Karatenin kalbi Çerkezköy'de attı

Çerkezköy Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası, 29 Ekim Spor Kompleksi'nde dört gün süren ve nefesleri kesen mücadelenin ardından görkemli

Çerkezköy 12.11.2017 21:18:00 0
Karatenin kalbi Çerkezköy

Açılışından kapanışına kadar iyi bir organizasyona imza atan Çerkezköy, karatede tüm Türkiye’ye ev sahipliği yaptı. 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen şampiyonaya 700 sporcu katılırken, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bir birincilik ve iki üçüncülük elde etti. Turnuva Sports Tv ulusal kanalından canlı yayınlanırken, T Haber, Çerkezköy Haber ve Marmara Haber ortak canlı yayını dört gün boyunca sporseverler tarafından sosyal medya hesabından da canlı olarak takip edildi 

 

DÖRT GÜN SÜRDÜ

 

Çerkezköy Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası, 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yaklaşık 700 sporcunun katılımı ile 9 Kasım Perşembe günü başladı.

 

Türkiye Karate Federasyonu’nun organize ettiği ve Çerkezköy Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası, Veteranlar Kata Kumite kategorisinde gerçekleştirilen karşılaşmalarla start almış, Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 700 sporcunun katıldığı turnuva toplam dört gün sürdü. Turnuvada ilk gün 143 kadın sporcu tatamiye çıkarken, ferdi kata ile ferdi kumite 50, 55, 61, 68 ve +68 kilo elemeleri yapıldı. Ferdi katada Gaziosmanpaşa Belediyespor adına yarışan Emine Korkutmuş ile Beyza Nur Ay, finale yükselen isimler oldu. Kumite 50 kiloda Hümeyra Beyza Ünlüsoy ile Selva Nur Akkurt altın madalya mücadelesi verecek. 55 kiloda Birsu Gaye Özyazmacı ile Arzu Zeybekler; 61 kiloda da Halenur Böltül ile Aslıhan Aygüneş finale kaldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Cumartesi günü oynanan müsabakalar öncesi Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delhasan konuşma gerçekleştirdi. Turnuvanın ilçeye olan katkısından bahseden Delhasan “Bu turnuvada hem ekonomik hem de şehrin marka adı olarak tanıtılması adına çok büyük katkı sağladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a şampiyonaya verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR”

 

Tokyo’da yapılacak olan 2020 olimpiyatları hakkında bilgi veren Delhasan “ “Tokyo’ya gidecek sporcularımız buradaki turnuvaya katılmadı. Ancak buradan da turnuvaya katılacak sporcuları kamp ekibine dahil edeceğiz. Burada yarışan sporcularımız inşallah olimpiyatlarda mücadele edecekler. Hedefimiz 2020 olimpiyatlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip madalyalar kazanmaktır. Dünya sıralamasında ise üçüncü sırada bulunuyoruz. Türkiye devamlı olarak Dünya kategorisinde ilk beş içinde yer almaktadır” dedi.

 

“SPORA ÖNEM VERİYORUZ”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözüyle konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Organizasyonun Çerkezköy’de düzenlenmesinden mutluluk duyuyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak bizler görev süremiz boyunca sporla beraber hareket etmeyi, sporu desteklemeyi, sporun her alanında bu desteklerimizi sürdürmeyi kendimize görev biliyoruz. Ülkemizin çocuklarına, geleceğine hizmet etmek ve çocuklarımızı sporla buluşturmak istiyoruz. Sporla buluşturduğumuz çocuklarımızın geleceğine, sağlıklı yaşama katkı sağlamaya bir nebze de olsa fayda sağlamak istiyoruz. Bugün de çok değerli federasyonumuzun, çok değerli sporcularının beraberliğinde bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.

 

Ben bir kere daha bu organizasyonda federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu noktada emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

DERECEYE GİREN SPORCULAR BELLİ OLDU

 

