okudu. Daha sonra Şehit Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un kabrine çiçekler bırakan protokol üyeleri, Ersoy ailesi, öğrenciler, öğretmenler ve gaziler, Şehit Dinçer Ersoy için dua etti. Anma töreninin devamında ise Kur’an tilaveti yapılarak, dua okundu. Şehit babası Mustafa Ersoy anma törenine katılanlara lokum ve gül suyu ikram etti.  Oğlunun Atatürk sevdalısı bir çocuk olduğunu ifade eden Şehit Annesi Nilüfer Hatun Ersoy, “Onun 10 Kasım’da şehit olması sanki bu sevginin göstergesi. Hem gururluyuz hem de üzüntülüyüz. Ben bir evlat vatana feda ettim ama bir sürü evlat kazandım. Vatanımız sağ olsun” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10