Turnuvanın dördüncü gününde yarı final ve final karşılaşmaları oynandı. Turnuvaya Çerkezköy halkı büyük ilgi gösterirken, turnuvada 84 kilogram Büyük Erkekler kategorisinde birinci Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Alperen Doğan birinci oldu.İstanbul’dan Aykut Usda ikinci, Antalya’dan Muhammet Kaya ve Mehmet Usda üçüncü oldu. 60 kilogram Büyük Erkekler kategorisinde ise Sakarya’dan yarışan Talha İnanç birinci, İstanbul’dan Berkan Bayhan ikinci, İstanbul’dan Eyüp Güler ve Sakarya’dan Furkan Korkmaz üçüncü oldu. 67 kilogram Büyük Erkekler kategorisinde ise Sakarya’dan Ali Zeren birinci, İstanbul’dan Muratcan Deniz ikinci, İstanbul’dan Ercan Kaçar ve Berk Erol üçüncü oldu. 75 kilogram Büyük Erkeklerde İstanbul’dan Enes Çınar şampiyon olurken, Sakarya’dan Doğan Ateş ikinci, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcu Hakkı Özbay ve İstanbul’dan Sabır Ahmet Uygur üçüncü oldu. 84 kilogram Büyük Erkekler kategorisinde birinci Bursa’dan Davut Kaplan olurken, Sakarya’dan Gürkan Çelik ikinci, İstanbul’dan Samed Gök ve Batuhan Gürsoy ise üçüncü oldu. Kata Büyük Erkekler kategorisinde İstanbul’dan İbrahim Enes Sefa şampiyon olurken, Samsun’dan Hüseyin Altundal ikinci, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Sabri Kıroğlu ve Kocaeli’den Osman Evin üçüncü oldu. 50 kilogram büyük bayanlar kategorisinde ise Sakarya’dan Hümeyra Beyza Ünlüsoy birinci, İstanbul’dan Selvanur Akkurt ikinci, İstanbul’dan Sevil Baş ve Isparta’dan Figen Yıldırım üçüncülüğü paylaştı. 55 kilogram büyük bayanlar kategorisinde İzmir’den Arzu Zeybekler birinci, İstanbul’dan Birsu Gaye Özyazmacı ikinci, Konya’dan Tuğçe Demiş ve Kocaeli’nden Gülsen Demirtürk üçüncü oldu. 61 kilogram büyük bayanlar kategorisinde Çanakkale’den Halenur Böltül birinci, Sakarya’dan Aslıhan Aygüneş ikinci, İstanbul’dan Aybüke Nur Punar ve Sakarya’dan Aleyna Sezer üçüncülüğü paylaştı. 68 kilogram büyük bayanlar kategorisinde Kocaeli’nden Rabia Şentürk birinci, Sakarya’dan Saniye Koçali ikinci, Sakarya’dan Rümeysa Yıldız ve İstanbul’dan Merve Baltay üçüncü oldu. 68 kilogram Büyük Bayanlar kategorisinde birinciliği İstanbul’dan Mücessem Buse Avcu kazanırken, ikinciliği İstanbul’dan Fazilet Şenol, üçüncülüğü İstanbul’dan Vahide Köse ve Konya’dan Sümeyra Çiçek kazandı. Kata Büyük Bayanlar kategorisinde ise birinci Emine Korkutmuş olurken, yine İstanbul’dan Beyza Nuray ikinci, Trabzon’dan Ceren Aybüke Demiral ve Büşranur Kılıç üçüncü oldu.

 

ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Turnuvada dereceye giren sporculara Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delhasan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı ve federasyon temsilcileri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delhasan “ Bizim açımızdan gerçekten çok güzel bir turnuva oldu. Çünkü gençlerden büyükler kategorisinde ilk defa yarışan çocuklarımız vardı. Çerkezköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu tür yerlerde yaptığımız organizasyonların hem ilçelerin tanıtımına hem de sporun daha da iyi anlaşılmasına katkı sağladığını düşünüyoruz. Önümüzde gençlerin Şubat ayında bir şampiyonası başlayacak. Şuanda milli takımımız hazırlık devresinde. Şampiyonaya hazırlanıyoruz, çünkü yıl içinde 15-16 tane müsabaka olacak. Bu müsabakaların tümünde güçlü ve zinde kalabilmek için şimdiden hazırlığımızın çok iyi olması gerekiyor. Bu anlamada antrenörlerimiz şimdiden bütün programlarını yaptılar. İyi bir şekilde ilerlediğimizi düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çalışınca mücadele edince karşılığı da muhakkak oluyor” dedi.

 

“ÇOK MUTLUYUZ”

 

Büyük organizasyonu Çerkezköy’de yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı “ Çerkezköy Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteğimiz bölgede çok biliniyor. Bundan sonraki süreçte de Türk sporuna desteğimiz elimizdeki azami imkanları kullanarak devam edecek. Arkadaşlarımızı buradan tekrar tebrik etmek istiyorum. Gerçekten bizlere çok keyifli müsabakalar izlettiler. Turnuvada Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü olarak bir birincilik ve iki üçüncülük elde ettik. Bu açıdan da çok mutluyuz” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ, Faik Onur KAYA, Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10